Adevărata explicație a failului aplicației Biziday

Dacă Moise Guran și primărița Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaifi, ar mai fi colegi la trustul Intact, probabil că așa ar arăta explicația pentru failul aplicației Biziday, cea cu notificările de cutremur de 10 grade pe scara Richter (by the way, recordul e de 9.5 grade – chiar și așa, mulți care nu știau asta și care aveau aplicația instalată, s-au panicat, fiindcă Moise Guran face jurnalism de calitate și mulți români au încredere în el). Dacă nu mă credeți, puteți să vă convingeți urmărind clipul de mai sus.

Dar hai să vedem rezultatul acestui joc al imaginației mele:

Gabi Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaifi: „fumegând, după ploaia de notificări… și cu mulțimea de oameni care s-a adăpostit, care pe unde a putut. Moise Guran demonstrează, practic, cum pot fi interpretate aceste notificări de cutremur.”

Moise Guran: „Aceasta este o notificare de cutremur pe care ați primit-o cu toții aseară, fiindcă ați instalat aplicația mea, Biziday,…”

Cutremurul de la Biziday

Cutremurul de la Biziday

„…dar prima notificare în aproape aceeași formă a fost făcută în decembrie 2016, ca o simulare de cutremur, atunci când am lansat aplicația.

Vă voi arăta diferența dintre simularea de cutremur și notificarea de aseară: prima e o Alertă de Cutremur, pe când cealaltă e o Alertă Roșie. Așa. În mod bizar, ambele alerte au însă textul formulat ca în cazul unei Alerte de Cutremur.

Vi se pare o coincidență, dar de asta ce mai ziceți? În simularea din decembrie 2016 era vorba tot despre zona seismică Vrancea, la fel ca în cazul notificării de aseară. Mai mult decât atât, cutremurul din 1977, a pornit tot din zona seismică Vrancea. Să fie cumva vreun semn? Te trec fiori.

Blocurile prăbușite, acoperișurile caselor de asemenea, așa cum arătau ele în cumplita zi de 4 martie 1977 ar putea fi un scenariu care să se repete. Interesant este că deși notificările de ieri erau o eroare, abia acum îmi dau seama că de fapt e bine faptul că lumea s-a panicat, chiar dacă degeaba. Numai așa putem să învățăm cu toții ce trebuie să facem în cazul unor dezastre naturale.

Ei bine, întâmplător sau nu, nu e exclus ca autoritățile rusești să fi făcut un atac cibernetic asupra aplicației mele. Am închis serverele, prin urmare aplicația nu îți va mai trimite notificări, cel puțin nu pentru un timp.”

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *