Două melodii Lennon/McCartney, de sfârșit de an

Lennon/McCartney a fost fără doar și poate unul dintre cele mai bune parteneriate de compozitori din istoria muzicii. Acest parteneriat a durat doar 7 ani, având loc între anii 1962 și 1969, dar pe lângă faptul că în tot acest timp a avut un succes izbitor, a și influențat ulterior, totalmente, lumea muzicii.

Ei bine, ei nu compuneau muzică doar pentru propria trupă, The Beatles. Melodiile care li se păreau nepotrivite erau „pasate” la cunoscuți. Întâmplător au existat două lucrări Lennon/McCartney care au atins primul loc în UK și nu au fost înregistrate de cei „patru fabuloși”.

John Lennon & Paul McCartney

Prima melodie ce vă o prezint a fost scrisă de John Lennon, dar e creditată lui Lennon-McCartney. Aceasta se numește Bad to Me și a fost compusă în 1963 pentru Billy J. Kramer & the Dakotas, cât timp John era în vacanță în Spania. În UK melodia a prins #1, pe când în SUA melodia a atins locul 9, fiind și prima compoziție Lennon-McCartney care prinde Top 40 în SUA, dar nu din partea The Beatles. Mai multe detalii puteți să găsiți aici.

A doua melodie care este creditată lui Lennon/McCartney e A World Without Love. Piesa a fost scrisă mai exact de Paul McCartney, dar acesta considera că nu e suficient de bună pentru The Beatles, așa că a propus-o duetului Peter and Gordon care nu au stat prea mult pe gânduri și au făcut înregistrarea, devenind astfel cunoscuți atât în UK (atinzând #1), cât și în SUA (tot #1). Mai mult decât atât, compoziția Lennon/McCartney face parte și din lista The Rock and Roll Hall of Fame’s 500 Songs that Shaped Rock and Roll. Mai multe detalii despre această melodie puteți să găsiți aici.

Cam atât pentru 2012. Cât despre mine, încă sunt ocupat. Vă doresc un An Nou cât mai bun, multă sănătate, să aveți parte de multe bucurii și îmi mai doresc să vi se împlinească toate dorințele!

2 Comments
  • Cristi
    January 26, 2013

    Chiar nu stiam ce sa ascult seara asta..multa munca si era nevoie de putina muzica de calitate 😀

  • Laurentiu
    April 16, 2013

    Mari artisti! Stau in locatii de cinste in playlistul meu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *