Top 10 trupe de la Electric Castle, pe care vreau să le văd

Dacă tot a început febra concertelor și a festivalurilor, cel puțin pentru mine (am văzut Depeche Mode acum câteva săptămâni – au fost geniali, by the way – iar săptămâna viitoare îi văd pe Green Day și, pe la sfârșitul lui iunie, îi văd pe Foo Fighters), mi-am făcut „temele”, aruncând o privire pe line-up-ul Electric Castle 2017 și am realizat un top al reprezentațiilor care mă interesează de la această ediție. Printre altele, exact de mâine într-o lună începe EC, prin urmare m-am gândit să împărtășesc acest top și cu voi, așa că începem:

10. Atari Teenage Riot (Germania)

Atari Teenage Riot e o trupă care îmbină stilul hardcore punk cu muzica electronică și e una dintre primele care a dat naștere, astfel, genului muzical digital hardcore. Din păcate, clashul lor cu Franz Ferdinand nu îmi va permite să îi văd de la bun început, dar imediat după ce se termină concertul de pe Main Stage, am de gând să dau o fugă până la Hangar, să prind ultimele 25-30 de minute din reprezentația lor.

9. Punnany Massif (Ungaria)

Această trupă e cam cea mai tare hip-hop din Ungaria, nu degeaba una dintre melodiile lor, Élvezd, are peste 25 milioane de vizualizări pe YouTube. Voiam să îi văd și în anii anteriori, la Sziget, dar mereu erau clashuri cu trupe care îmi plac mai mult, deci nicio șansă acolo. În schimb, se pare că pot să îi văd la Electric Castle! Dacă tot am pomenit de Sziget, mai pot să spun că ei au fost cei care au interpretat, în 2013, imnul oficial al festivalului, Szabadon (Na-Na-Na).

8. UNKLE (Anglia)

Pe UNKLE i-am văzut deja anul trecut. Dacă vreți să vedeți adevărata muzică electronică, sfatul meu e să fiți prezenți la acest concert. 😉 Be there!

7. deadmau5 (Canada)

Nu prea îi înghit pe acei DJ care mixează muzica din playlistul tău, o pun pe stick și apoi doar onorează cu prezența la festival și fac clubbing în aer liber. Din punctul meu de vedere, acea „reprezentație” nu se poate numi concert.

Well, deadmau5 e oarecum diferit. Muzica pe care o redă, e compusă chiar de el, nu e vreun mix al hiturilor pe care le ai în playlist. Nu am participat la ediția 2014 de la Sziget, de care se spune că a fost cam cea mai tare ever, dar cică deadmau5 a fost foarte mișto atunci.

6. Slaves (Anglia)

I-am văzut anul trecut pe Slaves, la afterparty-ul oficial Sziget 2016. Au fost foarte tari și am să merg să-i văd iar, însă clashul cu Moderat mă scoate din sărite. 🙂 Amatorii de punk rock cu siguranță vor fi acolo!

5. House of Pain (SUA)

House of Pain e o trupă hip-hop din SUA, cunoscută pentru hitul lor, Jump Around, din 1992. Turneul lor din acest an este unul aniversar, prin care sărbătoresc 25 de ani de existență. Feeling old yet? Cu siguranță voi fi acolo, de dragul vremurilor bune. 😉

4. Moderat (Germania)

Moderat e cam una dintre puținele trupe care interpretează adevărata muzică electronică live, nu cu DJ la laptop și alte mizerii. Sunt foarte tari, definitely worth a watch!

3. Architects (Anglia)

Se dă și cu metale la Electric Castle, iar Architects sunt niște înlocuitori foarte buni pentru Bring Me the Horizon, una dintre trupele mele preferate de la ediția de anul trecut. Printre altele, trebuie să ascultați Gravity, una dintre noile lor melodii, să vă convingeți că vor fi printre cei mai tari de la EC 2017!

2. alt-J (∆, Anglia)

Nici fanii genului indie nu vor fi dezamăgiți, deoarece alt-J (∆) vin la Electric Castle, să își promoveze noul lor album, Relaxer, prin turneul din acest an. Cu ei m-am „întâlnit” deja în 2015, la Sziget, dar asta nu mă oprește să îi revăd, ci mai degrabă mă determină să îi văd iar, fiindcă mi-au plăcut destul de mult acum 2 ani. Ca fapt divers, în august, ei vor deveni prima trupă pe care o văd live de 3 ori, fiindcă vor fi prezenți și la Sziget 2017!

1. Franz Ferdinand (Scoția)

Într-un final, după părerea mea, adevăratul cap de afiș de la Electric Castle, e Franz Ferdinand. Pentru iubitorii de rock alternativ, această trupă nu mai are nevoie de prezentare. E una dintre cele mai iubite trupe din UK, acolo unde se ascultă muzică bună, iar atmosfera la concertele lor este ieșită din comun. Sfatul meu e să învățați versurile hiturilor lor, în mod special versurile de la Take Me Out, Do You Want To sau This Fire, pentru a face o atmosferă similară cu cea din clipul alăturat. 😉 “You say you don’t know, / I say, take me out!”… to Electric Castle!

Ne vedem la Electric Castle!
WE ARE THE PEOPLE!

2 Comments
 • E.
  June 26, 2017

  Subscriu! Imi plac foarte mult alegerile tale (nu neaparat in aceasta ordine) 😛

  • Marian
   June 27, 2017

   Merci! 😀

   (nu neaparat in aceasta ordine)

   Dar in care ordine? 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *