Liverpool FC – Manchester United: Heavy metal football pentru Jürgen Klopp

Deși clasamentul Premier League actual e singurul argument care ar putea să susțină contrariul, meciul de mâine probabil va fi cel mai greu, atât pentru șvabul Jürgen Klopp, cât și pentru olandezul Louis Van Gaal. Derby-ul orgoliilor, meciul cu cea mai mare tradiție și încărcătură istorică din Anglia, țara care a inventat sportul rege, are loc mâine, în mai puțin de 24 de ore. Liverpool întâlnește Manchester United, la ora 16:05, ora României.

Liverpool vs. Manchester United – one day away

Just 24 hours to go…

Posted by Liverpool FC on Saturday, January 16, 2016

Chiar dacă s-au poticnit de câteva ori cu echipele mai „mici”, Anfield și-a recăpătat glasul. Jürgen Klopp este neînvins până acum în meciurile cu ocupantele de pe primul loc din clasament, în momentul disputării acestora: a învins Manchester City (4-1 în deplasare) și Leicester City (1-0 acasă) și a făcut miercuri, pe teren propriu, un 3-3 incredibil în meciul cu Arsenal, votat de către englezi ca fiind cel mai spectaculos meci din Premier League din acest sezon, până acum, pe site-ul BBC. Veți spune că Manchester United nu e pe primul loc, ci pe locul 6. Corect, însă neamțul a mai avut deja două teste cu „rivale”: primul său meci ca antrenor la Liverpool a fost împotriva lui Tottenham și s-a terminat 0-0, iar celălalt derby tradițional a fost cel cu Chelsea, pe care a învins-o cu scorul de 3-1. Aceste partide fără eșec au fost esențiale ca The Normal One să ne redea optimismul nouă, fanilor Liverpool, cei care vom urmări cu sufletul la gură meciul de mâine.

O victorie pentru Jürgen Klopp ar putea oferi entuziasm și fotbaliștilor, astfel încât să declanșeze o serie de rezultate bune. Germanul are însă un lot cu foarte mulți jucători accidentați, acest fapt dându-i multe bătăi de cap în alegerea formulei care să aducă succesul. O explicație și pentru numărul mare de indisponibili e și faptul că Liverpool are cel mai încărcat program în această iarnă, din cel puțin primele 8 campionate la coeficienți, din Europa. Conform BBC, de pe la mijlocul lui decembrie, până la sfârșitul lui ianuarie, Liverpool a avut și încă are de disputat câte un meci, în medie, la fiecare 2.9 zile (considerând și orele). Pe locul 2 parcă se afla Manchester City, cu câte un meci la fiecare 3.1 zile. Încă un motiv pentru care sunt atât de mulți accidentați poate fi și modul în care au loc antrenamentele. Klopp este cunoscut ca fiind un manager care scoate untul din elevii săi la antrenamente, acestea fiind mult mai grele decât cele de pe vremea lui Brendan Rodgers, iar fotbaliștii nu sunt obișnuiți, fiindcă în vară pregătirea s-a realizat alături de fostul manager.

Pe de altă parte, în ultimele etape s-a format o presiune enormă pe antrenorul lui Manchester United, Louis Van Gaal. În ultimele 5 meciuri din campionat a obținut o singură victorie, un 2-1 chinuit, cu Swansea. În rest, înfrângere (2-1) acasă cu Norwich, înfrângere (2-0), în deplasare la Stoke, egal (0-0) acasă cu Chelsea și egal (3-3), în deplasare la Newcastle. Așadar, derby-ul de mâine poate să îndrepte presiunea pe care o simte, în mai multe direcții: cu o victorie poate să recâștige suportul „diavolilor”, însă o înfrângere poate să însemne chiar și demisia din funcție. Nici egalul nu știu în ce măsură va fi tolerat de către fani, deoarece Van Gaal e acuzat pentru stilul său plictisitor. Chiar și el a recunoscut, recent, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a plictisit la unele meciuri pe care le-a condus, de când e antrenor la United.

Eu sper că Jürgen Klopp ne va arăta din nou un heavy metal football, astfel încât Van Gaal să nu se plictisească la meci. Go Reds! Make us dream! In Jürgenmeister we trust!

12 goals against Man Utd in 87 seconds.

Enjoy, Reds…

Posted by Liverpool FC on Saturday, January 16, 2016

Sursă foto: Daily Mirror

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *