Marky Ramone din Ramones va deschide festivalul Sziget 2016, din Budapesta!

Probabil că, în cazul în care ar fi fost anunțat la Untold, presa din România ar fi intitulat știrea de mai sus, astfel: „VIDEO: SENZAȚIONAL! O LEGENDĂ va cânta în deschidere la FESTIVALUL UNTOLD 2016, din CLUJ-NAPOCA! Intră ACUM să VEZI cine este acesta!”

Cine este Marky Ramone și cine sunt Ramones?

Singurul membru în viață al legendarei trupe punk rock americane Ramones este Marky Ramone. Toboșar de meserie în acea perioadă, iar acum, alături de propria sa trupă, Marky Ramone’s Blitzkrieg, încântă întreaga lume cu hiturile din perioada anilor ’70. De asemenea, este și singurul membru al trupei care a primit Premiul Grammy pentru întreaga carieră în viață și nu post-mortem.

Marky Ramone

Marky Ramone

Într-un alt context muzical, dar și cultural, anunțul de azi de la festivalul Sziget din Budapesta e important și datorită faptului că, mâine, 15 aprilie, se împlinesc 15 ani de când a părăsit această lume liderul trupei, Joey Ramone, cel care a avut un talent deosebit și un glas de neînlocuit. Prin urmare, după părerea mea, la 15 ani de la moartea sa, anunțul deschiderii festivalului prin Marky Ramone, are și un motiv simbolic.

Încă un lucru interesant e că și Budapesta, orașul în care are loc Sziget Festival, are o conexiune simbolică cu Ramones. Tamás Erdélyi (românii i-ar fi spus Tomiță Ardeleanu, fiindcă Erdélyi = Ardeal), după numele său de scenă, Tommy Ramone, a fost evreu de origine maghiară, născut la Budapesta. Povestea sa e mai mult decât impresionantă, el reușind să supraviețuiască în perioada Holocaustului, fiind ascuns de către vecini, însă, din păcate, multe dintre rudele sale au fost ucise de către naziști. S-a mutat împreună cu familia în Statele Unite ale Americii în 1957, între timp devenind și american. De asemenea, înainte de moartea sa (11 iulie 2014), Tommy Ramone era ultimul membru în viață al trupei originale, Marky devenind membru Ramones doar pe parcurs.

Tommy Ramone (Tamás Erdélyi)

Tommy Ramone (Tamás Erdélyi)

Printre altele, anunțul de azi i-a mai cuprins și pe DIE ANTWOORD, Skunk Anansie, Afrojack, Zedd, DVBBS, Carnage, TroyBoi și Halott Pénz.

În concluzie, dacă sunteți la fel de nostalgici și iubiți Ramones, merită să îl vedeți pe Marky Ramone, în data de 10 august, interpretând pe scena mare! Dovada că ador încă această trupă e faptul că am un tricou cu Joey Ramone, pe care sigur am să îl port în prima zi! R.I.P. Joey & all the other “Ramones”! 🙁 Hey! Ho! Let’s go… to Sziget! 😉

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *