SFX Entertainment, compania care deține festivalul Tomorrowland, a dat faliment

SFX Entertainment, deținătorii festivalurilor Tomorrowland, Mysteryland, Sensation și altele, au strâns datorii în valoare de 300 de milioane de dolari, iar singura cale de „scăpare”, astfel încât festivalurile deja existente să continue, ar putea fi ca aceștia să se privatizeze, anunță The Wall Street Journal.

A avut loc azi și un comunicat pe site-ul oficial SFX, cum că, în urma privatizării, vor avea parte de o finanțare de 115 milioane de dolari, dacă va fi aprobată de tribunal. Aceștia sunt de părere că festivalurile se vor putea ține și în acest an, fără niciun fel de probleme.

Ar trebui să vă amintesc că și la noi a avut loc un caz similar: Untold s-a privatizat după ce a păpat niște bani de la bugetul Primăriei și a acumulat și alte datorii pe care nu a avut și nu are de gând să le suporte.

Chiar așa, să ținem, vă rog, un moment de reculegere, atât în memoria celor care au deținut aceste festivaluri, cât și pentru cei care credeau că cele mai mișto din lume sunt cele care au parte numai de DJ și de efecte speciale.

În rest, rămâne cum am stabilit. Glastonbury, din Marea Britanie, e cel mai tare și cel mai râvnit festival din lume, iar Sziget, din Ungaria, e cel mai tare din Estul Europei. Și, bineînțeles, adevăratul festival al Clujului e Electric Castle, acolo unde lucrează și fratele meu, Andi. Apropo, nume noi la Sziget în curând! 😀

Sursă foto: Bas van den Eijkhof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *