Despre mine

Sunt un tânăr informatician din Satu Mare, am 20 21 22 23 24 25 26  28 ani și… știți ce? Mai multe mai jos:

Work experience:

Octombrie 2015 – prezent: Embedded Software Engineer la Zollner Elektronik, Satu Mare, România. Am revenit acasă și îmi pregătesc am realizat proiectul de disertație prin această companie. Am fost și încă mă mai deplasez, din când în când, în Germania. Acolo am cunoscut o parte din plaiurile bavareze datorită proiectelor pe care am lucrat până acum.

Iulie 2013 – Octombrie 2015: Embedded Software Developer la Continental Automotive, Timișoara, România. Primul meu job, cunosc lume multă și frumoasă.

Studii:

În vara 2016, am absolvit masteratul în Artificial Intelligence and Distributed Computing, din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara.

În 2011, sunt admis la Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara: conform ierarhizării programelor de studii de către edu.ro, UVT în 2011 era locul 2 pe țară la Informatică, după Universitatea din București.

În vara lui 2011 termin liceul și iau Bacalaureatul cu brio. A fost primul an în care se zicea că a fost dezastru total la Bac. În același timp, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare devine al treilea cel mai bun liceu din țară, conform admitereliceu.ro.

În 2007 sunt admis la cel mai bun liceu din Satu Mare, Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Profilul ales: matematică-informatică, intensiv informatică. A fost doar primul pas spre o adevărată carieră în IT.

Online:

29.12.2015 – Putem să-i spunem că e un fel de New Year’s Resolution. E ziua în care acest blog se redeschide, cu un design modern și „fully responsive”.

13.09.2012 – Data înființării acestui blog. Nu îl deschid cu scopul de a face bani din el.

Printre altele, mai dețin pe „hârtie” un site al unei pensiuni din Maramureș. Iarna puteți să mergeți la Cavnic, la ski, iar vara puteți să vizitați Ocna Șugatag. Garantez că veți adora peisajele de acolo.

Alte activități:

De pe la finalul anului 2016 fac voluntariat în cadrul clubului Rotaract Club Satu Mare. Am pus umărul la multe proiecte mișto ale clubului, precum am și fondat & organizat, cu sprijinul colegilor, RotaHack, primul hackathon din istoria județului Satu Mare. Încă de la prima ediție proiectul a cunoscut un adevărat succes, reușind să împărțim premii în valoare totală de peste 2000 euro.

Alte lucruri musai de știut despre mine:

Sunt fan Liverpool FC încă din 2005 și fan Scuderia Ferrari (implicit Formula 1) încă de mic copil, avându-l ca idol pe Michael Schumacher. Piloții mei preferați de acum sunt Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel, bineînțeles. 😛

Sunt un mare încăpățânat în articole și în comentarii. Dacă nu vă place stilul meu nimeni nu vă obligă să reveniți.

E ok să mă criticați și să mă contraziceți, însă toate acestea în limita bunului simț. Mai exact: nu voi tolera limbajul vulgar, atacurile la persoană etc. Comentariile care nu împărtășesc opiniile mele trebuie să fie logice și bine argumentate.

Aș mai avea o rugăminte: aș prefera să comentați folosind adrese de e-mail reale, chiar dacă acestea nu vor fi publicate. Nu vă faceți griji, nu vă voi spama – din contră, vreau să mă asigur că nu mă spamați voi pe mine.

Încerc cât se poate de mult să nu fac nicio greșeală de gramatică. Gramatica e cea mai frumoasă parte a limbii române. Fac greșeli de exprimare uneori. Chiar vă rog, corectați-mă atunci când este cazul!

Îmi place Coca-Cola.

Ascult în general muzică rock (classic rock, rock and roll, alternative rock, british, indie etc.) și festivalul meu de muzică preferat din lume e Sziget Festival, din Budapesta, iar festivalul meu preferat din România e Electric Castle.

Am făcut chiar și o listă cu toate trupele străine pe care le-am văzut live, începând cu anul 2015!

Detalii despre muzica pe care o ascult puteți să găsiți și pe profilul meu de last.fm.

Sunt pasionat și de cărți, filme și teatru – în general, prefer genurile crime, drama, horror, thriller, comedy, mystery. Da, sunt fan al suspansului.

Și, ca toată lumea să fie mulțumită și fericită, aveți aici o poză cu mine:

Great #picture with me, taken by Zee, with some Instagram #effect. #Timisoara (c) Zalan Szilagyi

A photo posted by Marian Vanca (@marianvanca) on