Favourite Worst Nightmare

Exact acum 10 ani, în data de 23 aprilie 2007, a apărut albumul Favourite Worst Nightmare de la trupa britanică Arctic Monkeys.

Pe atunci încă nici măcar nu am auzit de această trupă, dar prin 2009 am aflat pentru prima dată de ea, datorită last.fm. Am început să ascult melodiile lor mai populare, conform statisticilor de acolo (în mod special I Bet You Look Good on the Dancefloor sau Mardy Bum) și nu a fost nevoie de prea mult timp să îmi dau seama că băieții ăștia sunt geniali.

Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare

Arctic Monkeys – Favourite Worst Nightmare

Revenind la Favourite Worst Nightmare, probabil că melodia Fluorescent Adolescent de pe album e preferata mea all-time de la ei. Pe același album se mai regăsesc și alte hituri, iar dintre acestea recomand în mod special 505, Teddy Picker, Do Me a Favour și Old Yellow Bricks.

Printre altele, eu când ascult muzică, acord atenție sporită și versurilor. Nu mă mulțumesc să ascult doar ritmul unei melodii, vreau ca totul să aibă un sens sau un înțeles (iar asta se aplică și în alte domenii, nu doar în muzică), iar după părerea mea versurile au tocmai rolul de a oferi acest lucru. Aș putea spune că ador muzica acestei trupe fiindcă are toate ingredientele necesare de care am eu nevoie pentru a fi binedispus.

Să nu mai zic de faptul că și la capitolul „live” sunt extraordinari, după cum vedeți în clipul de sus. Sper că anul viitor vor reveni cu un album nou, după 5 ani de la ultimul lor album, AM.

I’m going back to 505
If it’s a seven hour flight or a forty-five minute drive.
In my imagination you’re waiting, lying on your side,
With your hands between your thighs.

P.S. Oh, mi-am amintit de o fază amuzantă, care a avut loc recent, în Budapesta, la recepția hotelului ACHAT Premium, când m-am dus acolo pentru concertul Red Hot Chili Peppers:

7 Comments
 • E.
  June 26, 2017

  Ador Arctic Monkeys. 505 este cea mai buna melodie 🙂 as da orice sa ajung la un concert de-al lor.

  • Marian
   June 27, 2017

   Arctic Monkeys sunt #1 in lista mea de trupe “must see” si sper ca vor avea un turneu anul viitor, fiindca se lucreaza deja la un album nou. 😀

   As fi avut ocazia sa ii vad in 2014, la VOLT Festival, in Sopron (atunci acesta era cel mai apropiat concert de Romania), dar exact in vara aceea am avut examenul de licenta si prezentarea lucrarii. 🙁

   • E.
    June 28, 2017

    Inseamna ca ne vom intalni la un concert viitor :))

    • Marian
     June 28, 2017

     Hai la Electric Castle mai intai. 😀

     • E.
      June 28, 2017

      Mi-as dori, dar din pacate in acea perioada am practica de vara 🙁 sigur cei care nu ajung vor trai pe blogul tau experienta Electric Castle 🙂

     • Marian
      June 29, 2017

      Well, that’s sad. 🙁 Dar poate ca poti sa rezolvi sa o faci mai tarziu sau poate vii la Sziget, in august, ori la Gorillaz, in noiembrie, in Budapesta. 😉

  • Emma
   June 29, 2017

   Wow, nu stiam de Gorillaz. <3
   Daca imi gasesc pe cineva care sa ma insoteasca, ar fi superb.
   Multumesc pentru idei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *