Început de drum

Unii dintre voi probabil că deja au auzit de mine, iar dacă nu vă invit aici să faceți „cunoștință” cu mine.

Cei care mă cunosc, m-au văzut tot aici anul trecut, tratând diferite subiecte care au stârnit uneori controverse. Asta am să fac și acum. O să-i enervez pe unii, dar nimeni nu-i obligă să revină la mine pe blog. Îmi amintesc doar că am făcut o postare anul trecut în care m-am luat de cei care au scris „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” la Bacalaureat, deși s-a cerut dramaturgia, mai exact operele studiate în majoritatea liceelor „O scrisoare pierdută” (comedia) sau „Iona” (drama). Peste noapte mi-am pus în cap peste o mie de elevi frustrați după examen. Alții m-au susținut, dovadă like-urile de pe Facebook, din partea dreaptă. S-au format deci cele două tabere: pro Marian și anti Marian.

Pur și simplu mi s-a părut super amuzant să văd un „boom” al traficului și să văd cum toți frustrații mă înjurau pe mine de parcă eu aș fi fost prostul care a scris romanul interbelic la Bac. În loc să se concentreze pe următoarele examene, ei îmi aruncau blesteme în stânga și-n dreapta. Până la urmă Examenul de Bacalaureat e un concurs cu învinși și învingători. În general, românul nu e obișnuit cu mentalitatea occidentală, el recunoaște foarte greu că a fost învins și că au fost alții mai buni ca el.

Sper că nu v-ați speriat citind ce am scris mai sus. Nu voi „arunca cu noroi” în oricine / orice chestie. Nu ăsta e scopul. Scopul e de a construi aici o comunitate care să aibă păreri pro și contra ce scriu eu. Vreau să fie dezbateri constructive, bine argumentate și nu cu atacuri la persoană sau înjurături, precum exemplul de acum un an. Subiectele de discuție vor fi din diferite domenii, să încerc să mulțumesc pe toată lumea.

Un alt scop pentru care am ales să revin e să încerc să schimb mentalități. De acolo și sloganul de sub numele meu. În general, românul e foarte pesimist și nu vrea să creadă în absolut nimic. OK, n-am zis să crezi în orice, că într-adevăr „nu orice zboară se mănâncă”, dar ideea e să încerci să vezi cum gândesc eu. Dacă e ceva ce nu îți convine în ceea ce scriu, există buton de comentariu și cât timp comentariul păstrează bunul simț va fi aprobat și va primi chiar un răspuns.

Ce mai pot să zic: acest blog e dofollow, iar dacă ești blogger / webmaster ești invitat să comentezi. Singura condiție e să nu folosești cuvinte cheie la nume, gen „ferestre termopan”.

4 Comments
 • Catalin
  September 13, 2012

  Welcome Back !!

 • Valentina
  September 15, 2012

  Nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva numele personal poate fi considerat keyword, ma refer la nume de genul “Radu Cristian”

 • Marian
  September 15, 2012

  Nu mi se pare keyword și asta deoarece numele personal nu prea este căutat (în general) în motoarele de căutare și mi se pare greșit să faci SEO pe numele tău. Ok, căutări numele tău poate să înceapă să aibă, deoarece poți să ai vizitatori de pe long tail, în cazul în care deții un blog. Astfel, majoritatea vizitatorilor care vor începe să caute numele tău în motoarele de căutare ar putea fi persoane care doresc să revină pentru că probabil le-a plăcut un articol de-al tău (presupun) și nu mai știu adresa exactă.

 • pcv
  September 20, 2012

  Bun, am citit cate ceva despre tine, nu te-am mai intalnit pana azi in online, iti doresc succes cu blogul daca tot zici ca l-ai redeschis si sper ca dupa 2-3 luni sa nu pui nofollow la comentarii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *