Și… tot fotbalul e sportul „rege”!

Am vorbit zilele trecute despre fotbal și uite că o știre de ultimă oră mă face să mai bag o postare scurtă despre același subiect.

În primul rând, aș dori să facem o scurtă plimbare în trecut, până în anul 1848, atunci când fotbalul a fost inventat de către niște gentlemani. Primele reguli ale acestui sport au fost scrise de către niște studenți, în Anglia, la Universitatea din Cambridge, una dintre cele mai bune universități din lume. Ebenezer Cobb Morley, un jurisconsult de meserie, este considerat „părintele fotbalului”, fiindcă el a propus înființarea primei federații de fotbal din lume, ceea ce urma să devină The Football Association, echivalentul FRF al englezilor.

Revenind în prezent, nu pot să nu remarc în ultima vreme o schimbare de opinie a publicului în legătură cu fotbalul. Mulți au devenit dezinteresați și la fel de mulți acuză pe nedrept acest sport ca fiind unul pentru țărani, înapoiați sau cocalari, deși nu cunosc istoria lui (mai sus se regăsește doar o bucățică din aceasta). E ok, nu îți place fotbalul, nu te uiți și asta e. Însă nu mi se pare OK când zici că te uiți la ciclism, tenis etc. deoarece ăla e sport de gentlemani și nu de cocalari care visează doar la bani. Asta e o atitudine pe care o găsești la toată hipsterimea: „nu mai am televizor, nu am la ce să mă uit” (eu n-am renunțat, fiindcă găsesc uneor chestii faine la HBO, DigiFilm și, bineînțeles, mă uit la fotbal și la Formula 1 mai mult + că mă mai joc pe PlayStation din când în când), „nu ascult muzică de trupe cunoscute, fiindcă e prea mainstream” (vedeți reacțiile unor hipsterași fiindcă a fost anunțat Skrillex ca headliner la Electric Castle), iar mai nou se aude aia cu „nu mă uit la fotbal de ani de zile, ciclismul e noul meu sport, măcar acolo cicliștii chiar depun mai mult efort”… not.

Te uiți la ciclism? Bravo ție! Hai să mă laud puțin. Am câștigat la fel de multe Turnee ale Franței precum Lance Armstrong. Nu te-ai prins? Zero. Z-e-r-o, fiindcă a fost prins dopat, relativ recent și i-au fost retrase trofeele. Trebuie să fii naiv să crezi că cicliștii nu încearcă să câștige prin orice mijloace și că nu se gândesc la sume frumoase de bani din asta. Una dintre aceste mijloace e dopajul.

Te uiți la tenis și te crezi superior? Extraordinar! Hai să-ți dau o veste: în curând s-ar putea să o egalez și pe Maria Sharapova la numărul de Grand Slamuri, fiindcă azi a fost și ea depistată pozitiv, în urma unui control realizat la Australian Open. Ce tare sunt!

Mai lăsați aerele astea de superioritate când vă lăudați că urmăriți alte sporturi în afară de fotbal, fiindcă sunteți mici de tot și toată lumea râde de voi. Să zicem că le înțeleg pe fete, mai ales că suntem în ajunul „zilei lor”, dar pe hipsterașii lumbersexuali cu pantaloni mulați și gay, nu îi înțeleg mai deloc. Fotbalul a fost, este și va fi întotdeauna sportul „Rege” mult timp și de acum încolo.

#HaiSimona și #HaiRomânia la #popice și la #cricket, fiindcă sunt niște sporturi curate, nu ca fotbalul, un sport de țărani!!!

Sursă foto: Bob Smith

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *