OSUT Timișoara nu vrea să dea bursele studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara

LAST UPDATE: Situația a fost clarificată de către OSUT AICI. Universitatea de Vest din Timișoara este cea vinovată.

UPDATE: Informații noi în legătură cu bursele pe care studenții de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara nu le văd!

Azi, 1.12.2013, chiar de Ziua Națională a României, am aflat de faptul că regulamentul conform căruia studenții Universității de Vest din Timișoara TREBUIE să primească bursele de studiu și de merit, ținând cont de media de pe semestrul II al anului universitar precedent se află și pe site-ul Universității de Vest din Timișoara, adică uvt.ro! Mai exact aici: http://www.uvt.ro/files/a18f518a084a4259e785fa4100f96f107d589e86/ . Acest regulament a fost aprobat încă din data de 30.10.2013 și este cel în vigoare, dar organizația studențească OSUT Timișoara a ținut cont de un alt regulament (probabil unul fals) atunci când a realizat listele cu bursierii, deoarece s-au luat în considerare mediile pe întregul an universitar precedent și nu pe semestrul II, conform noului regulament UVT!

OSUT nu mă reprezintă

Cuvintele cheie se regăsesc în Art. 40 din cele două regulamente (cel UVT vs. regulamentul organizației studențești OSUT).

Iată ce spune Art. 40 din Regulamentul de acordare a burselor UVT 2013-2014 din 30.12.2013 (cel în vigoare) și, de asemenea, același regulament care a fost postat în data de 6 noiembrie 2013, pe site-ul Facultății de Matematică și Informatică, așa cum am precizat ieri în această postare:

„Art. 40. Bursele de merit şi de studiu se acordă pe baza performanţelor profesionale în ordinea descrescătoare a mediilor (examene, verificări, proiecte – potrivit planului de învăţământ) obţinute în sesiunea de examene anterioară în care se solicită bursa, diferenţiat în funcţie de programe şi ani de studii, astfel: în semestrul I după sesiunile de examene 1, 2, şi 3 (restanţe şi măriri) ALE SEMESTRULUI II DIN ANUL UNIVERSITAR PRECEDENT, iar în semestrul II după sesiunile de examene 1 şi 2 (restanţe şi măriri) ale semestrului I din anul universitar curent.”

Și iată ce spune un alt regulament, cel de pe osut.ro (site-ul unei organizații care nu inspiră încredere și nu inspiră nimic oficial), unul modificat șmecherește, din diverse interese personale:

„Art. 40. Bursele de merit şi de studiu se acordă pe baza performanţelor profesionale în ordinea
descrescătoare a mediilor (examene, verificări, proiecte – potrivit planului de învăţământ) obţinute în
sesiunea de examene anterioară în care se solicită bursa, diferenţiat în funcţie de programe şi ani de studii,
astfel: în semestrul I după sesiunile de examene 1, 2, şi 3 (restanţe şi măriri) ALE ANULUI UNIVERSITAR PRECEDENT, iar în semestrul II după sesiunile de examene 1 şi 2 (restanţe şi măriri) ale semestrului I din
anul universitar curent.”

Mâine depun contestație la facultate. Nu știu dacă se va schimba ceva anume în bine. Studenții care nu primesc burse de studiu sau de merit din cauza acestei păcăleli sunt invitați la contestație în număr cât mai mare!

Concluzia mea este una simplă: mi-e din ce în ce mai clar că nu Universitatea de Vest din Timișoara este de vină pentru neplăcerea cauzată. OSUT a dezinformat și dezinformează în continuare. Dar… până când? Din acest motiv schimb numele articolului.

Alt mic UPDATE:

Cam asta e „poziția” OSUT, conform unui anunț de pe grupul de Facebook Mate-Info UVT, dat de către domnul Andrei Csiki, student care a făcut parte din Comisia de Burse:

„Organizațile studențești și alți studenți pot „influența” regulamentul când se votează în senat și în consiliile facultăților. Anul acesta în senat s-a votat regulamentul care este pe site-ul UVT, dar după 1-2 zile și-au dat seama cei din conducerile facultăților ce au semnat și l-au contactat pe domnul Prof. univ. dr. Petru ŞTEFEA care se ocupă de burse să se schimbe chestia asta din regulament. El a trimis o hârtie la toate facultățile în care le spunea să se dea burse în funcție de media de pe tot anul universitar trecut și așa s-a ajuns la situația asta.”

Iar poziția mea este următoarea, mai exact răspunsul meu:

„Dacă așa s-a ajuns în această situație trebuia să fim anunțați. Dar nu ne-a anunțat nimeni de nimic. Revin… dezinformare pură. Până atunci, în ochii mei rămâne valabil regulamentul care se găsește pe site-ul UVT, nu altceva.

Așa ne-ați anunțat, așa arată documentele, deci așa trebuie să primim bursele. Cu mediile de pe semestrul al II-lea din anul universitar precedent. Eu nu am dreptul să învinuiesc Universitatea fiindcă nu eu am primit acea înștiințare și nici nu pot să verific dacă ce spui tu e adevărat, dar am tot dreptul să vă acuz pe voi de dezinformare. Conflictele cu universitatea le rezolvați între voi. Documentul oficial e tot cel de pe site-ul UVT, nu unul inventat peste noapte.”

Nu s-a postat un regulament nou și nici nu am fost anunțați de aceste modificări. Studenții sunt dezinformați în continuare. Dacă chiar există conflicte între OSUT și UVT, atunci acestea să se anunțe și să se rezolve (nu e treaba mea să o rezolv, nu sunt voluntar, eu doar am semnalat-o), să știm din timp ce se întâmplă, nu doar pe ocolite, la o zi după postarea listelor cu bursierii. În continuare singurul document oficial pare a fi cel de pe site-ul Universității de Vest din Timișoara.

(end of UPDATE)

OSUT Timișoara, o grupare de studenți (printre care majoritatea tineri interlopi cu interese personale – am scris „majoritatea” fiindcă nu vreau să generalizez), care se fălește că face voluntariat (dar mai degrabă membrii ei stau degeaba în camera 247 a Universității de Vest), pare a fi de vină (universitatea mi se pare puțin probabil să aibă vreo vină).

Datele problemei:

Totul a început undeva prin 27 iunie, când ni s-a comunicat din partea OSUT, pe acest grup minunat, că se dorește schimbarea regulamentului de acordare a burselor și că de acum încolo se va lua în considerare media de pe semestrul al doilea al anului universitar precedent, dacă acesta se va aproba.

Zis și făcut, mulți dintre noi, bucuroși de aflare a veștii, am început să tragem la medie pentru semestrul al doilea, ca să luăm burse (fie ele de studiu, fie ele de merit). Și am reușit. Conform regulamentului, de la medie de 9 în sus se acordă burse de merit. Mie mi-a ieșit media 9.00 pe semestrul al doilea.

Primul „șoc” pentru noi a venit undeva în data de 6 noiembrie, atunci când, deși s-a anunțat în data de 15 septembrie că informația conform căreia se va schimba regulamentul este sigură, ne-am trezit, peste noapte, cu 2 regulamente diferite de acordare a burselor.

În data de 4 noiembrie, pe OSUT Timișoara, s-a postat un regulament în care se precizează, prin Art. 40, faptul că ne vom primi bursele, luând în considerare media de pe întregul an universitar precedent (dacă se ia astfel eu am media 8.13 și sunt potențial bursier).

În data de 6 noiembrie, pe site-ul Facultății de Matematică și Informatică, s-a postat regulamentul modificat, în care se precizează, în același articol 40, faptul că bursele se acordă luând în calcul doar media de pe al doilea semestru, așa cum ni s-a promis nouă, studenților, că se vor acorda bursele.

Întrebat pe grupul de facebook OSUT de confuzia produsă de cele două regulamente diferite, domnul președinte OSUT Timișoara, Vlad D. Cherecheș, mi-a răspuns că regulamentul corect e cel de pe site-ul organizației studențești (deși s-a postat înainte cu 2 zile), pe motiv că „nu s-au înțeles facultățile” (de aici singurul motiv ca eu să nu primesc bursă din cauză Universității – dar motive să nu primesc din cauza OSUT sunt mult mai multe). Cum adică nu s-au înțeles, dacă noi am fost deja anunțați (mai corect ar fi spus dezinformați) încă din data de 15 septembrie pe grupul facultății că vom primi burse cu media de pe cel de al doilea semestru, plus că pe site-ul Facultății de Matematică și Informatică a apărut deja un regulament modificat și care a fost postat chiar de Conducerea Facultății? Apoi mi s-a răspuns în privat că așa era inițial, dar că profesorii nu au fost de acord, dar că totuși, „la Facultatea de Matematică și Informatică se poate să fie influențabil acest lucru, dar nu au o garanție de cum va fi”.

Urmarea a fost că treaba nu a fost „influențată” și că acum, pe site-ul Facultății de Matematică și Informatică, bursierii sunt cei care au medie de bursă pe întregul an universitar precedent. Deși am îndeplinit condițiile de potențial bursier și cu media de 8.13, nu mă aflu printre ei. Doar că acum vor veni OSUTiștii să ne spună că au fost prea mulți bursieri și că din bursele de studiu „s-au tăiat”, iar din această cauză acestea încep doar de la 8.33 în sus. Adică mi-ar mai fi trebuit încă un 0.2 ca să primesc bursă. Foarte tare, având în vedere că dacă s-ar fi respectat regulamentul de care am fost informați, aș fi avut media 9 și mai mult ca sigur aș fi luat cel puțin bursă de studiu. Și asta nu numai eu, ci mulți alții care se află în această situație.

I-am spus domnului președinte (ce tare sună! my ass) OSUT, în privat, că modificarea regulamentului a fost anunțată doar pe grupul nostru de Facebook, cel al Facultății de Matematică și Informatică, deci corect ar fi să se facă o excepție doar pentru noi și să se respecte regulamentul de pe site-ul facultății, la fel și anunțul dat cu luni întregi în urmă, chiar de dumnealui. Am procedat corect, nu? Sunt sigur că așa ar fi fost corect. S-ar fi evitat dezinformarea și toată lumea ar fi fost fericită.

Am și dovezi cu toată „Scholarshiplight Saga”.

Totul a început în data de 27 iunie, pe grupul de Facebook Mate-Info UVT, așa cum am precizat la începutul articolului. Aici aveți discuția:

OSUT Timișoara dezinformează cu privire la burse

OSUT Timișoara dezinformează cu privire la burse

OSUT Timișoara dezinformează cu privire la burse

OSUT Timișoara dezinformează cu privire la burse

S-a continuat cu o „mini-discuție” în data de 15 septembrie, pe același grup, Mate-Info UVT, când informația a fost dată ca fiind sigură (sau cel puțin „părea”):

OSUT Timișoara dezinformează cu privire la burse

Vă reamintesc faptul că, în data de 4 noiembrie, s-a postat regulamentul burselor nemodificat, pe site-ul OSUT.

În data de 6 noiembrie, Conducerea Facultății de Matematică și Informatică, a postat un regulament al burselor modificat și în care se precizează în Art. 40 ceea ce ni s-a promis încă din data de 15 septembrie!

Alte precizări și teorii ale conspirației:

 • Am stat în primii doi ani de facultate la chirie și apoi m-am mutat la cămin fiindcă am prins loc de cămin de 2 persoane (am avut medie bună pentru cămin de 2 persoane, dar nu suficientă pentru bursă, hah?) și că ies și mai ieftin. Mare greșeală. Amuzant e că atunci tot OSUTiștii au fost cei care s-au ocupat de listele repartizărilor la cămin, dar încă atunci totul părea în regulă, fiindcă erau toate bune și frumoase. Cei care au stat anterior în camera mea de cămin erau doi membri din OSUT. Nu dau nume, dar nu mai pot să trec cu privirea faptul că au lăsat o mizerie de nedescris și că unul dintre ei tot amâna să vină după frigiderul său în care mai erau ouă de Paști în luna octombrie. I-am scos frigiderul pe hol fiindcă au trecut câteva zile și tot n-a venit după el. Nu mai știu ce s-a întâmplat cu frigiderul, fiindcă nu m-a interesat prea mult. Știu doar că după 2 zile a dispărut de pe hol. Am dat cu clor împreună cu colegul de cameră prin toată camera să mă asigur că zona e dezinfectată. Am preferat să tac și să nu comentez de asta niciunde. O fac acum și în public.
 • OSUTul a protestat împreună cu ANOSR pentru „6% pentru Educație”, protest cu care eu nu am fost de acord, în mare parte din două motive:
 • 1. Ei cereau să se respecte Legea Educației, iar eu le-am reproșat că nici măcar nu respectă ceea ce ei ne-au promis;

  2. Sunt salariat și până când nu iau licența, plătesc impozit la stat. Dacă s-ar acorda cei 6% din PIB pentru Educație ar însemna ca eu să plătesc un impozit și mai mare și să plătesc și alte taxe mult mai mari (fiindcă Guvernul nu are de unde să dea cei 6%. Căutați declarația lui Victor Ponta, conform căreia ar putea acorda asta doar prin mărirea taxelor și a impozitelor) pentru cei care nu sunt în stare să își ia examenele din primele 2 sesiuni (hai să zicem 3) – că dacă vă uitați pe afișele lor, asta reiese. Se cere 6% ca studenții să nu plătească taxe mari și să aibă bani de burse. Nu vreau să mi se taie din salariu și punct. Tensiunile dintre mine și OSUT s-au mărit, iar cei din OSUT m-au jignit gratuit, pentru simplul fapt că eu am anunțat că nu particip la protest și că am anunțat și motivele pentru care eu nu voi fi prezent.

 • Umblă vorba prin târgdomnul președinte OSUT, Vlad D. Cherecheș nu ar fi luat bursă de studiu dacă ar fi rămas regulamentul pe care dumnealui l-a promis și că ăsta e adevăratul motiv pentru care nu s-a mai schimbat regulamentul. Mi-a spus asta un prieten acum 2 săptămâni. I-am spus că e nebun și că nu îl cred. Dar azi s-au afișat listele și, ciudat sau nu, e ultimul pe liste la Informatică Engleză, cu media 8.55. Începe să fie plauzibil. Nu îl acuz de nimic, doar că e o posibilitate ca acest lucru să fie adevărat. Să facem un mic calcul. Să zicem că pe semestrul 2 ai avut media 7.90, ceea ce înseamnă că cu regulamentul modificat nu ai lua bursă deloc. Ca să îți iasă 8.55 pe an înseamnă că ai nevoie de un 9.20 pe primul semestru. Plauzibil. La mine situația e chiar invers. 7.23 pe primul semestru și 9.00 pe al doilea. 8.13 pe an – nu iau bursă. Și totuși, eu am avut un real progres de pe un semestru la altul, spre deosebire de un real regres.
 • L-am votat pe „domnul președinte” să mă reprezinte în Consiliul Facultății. Această telenovelă a burselor să fi fost o încercare de „campanie electorală” să își câștige din nou voturile studenților? Posibil, fiindcă pe mine m-a „prostit”. Și i-a ieșit și cu mulți alții. Dar nu și la anul (cel puțin nu și cu mine). I-am promis. Nu votez pe nimeni din OSUT la anul. Apropo de alegeri studențești, mi-am făcut card de student Euro 26 tocmai în ziua alegerilor în camera 247, cam pe la ora 18. Între timp, o OSUTistă a început să dea telefoane la diferiți studenți să se prezinte la alegeri. „ – Ciao, sunt X-uleasca, te sun din OSUT fiindcă azi sunt alegeri pentru Consiliul Facultății și pentru senatul UVT!”. Apoi a întrebat de domnul președinte, care candida pentru un mandat în Consiliu la ce oră se termină alegerile („-La cât se termină? La 21, nu? – Da, la 21!”). „OK, atunci până la 21 să vii să votezi OSUT, bine? Merci mult!”.
 • Am înțeles că se pot depune contestații până marți. Nu știu ce fel de contestație să fac. Aveți idei? M-am gândit să dau o foaie pe care să scriu linkul către acest articol și gata.
 • Să recapitulăm. Asta e ceea ce eu cer prin această postare publică:

  În primul rând, îmi doresc ca studenții care au pierdut burse aiurea (indiferent că sunt ele de studiu sau de merit), din cauza unor persoane cu interese personale, să și le recupereze.

  În al doilea rând, mă aștept la scuze publice din partea OSUT, pentru dezinformare.

  În al treilea rând, hai Oli, fiindcă avem meci important azi!!!

  ANUNȚ: Dacă nu s-ar fi produs această dezinformare și regulamentul ar fi rămas același, NU aș fi comentat nimic și, pe lângă asta, aș fi fost de acord să nu iau bursă! Dar nu sunt de acord să fim prostiți mai mulți studenți care nu facem parte din organizațiile studențești și să fim luați de sus din toate părțile!

  Și ca să mă liniștesc puțin…

  16 Comments
  • doareu
   November 30, 2013

   Acest articol scoate in evidenta un numar mare de frustrari pe care un om matur nu le-ar face publice…sfatul meu este sa contactezi direct persoanele cu care ai probleme si sa le rezolvi cu ei decat sa pierzi vremea aiurea in fata calculatorului…m-am chinuit si eu sa citesc ce aberatii ai scris aici si regret ca mi-am pierdut timpul…

   • Marian
    November 30, 2013

    Legea spune că avem cu toții dreptul la opinie, chiar și publică. Dacă tu consideri că o nedreptate e frustrare, atunci ești liber să pleci. Nu v-am luat eu aici cu forța.

    Am contactat direct domnul președinte OSUT și ai văzut ce răspuns am primit. Nu s-a rezolvat nimic, deși dumnealui a fost cel care a anunțat faptul că vom primi burse (luând în considerare numai media de pe semestrul II al anului universitar precedent). A apărut chiar și un regulament, așa cum am spus, pe site-ul Facultății, conform căreia noi trebuia să primim bursele așa cum am fost anunțați și cum ni s-a promis, dar președintele OSUT a spus că cel de pe osut.ro e cel corect (deși pe site-ul Facultății a fost postat, după două zile, regulamentul corect). Doar dacă opinia mea devine publică sunt șanse să se acorde bursele conform regulamentului, adică cel de pe site-ul Facultății!

    Printre altele, mi-am amintit că un coleg de facultate a avut un seminar cu domnul Comănescu (prodecanul care s-a ocupat de burse, împreună cu cei 2 din OSUT și cu observatorul din ASSEUT) în care a urmărit discuția a doi colegi care fac parte din organizații studențești (nu știe exact):

    „Am luat parte fără să vreau la o discuţie între domnul Comănescu şi doi studenţi dintr-o organizaţie (nu ştiu exact care organizaţie, ori ASSEUT, ori OSUT) în care se discuta exact despre modul în care se vor acorda bursele anul acesta aducându-se în discuţie faptul că există două regulamente, iar domnul Comănescu a spus foarte clar că regulamentul de pe site-ul UVT e cel corect şi că nu-l interesează ce scrie pe alte site-uri. Apoi, peste câteva zile se afişează listele cu potenţiali bursieri de unde reiese că se ţine cont de media de pe întregul an anterior.”

    De aici eu trag concluzia că ceva l-a făcut pe domnul Dan Comănescu să se răzgândească. Influențe din partea organizațiilor studențești? Almost surely, yes!

    P.S. Mă bucur că ai dat un mail corect și că am aflat că ești din OSUT.

  • Dragos
   November 30, 2013

   Cine face regulamentele, UVT sau OSUT? Tu esti batut in cap sau ce? Realizezi ca orice ajunge la OSUT vine de la universitate? Si nu OSUT face regulamentele? Tu arunci imediat in curtea OSUT-ului niste chestii pe care tu le vezi cum le vezi si le iei asa cum le vezi. De ce nu te duci sa te certi cu persoane responsabile din cadrul facultatii tale? Dezinformezi si alti oameni. Si scuza-ma, tu cu media 8,13 te astepti sa ai bursa si o alta persoana cu media mai mare ca a ta sa nu aiba? Care e logica in treaba asta? Inainte sa incepi sa acuzi pe cineva, cauta sa ai toate informatiile posibile.

   • Marian
    November 30, 2013

    Nu ai înțeles nimic din ce am scris. S-a anunțat încă din vară că bursele se vor lua ținând cont de mediile pe semestrul al doilea. În 15 septembrie informația a fost dată ca fiind sigură (vezi screenshoturile). Cine ne-a anunțat? OSUT, bineînțeles! Eu pe semestrul al doilea am avut media 9.00 și sunt sigur că aș fi luat cel puțin bursă de studiu cu acea medie. În al doilea rând, e inadmisibil să ai două regulamente diferite: unul pe osut.ro, altul pe info.uvt.ro.

    Și ia spune tu, găsești pe cineva sâmbătă la facultate? Nu. Dar o să mă asigur că lumea e informată de modul în care s-au făcut listele cu bursieri.

    Ah, scuze, abia acum observ că ai folosit un mail care are atașat un cont fake de facebook. Ești din OSUT mai mult ca sigur și faci tu ce știi cel mai bine: dezinformezi.

  • Teodor
   November 30, 2013

   My friend… http://youtu.be/Dx5ZVDTvbXg
   Stiu ca dupa ce o sa iti scriu o sa sari pe mine cu “vai ca esti din OSUT si faci ce stii cel mai bine: dezinformezi”, dar sa fie clar un lucru! Eu nu mai sunt student, deci in fond si la urma urmei, mi se rupe de toata drama ta si de ce se intampla cu universitatea aia.
   Da am facut parte din OSUT 2 ani de zile, si desi am ales sa nu mai mai asociez oficial cu aceasta organizatie nu inseamna ca nu am ramas un prieten al acesteia.
   In viata mea de student am activat 2 ani ca student consilier si senator in cadrul facultatii mele (neimportanta care, oricum o aflii ca vad ca esti baiat destept cand vine vorba de aflat informatii), dintre care 1 an de zile cand eram membru OSUT si un an de zile pe cont propriu tocmai din cauza unor oameni ca tine care au impresia ca doar ei au ghinion si toti cei care se ocupa de reprezentare sunt defapt acolo ca sa isi atinga scopurile lor ascunse.
   Sa stii ca in 3 ani de facultate n-am beneficiat niciodata de bursa. Singurul lucru de care am beneficiat in 3 ani de facultate a fost caminul 1 an de zile.
   Ai avut vreodata tangente cu senatul universitar? Din ce citesc… nu prea, dar hai sa iti zic cum functioneaza. Se aduna toata lumea, se discuta cate o ora pe cate un subiect, se voteaza una, si iasa alta. Nu ar fi prima data cand studentii ar fi pacalaiti de vre-o modificare trecuta tacit. Si nu ar fi prima oara ca modificarea sa nu fie trimisa la toata lumea.
   Imi place cum acuzi tu in stanga si dreapta si vorbesti de interesele unor oameni pe care nu-i cunosti.
   Imi place cum vorbesti de parca studentii si profesorii facultatii de Matematica si Informatica ar fii singurii care aveau in mana decizia asta, si singurii care erau afectati. (Sa stii ca adevaratele interese sunt undeva la o facultate mai mare… daca stii cum zic)
   Priveste mai obiectiv my friend, incearca sa te detasezi de spatiul tau.

   P.S. N-ai de ce sa ma acuzi pe mine cu nimic… ti-am zis… nu sunt student, mi-e tot una daca ce ai scris e adevarat sau fals, insa eu, privind din prisma unui outsider, te vad doar ca un baiat cu o usoara paranoia/frustrare care incerca sa arunce cu noroi in ceva despre care nu are prea multe cunostinte.

   P.P.S. Daca tu esti impotriva alocarii a 6% din PIB pt educatie pentru ca ar trebui platiti din taxele si impozitele tale esti cam trist omule… Te-ai intrebat vreodata unde merg restul de 95% din PIB momentan? Nu este o problema de a creste taxele si impozitele (alea oricum vor creste direct si indirect prin toate proiectele de legi ce se anunta). Este o problema de a nu mai aloca bani catre ministere si institutii care doar ii fac sa dispara fara urme, si a-i indrepta catre motorul tarii.

   • Marian
    November 30, 2013

    Nu te acuz de nimic. Nu ăsta e scopul meu. Scopul principal e să se acorde bursele acelea așa cum s-a stabilit inițial.

    Dacă în ședințele de senat se votează ceva și nu se respectă trebuia să sesizați asta, nu să stați cu mâinile-n sân. Dacă dați vina pe universitate și chiar puteți să dovediți că aceasta este de vină pentru neplăcerea produsă, foarte bine, vă recomand să o faceți și să cereți Universității să respecte decizia. Dar până atunci cea care ne-a dezinformat pe noi este OSUT. Avem două regulamente diferite, pe două site-uri diferite. Cea de pe site-ul facultății mi se pare cea corectă, fiindcă am fost anunțați de acea modificare de regulament cu mult timp în urmă.

    Am mult mai multe motive să cred că OSUT este cea vinovată și mai puțin UVT. Profesorii, în mare parte, sunt sociabili, și nu am avut deloc probleme cu aceștia. Ba chiar poți să-i întrebi orice, iar aceștia te vor ajuta. Sunt mulțumit de cum au decurs lucrurile, dar cea mai mare nemulțumire a mea este lipsa de organizare și sincronizare OSUT – UVT. Dacă una se anunță și alta se face, trebuie scoși la răspundere anumite persoane, fiindcă astfel studenții sunt cei care au de suferit, ca de exemplu această situație. Nu am motive să acuz Universitatea prin simplul fapt că președintele OSUT mi-a spus „că nu s-au înțeles facultățile”. Dar am motive să bănuiesc organizația studențească de dezinformare, având în vedere că pe site-ul facultății a apărut un alt document postat de Conducerea Facultății, la două zile după ce s-a postat unul pe osut.ro, conform căreia treaba stă, de fapt, în felul în care ni s-a promis. Un document din partea Conducerii mi se pare mai oficial decât documentul care se găsește pe site-ul unei organizații studențești.

    P.S. Îmi place gramatica ta, păcat că nu se dau burse și pentru asta.

    P.P.S. Nu am chef să deviez de la subiect și să repet și celelalte motive pentru care nu am protestat pentru Educație. Oricum protestul vostru a fost un epic fail: vreo 40000 de invitați pe Facebook, din care s-au prezentat cam 1500 de persoane.

    • Dragos
     December 1, 2013

     Bai “inteligentule”, daca tu esti de acord cu documentul postat de facultatea ta, atunci du-te la facultatea ta si cearta-te cu ei. Posteaza aici despre ei. Pe osut.ro a fost postat probabil un document care a fost primit de la universitate in momentul respectiv. Care e vina organizatiei daca facultatea posteaza un alt document? Tu esti un fel de frustrat, cu mentalitate de roman. Ca sa iti explic ce vreau sa zic, in momentul in care tie ti se pare ce esti nedreptatit, nu stai sa vezi daca tu esti vinovat macar partial pentru ceea ce ti se intampla, ci cauti vinovati in alta parte, excluzandu-te pe tine. Daca tu ai fi avut media 9 in ambele semestre, in momentul asta excesul tau de zel s-ar fi rispit pe altceva. Suntem cateva mii de studenti (poate chiar zeci de mii, nu prea ma intereseaza chestia asta), din care cateva sute au bursa. Si bursa e acolo ca sa o primeasca aia care o merita si dovedesc asta prin rezultate, acum ca se intampla ca uneori rezultatele sa nu echivaleze realitatea e altceva. Cauta prima data problemele la tine, apoi cauta in alta parte! Si zici ca OSUT te-a dezinformat. Cu ce? Pe osut.ro, zici tu, este un document din care atesta ca tu nu esti beneficiar de bursa. Probabil presedintele organizatiei a precizat inainte sa afle toate detaliile despre subiect ca va fi asa cum sperai tu. Nu a fost, insa ultimul document, si ultimele informatii au fost postate tot pe osut.ro de catre OSUT. De aici rezulta ca ai fost informat de schimbarea respectiva daca ai citit documentul. Faci mare tam tam. Si daca tot avem dreptul la libera exprimare, atunci nu edita ce scriu eu! In momentul in care faci asta mi-ai taiat dreptul, deci implicit TU negi ceea ce slavesti cu atata putere!

     • Marian
      December 1, 2013

      Grupul de Facebook Mate-Info UVT a fost creat tot de către OSUT. Doar studenții Facultății de Matematică și Informatică au fost anunțați de modificarea regulamentului. Din această cauză ne-am trezit și cu două regulamente diferite, numai cei de la facultatea noastră.

      Activitatea de voluntariat implică faptul că activați în folosul studenților (cel puțin DEXul îmi spune că activați în folosul altor persoane, iar voi spuneți că apărați drepturile noastre). Adică să vă interesați și să faceți în așa fel încât să se pună în aplicare regulamentul care a fost promis și care a și fost publicat. Nu ați făcut asta, în interesul studenților, deși sunt mai mulți care se plâng încă și azi pe acel grup din cauza acestei dezinformări.

      Se pare că nu ai citit anunțul meu scris cu roșu, de la sfârșitul articolului. Îl repet doar ție: dacă nu ar fi existat dezinformarea nu aș fi comentat, indiferent dacă iau sau nu bursă. Și asta fiindcă regulamentul ar fi rămas același și unul singur, adică s-ar fi luat în considerare media pe întregul an universitar precedent. Dar noi am fost anunțați de această schimbare, care chiar a avut loc pe site-ul Facultății.

      P.S. Nu mai comenta cu mail care are atașat un cont de Facebook fake. Ești foarte puțin credibil.

    • Teodor
     December 1, 2013

     Imi place naivitatea ta … Auzi…Sa sesizam… Pe cine sesizezi my friend? Ai uitat cumva in ce tara traiesti? Nu mai pot ei de sesizarile noastre. Si totusi nu inteleg care iti este problema? Faptul ca pe site-ul OSUT a aparut un regulament si pe site-ul de la Mate-Info altul? Ce vina are OSUT-ul ca universitatea nu e in stare sa transmita un document oficial, si transmite documente vechi intr-o parte si documente noi in alta?
     Habar nu ai ce mancatorie e intre profesori! E mancatorie intre departamentele unei facultati, de mancatoria dintre facultatile in sine nici nu ai idee. Da, toti profesorii sunt sociabili, zambesc, vorbesc frumos, dar cel putin jumatate din ei ai fi surprins ce parsivi sunt si ce interese ascunse au. Si fiecare profesor isi are studentii preferati.

     Ai impresia ca cineva s-a luptat timp de 2 zile ca sa modifice regulamentul ala ca sa nu prinzi tu, Marian Vanca, bursa?

     Si inca o intrebare. Acum m-am uitat si pe site-ul UVT, si pe site-ul OSUT, si pe postarea din 06.11 de pe site-ul facultatii tale. Peste tot acelasi regulament, intrat in vigoare la 30.10.2013. Daca tu zici ca acest regulament nu s-a respectat… da cu pumnul in masa. Nimeni nu te tine. Dar nu poti zice ca o organizatie dezinformeaza doar pentru ca pe site-ul lor aparea (pentru ca acum nu apare) un document diferit fata de site-ul facultatii tale. O astfel de greseala se poate face cu usurinta de oricine, si, sa nu uitam, OSUT poate fi dezinformat la randul lui de catre universitate. Daca ai observat greseala, trebuia sa le spui: Fratilor vedeti ca voi aveti un regulament, iar Universitatea a afisat altul. Cel mai probabil iti multumeau, si nu o dadeau in paranoia si teorii ale conspiratiei ca tine.

     P.S. Nu stiu care e problema ta cu gramatica mea? Mi-am recitit comentariul, si in afara de cateva greseli datorate oboselii nu vad nimic gresit…

     P.P.S. Da, protestul a fost un semi-fail tocmai din cauza celor ca tine, care daca au o problema se vaicaresc prin bloguri in loc sa iasa in strada si sa lupte pentru problema lor. Suntem o tara de “Ma doare-n p$%a” si asta ne ocupa tot timpul din pacate. Si inainte sa te impotrivesti unei astfel de actiuni mai gandestete cine are de castigat daca actiunea reuseste. Anul acesta se va inchide un liceu care generatie de generatie a dat elevi olimpici si programatori de top doar pentru ca nu are fondurile necesare sa ramana deschis. Dar noi suntem prea egoisti ca sa iesim in strada si ne place doar sa aruncam cu noroi in cei care depun un minim de efort pentru bunastarea lor si a societatii in care traiesc.

     • Marian
      December 1, 2013

      Nu doar despre apariția acelor documente diferite este vorba, ci și de faptul că s-a anunțat că regulamentul se va schimba și, mai apoi, că acesta chiar s-a schimbat (vezi print-screenul din 15 septembrie).

      Pe site-ul Universității știu că e același (edit 2.12.2013: nu e același) cu cel de pe osut.ro (apropo, prima dată a apărut pe site-ul organizației, fyi). Dar cum îți explici faptul că domnul Vlad Cherecheș mi-a spus în privat (după ce s-a afișat regulamentul modificat pe site-ul FMI) faptul că la Facultatea de Matematică și Informatică e influențabilă treaba și că depinde de fiecare facultate în parte de felul în care se vor acorda bursele?

      P.S. Gramatica ta a dat din nou un mic rateu. Dar apreciez faptul că de această dată te-ai străduit să scrii.

      P.P.S. Protestul a fost un semi-fail pentru că majoritatea dintre voi nici nu știu pentru ce au protestat. Să puneți așa ceva pe afișe mi se pare pueril:

      Ce vi se pregăteşte?

      Datorită bugetului foarte mic, pentru a-şi acoperi cheltuielile, universitatea este nevoită să crească taxele. Conform primelor propuneri de mărire a taxelor, situaţia este următoarea:

      Un examen din sesiunea a 3-a costă 25 lei. De anul viitor ar putea fi 100 de lei!!!
      Acum un examen în sesiune extraordinară (cea din septembrie, a patra dintr-un an) costă 150 lei. De anul viitor ar putea fi 50 de lei/credit. Adică un examen obişnuit va costa în jur de 250-300 de lei (aproape dublu!)!!!
      Taxa de studiu pe an este 2500 de lei licenţă, 3000 lei master şi 5000 lei doctorat. De anul viitor ar putea fi 3000 de lei licenţă, 3500 lei master şi 7500 lei doctorat!!!
      Cât e acum taxa de recuperare a unui laborator? 15 lei. De anul viitor ar putea fi 50 de lei unul (adică de 3 ori mai mult)!!!
      Taxa de reînmatriculare este 50 lei. De anul viitor ar putea fi 1000 lei!!!
      Toate aceste creşteri pot fi evitate doar cu o singură condiţie: să convingem Guvernul să aloce mai mulţi bani pentru educaţie.

      De aici rezultă că, prin mărirea taxelor și a impozitelor, aș fi plătit taxele universitare pentru toți incompetenții, din salariul meu. Cine nu ia un examen nici măcar din a 3-a sesiune înseamnă că nu se ține de facultate. Nu voi plăti eu taxele pentru cineva care nu are treabă cu facultatea.

  • Dragos
   November 30, 2013

   Mda, nivel de inteligenta: undeva intre Ponta si Crin. P.S. Daca erai atata de bun pe cat te crezi tu, ai fi avut bursa.

   • Marian
    November 30, 2013

    Îmi place asocierea cu Ponta, dar mai corect ar fi să i-o atribui președintelui organizației din care faci parte. E oare un fail să fii președinte OSUT, să îi dai like lui Victor Ponta pe Facebook și apoi să îi ceri 6% pentru Educație? The proof. Ah, i-a dat like și lui Crin, dar nu am chef să mai fac un screenshot.

    P.S. Dacă aș fi fost chiar atât de slab, nu aș fi lucrat deja ca programator part-time, încă din anul II de facultate. Până una alta tu doar pari a fi un postac OSUTist, dacă tot faci comparații cu USL.

  • Teodor
   December 2, 2013

   http://osut.ro/wp-content/uploads/2013/12/Scrisoare-studenti.pdf Deci pana la urma se adevereste ca Universitatea este cauza neintelegerii si OSUT-ul are dreptate….

   • Marian
    December 2, 2013

    Bun, am citit, urmează să fac și eu un update. Totuși, aștept să văd și acel document promis și scanat.

    Pentru această neînțelegere sunt curios cum se va proceda cu studenții care nu au fost informați de schimbarea bruscă de regulament.

  • Cristina
   December 2, 2013

   Am citit si eu aceasta “poveste” si am un singur lucru de spus… PARANOIA, PARANOIA, PARANOIA! Primul gand care mi-a trecut prin minte: “Bine ar fi sa aiba OSUT-ul atata putere cat spune omul asta!”, dar din pacate lucrurile nu stau asa. Nu o sa ma chinui sa explic pentru ca este evident ca tu nu vrei sa se faca dreptate. Tu vrei doar sa demonstrezi ca ai dreptate! So, good luck with that.

   PS: Nu ma intereseaza daca imi aprobi sau nu mersajul, important e ca l-ai citit tu.
   PS2: Poti sa imi verifici facebook-ul, adresa de e-mail… daca vrei iti dau si adresa unde locuiesc. Nu am absolut nimic de ascuns, dar observ ca distractia ta este sa faci pe detectivul. Sa imi spui cand ai chef sa incepem jocul 🙂

   • Marian
    December 2, 2013

    Acest comentariu a venit a wee too late. Am anunțat încă de aseară faptul că foarte probabil am presupus greșit vinovăția organizației voastre, uite aici: http://www.marianvanca.com/am-primit-raspuns-din-partea-osut-printr-o-scrisoare-deschisa/ .

    Nu sunt paranoic. Nu fac parte din OSUT și doar v-am învinuit pentru informații care ne-au fost transmise greșit (lucru ce este adevărat), dar posibil să nu fi fost vina voastră, în cazul în care acel document promis că va fi scanat azi dovedește faptul că vina este a Universității pentru faptul că nu a publicat din timp regulamentul modificat de pe o zi pe alta. Paranoic m-ai putea face dacă v-aș învinovăți în continuare, dar poziția mea acum este neutră, așteptând să văd documentul primit de către OSUT în legătură cu modificarea bruscă de regulament (vezi punctul 7 din scrisoarea lui Vlad Cherecheș).

    Având în vedere că nimeni nu a informat studenții în legătură cu aceste modificări, am avut tot dreptul să vă învinovățesc, fiindcă regulamentul schimbat se află doar pe site-ul organizației, nu și pe site-urile UVT sau ale facultăților, lucru ce era suspect, fiindcă nimeni nu ne-a comunicat nimic!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *