Turneu Foo Fighters în Europa în vara anului 2017?

Știrea zilei pentru mine e faptul că americanii de la Foo Fighters au postat pe rețelele de socializare o poză fără mesaj, reprezentând harta Europei, dând semne că hiatul lor se apropie de sfârșit și că se pregătesc de un turneu pe „Bătrânul continent”.

Trupa e pe wishlistul meu de ceva timp și sper că voi avea ocazia ca anul viitor să îi văd live, fiindcă ar fi o experiență de genul „once in a lifetime”. Cel mai mișto ar fi dacă ar urca pe scena mare și la Sziget, în Budapesta, anul viitor și chiar sunt vreo 2 motive plauzibile pentru care sunt șanse destul de bune să mi se îndeplinească dorința:

1. Unfinished business – În 2015, Foo Fighters avea programat un turneu în Europa, dar Dave Grohl și-a rupt piciorul și a trebuit să anuleze o mulțime de concerte, printre care și cel de la Glastonbury.

2. Strong headline material și 3. Best choice for the anniversary edition – Ultima dată Foo Fighters au fost la Sziget la a 5-a ediție, în 1997. Dacă vor fi anunțați pentru anul viitor, asta ar însemna o revenire, după 20 de ani, la festivalul din Budapesta, pentru aniversarea a 25 de ani de Sziget. Dacă în ’97 erau mai mult cunoscuți ca trupa toboșarului ăla din Nirvana, în prezent sunt capi de afiș la orice festival fac parte, mulți artiști noi fiind influențați de muzica lor, iar fan base-ul e și acesta enorm de bogat.

Prin urmare, if shit got real, cred cu tărie că Foo Fighters sunt cea mai bună variantă de headlineri la ediția aniversară Sziget 2017, dar pentru ei aș da bani pentru bilet, chiar dacă nu ar avea un concert în cadrul festivalului, la fel cum am făcut cu concertul Depeche Mode din Budapesta, din 22 mai (e mai aproape de ziua mea, de aceea nu am ales concertul din Cluj-Napoca)!

Make it happen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *