Hai să ne dăm șmecheri pe Facebook

Scris de 6 , , Permalink 0

…postând comentarii pe bloguri sau alte site-uri prin intermediul comentariilor, desigur, tot al site-ului de socializare Facebook. Nu am comentat, nu comentez și nici nu aș comenta niciunde cu un cont de Facebook, din mai multe motive:

nu îmi aduce niciun beneficiu. Nu comentez pe blogurile care n-au platforma clasică de comentarii. Îmi fac reclamă la blogul personal, nu la contul de Facebook (acum nici măcar cont nu mai am :D).

– Dacă scrii un comentariu prin intermediul Facebook atunci o să apară acel comentariu și la tine pe profil. Ok, îl poți șterge, dar tot nu îmi convine să apară pe profil pentru câteva secunde. Nu că asta ar fi cea mai mare problemă, dar sincer nu vreau să comentez pe alte site-uri sau bloguri pentru a primi like-uri din parte celorlalți.

Facebook

– Apreciez întotdeauna mai mult un comentariu decât un like la ceva ce am de zis, scopul nefiind să primesc feedback de la prieteni și asta pentru simplul fapt că aceștia nu pot fi întotdeauna obiectivi și pentru că se poate întâmpla să îmi ia unii apărarea, deși poate uneori nu am dreptate. Iar dacă s-ar întâmpla chestia asta, aș prefera să nu aibă loc pe un site de socializare, ci AICI, fiindcă acesta e spațiul meu cu adevărat.

Ca o simplă concluzie, consider că a avea un site / blog personal e mult mai elegant decât să ai un cont de Facebook. O adevărată provocare e să și atragi un anumit public pe site-ul tău, folosindu-te de alte mijloace în afară de prietenii (prietenilor) tăi de pe Facebook.

Cel puțin eu unul nu pot să îl numesc muzician pe cineva care este ascultat doar de prietenii săi. Nu pot să numesc pictor o persoană care are picturi văzute doar de apropiați. Nu poți să fii blogger dacă ești citit de persoane pe care îi cunoști. Nu ești fotograf dacă vinzi fotografii doar amicilor. Așadar, aceste reguli se pot aplica și în cazul prietenilor de pe Facebook, indifirent dacă îi cunoști sau nu.

6 Comments
 • Cristi
  October 26, 2012

  Are si fb-ul utilitatea sa insa deja se abuzeaza de acest lucru! Personal, prefer Twitterul.

 • Yamasha
  October 27, 2012

  +1 nici eu nu am folosit niciodata comentariul prin facebook si comentez foarte rar la cei care nu ofera posibilitatea plasarii unui link dofollow sau nofollow.

 • Vlad
  October 31, 2012

  Zici ca nu mai ai cont dar in sidebar ai Likebox!

  Interesant.

 • Marian
  October 31, 2012

  Vlad,

  Aia e pagina de Facebook, nu cont. 🙂

  Si pana la urma mi-am reactivat contul, dar oricum uneori simt ca il tin degeaba.

 • Raluca
  November 26, 2012

  Nici eu nu am comentat niciodata cu profilul de facebook. Nu vad de ce ar face-o cineva, mi se pare foarte deranjant sa iti apara pe pagina comentariul.

 • Andrei
  December 5, 2012

  Din punctul meu de vedere, profilul mi-e util doar cand vreau sa vad ce mai posteaza prietenii sau anumite pagini la care sub abonat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *