Mici concluzii după Alegerile Europarlamentare 2014

PSD-ul, după cum bine știți, a câștigat Alegerile Europarlamentare din acest an, cu 37.40%, conform rezultatelor BEC de până la ora 11.

Da, poate că pare mare acest procent, dar conform rezultatelor parțiale, dacă e să vorbim în numere, acest partid politic a avut numai 2 milioane și câteva mii de votanți. Prin urmare, se impun următoarele concluzii:

Mandri ca suntem romani

PSD-ul a rămas partidul politic al pensionarilor, țăranilor și al unor bugetari de stat.

Au existat și la aceste alegeri localități cu prezență la vot de 200%, chiar și în județul Timiș, în satul în care s-a născut „Preafericitul” Patriarh Daniel, Dobrești. Din mult preanefericire, majoritatea de acolo au votat cu PSD.

În continuare țăranii teleormăneni și olteni sunt păcăliți cu ulei, sare, făină, ouă etc. să pună ștampila pe acest partid politic. Dovada e faptul că în orașul Slatina nici măcar nu a fost mare prezență la vot, în schimb în mediul rural din aceste zone ale țării, PSD-ul a ieșit lider detașat.

Și da, partidul politic al unor bugetari de stat (nu toți) e tot PSD. De ce? Fiindcă încă mai există școli și licee în care directorii sunt membri de partid cu interese personale.

Dacă facem o estimare, într-adevăr, rezultă că PSD-ul a luat cel puțin 1.5 milioane de voturi doar din categoriile sociale de mai sus. Să zicem că jumătate de milion sunt niște spălați pe creier care au spirit de turmă și că se vor mai strânge din aceste categorii sociale până în toamnă încă 1 milion. Vor fi oare suficiente 3 milioane de voturi la Alegerile Prezidențiale de la sfârșitul anului ca PSD să câștige? Sincer, eu nu cred. Îmi doresc ca acest partid politic să nu reușească să evite al doilea tur de scrutin. În al doilea tur cred că majoritatea ar vota împotriva lor. Cele „37%” ale lor împotriva celor „63%” care nu au votat cu partidul lui pește.

Cei 7.4 milioane de votanți anti Băsescu se pare că nu au fost, de fapt, 7.4 milioane.

Da, la Referendum au votat nu numai țăranii din județele de prin sudul României, ci și morții, după cum bine știți. Dintre toate partidele politice, doar PNL și UDMR (UDMR depinde, că de obicei e cu puterea) ar fi anti Băsescu azi. Adunând voturile acestora, s-ar ajunge la un număr de aproximativ 3.1 milioane de votanți anti Băsescu, ceea ce ar fi insuficient chiar și acum. În atare condiții, mi-e evident că păstrarea actualului șef al Statului a fost cea mai bună soluție și nu îmi pare rău nici în ziua de azi că am votat un „NU” mare cât casa la alegerile de atunci.

Tinerii sunt în continuare nepăsători de viitorul țării.

Tinerii, în mare parte, sunt în continuare nepăsători de viitorul României. PSD pentru mine nu înseamnă viitor, ci întoarcere în timp. O bună informare a acestora cu privire la elementele de bază ale politicii ar fi necesară. În caz contrar, aceștia ar avea votul echivalent cu al unui pensionar sau al unui necunoscător. Bineînțeles, aceste lucruri nu vor fi niciodată predate la o școală, fiindcă e în interesul lor ca tu să nu știi. Și totuși, e inadmisibil să ai drept de vot și să nu știi măcar ce este spectrul politic și ce înseamnă politică de stânga sau politică de dreapta.

Și totuși, decât să ieși la vot și să votezi cu PSD sau cu orice alt partid pentru că așa îți zice vecinul, bunica, bunicul, capra, câinele, pisica… mai bine stai acasă. România nu are nevoie de un astfel de vot. De fapt, viitorul României nu are nevoie de un astfel de vot, fiindcă țara noastră poate trăi și în trecut, adică așa cum trăiește acum.

Victoria PSD-ului de azi nu înseamnă un câștig chiar atât de mare precum se mediatizează.

Într-adevăr, e destul de drăguț pentru ei că au acum 16 dobitoci care ne vor reprezenta în Parlamentul European și care se vor plimba degeaba prin Europa pe banii noștri. Ăsta e singurul lor câștig de ieri, de altfel, fiindcă, după părerea mea, până la Alegerile Prezidențiale se va forma o Nouă Dreaptă, iar PSD-ul se preconizează că va da din nou „chix”, ceea ce ar fi îmbucurător pentru majoritatea adevăraților alegători. De aceea, tind să cred că partidul lui Ponta nu e „marele” câștigător de la Europarlamentare, ci doar câștigător.

Yup, mândri că sunteți români, fiindcă noi, ceilalți de 63%, nu suntem mândri de români ca voi!

sursă foto: Revista Kamikaze

2 thoughts on “Mici concluzii după Alegerile Europarlamentare 2014

  1. Sa inteleg ca merge bine la job si te dedici celorlaltor proiecte sau site-ul personal chiar nu iti mai starneste interesul 😀
    Cam rarut pe aici…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *