Despre ateism și muzica rock – 2 chestii enervante

Voi fi cât se poate de scurt. Pentru că nu îmi place mentalitatea unora simt nevoia de a pune câteva întrebări celor care se cred mult prea deștepți.

1. Ateismul a devenit un trend

E la modă să fii ateu în ziua de azi, așa am observat. Ești cool dacă ataci religia în general. Dacă intru pe net văd discuții cum se ceartă lumea pe această temă. Arma principală folosită de atei e faptul că „religia a dus la multe războaie și a ucis mulți oameni”. Corectă observația. Întrebarea mea e: de ce, mă rog, confundă majoritatea ateilor religia cu credința? Nici eu nu mă consider o persoană religioasă. A fi religios înseamnă a merge la biserică și să respecți (aproape) la sânge tradițiile religiei tale. Or eu nu mă duc la biserică decât de 2-3 ori pe an (da, știu, shame on me, în cazul în care ești mai religios de fel). Dar asta nu mă oprește să nu cred într-un Creator al Universului, adică în Dumnezeu, în Iisus, într-un Sfânt Duh și într-o Viață de Apoi. Principalele motive pentru care au avut loc războaie între religii sunt: unii au considerat că „altfel” trebuie să crezi în Dumnezeu sau că altfel trebuiesc realizate ritualurile bisericești. De aici au început adevăratele conflicte. Nu știu cât de importantă e partea religioasă, dar cu siguranță mult mai important e să crezi. Și desigur ateii pun de obicei întrebarea: de ce crezi în Dumnezeu? Răspunsul este unul simplu: pentru că nu am nimic de pierdut, doar de câștigat.

Ateu

2. Muzica rock e satanică?

Muzica rock nu are o imagine prea plăcută în România. Când spui cuiva că asculți acest gen de muzică, acea persoană foarte probabil se gândește deja la sataniști. Nu dragul meu / draga mea, muzica rock are mii de ramuri și doar una singură se numește „satanic rock” sau, și mai exact, „Black metal”. Dacă ești chiar atât de credincios, poți să asculți „christian rock”, rock pentru creștini. Dar pun pariu că n-ai auzit de așa ceva. Dar totuși cât de prost să fii să crezi că rockul în general e doar ceva HARDCORE?

Vă las cu un rock satanic de dragoste.

3 Comments
 • Djibril Sbeloo
  September 16, 2012

  ” ateii pun de obicei întrebarea: de ce crezi în Dumnezeu? Răspunsul este unul simplu: pentru că nu am nimic de pierdut, doar de câștigat ” — asta e raspunsul tau!? deci concluzia mea despre tine e una simpla – ai dubii vis a vis de existenta oricarei divinitati, insa o faci doar asa ca nu ai nimic de pierdut, daca chiar exista, nu ca ai crede orbeste si neclintit ca exista, iar daca exista tu ai un beneficiu – asta se numeste egoism nu credinta sau religie

  • Marian
   September 16, 2012

   Nu am niciun fel de dubiu. Probabil că m-am grăbit și ai ințeles greșit. Eu cred și sunt convins că Dumnezeu există și am frică de El. Cred chiar și în fenomene paranormale (fantome, demoni etc.). Viața de Apoi ar putea fi considerată în cel mai bun caz doar o „recompensă” pentru faptul că eu am crezut în El. În schimb, dacă aș fi ateu și toate acestea ar fi adevărate, ar fi un regret pentru mine că nu am crezut în Dumnezeu de-a lungul vieții.

   EGOÍSM s. n. Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale și de nesocotire a intereselor altora.

   Nu mi se pare egoism. Care sunt interesele celorlalți în contextul propus de tine? Fiecare e liber arbitru și își alege calea dorită.

 • ionut
  September 16, 2012

  Eu am avut ceva discutii la greu pe tema asta… am lasat-o mai moale, se intampla de multe ori sa te invarti intr-un cerc si sa ajungi mereu in acelasi loc. Atei pe langa credinta DOAR in stiinta au un orgoliu imens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *