Pe cine mai trebuie să dăm jos?

În România, nu e nicio surpriză faptul că, la un meci de fotbal, medicul ambulanței se află în tribune și sparge semințe. Nu e nicio surpriză faptul că ambulanța intră pe stadion abia după câteva minute, cât timp un fotbalist zace inconștient pe terenul de fotbal. Bineînțeles, nu e nicio surpriză nici faptul că nu era echipată corespunzător unei situații de urgență. Ce, dacă spitalul e la 2 minute de stadion, înseamnă că poți salva viața oricui doar punându-l într-o dubă și ducându-l la spital?

Am citit și eu părerea altor medici prin ziare și am aflat că în momentul în care cineva suferă un șoc cardiogen, e absolut vital să încerci să resuscitezi persoana respectivă încă de la fața locului, dar pe „micile ecrane” putea să vadă toată lumea că cel care a fost cel mai îngrijorat de treaba asta a fost medicul clubului pentru care juca cel care se lupta între viață și moarte. A fost și singurul care a încercat să ofere prim ajutor, dar dacă nu ai cu ce și, mai ales, nu ai cu cine, totul s-a dovedit a fi în zadar.

Am citi ieri un articol. E în legătură cu scandalul dezinfectanților. De fapt, e mai mult în legătură cu ce putem să facem noi împotriva sistemului. După câteva ore de la citire, Patrick Ekeng de la Dinamo se lupta de unul singur pentru supraviețuire.

Știți, voi, eu am ieșit în stradă, la Timișoara, să protestez împotriva Guvernului Ponta, înainte să iasă Iohannis președinte. Ponta a rămas, însă, premier, până la tragedia de la Colectiv. Acolo nu am mai ieșit în stradă, fiindcă eram în Germania, dar am urmărit cu mare atenție și preocupare desfășurările evenimentelor și am fost bucuros că am scăpat de un mincinos, pe care toată presa l-a împachetat ca fiind principalul vinovat pentru cele întâmplate.

Ei, bine, avem un Guvern nou, de tehnocrați, dar se pare că sistemul e exact același. Nu s-a schimbat absolut nimic. Pe cine mai trebuie să dăm jos? Singura soluție e să nu îi mai îmbogățiți pe cei din sistem, așa cum scria în articolul pe care l-am citit ieri.

Nu mai dați șpăgi medicilor și nici profesorilor.

Nu mai dați bani vânzătorilor de vise, care sunt imposibil de realizat.

Nu mai participați și nu mai cotizați la evenimente organizate de oameni dubioși, certați cu legea.

Nu vă mai cumpărați mașini de la șmenari care cumpără mașini din Germania și dau km jos.

Nu mai cumpărați nimic, de la nimeni, fără să primiți chitanță.

Nu mai votați aceleași persoane, mai ales dacă sunt infractori dovediți.

Nu o mai citiți pe cretina de Olivia Steer.

Și lista poate continua, dar eu sunt sigur că aproape nimeni nu va respecta toate acestea. Ideea principală e, de fapt, că e în zadar să mai ieși în stradă. Degeaba îți dai jos conducătorii dacă un simplu angajat nu are chef și nici interes să își facă datoria, iar ție nu îți pasă de asta. Peștele de la coadă se împute mai nou.

Faceți muncă cinstită!

Rest in peace, Patrick Ekeng!

Sursă foto: ProSport

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *