Chestii ce îmi plac și ce nu îmi plac in FIFA 13…

…cel puțin până acum. Cu ce preferați să încep? Cu răul sau cu binele? 🙂 Voi începe cu ce NU îmi place, astfel tot răul va merge spre bine.

FIFA 13

Tracklist de rahat

Unde au dispărut melodiile superbe din seria FIFA 2006-2009? De câțiva ani încoace ăștia de la Electronic Arts o cam gafează la acest capitol. Mă uit peste tracklist și văd tot felul de pseudoartiști. De exemplu Matisyahu, cu melodia Searchin’. Dude, o melodie mai enervantă ca aia nu există în joc. Mă întreb doar de unde i-au mai scos pe ăștia. FIFA m-a făcut să descopăr artiști extraordinari acum câțiva ani (Oasis, Keane, The Hoosiers, Mando Diao, Bloc Party, K’naan, Teddybears STHLM, LCD Soundsystem, Damian Marley, Muse, Malibu Stacy, The Sheer, Young Love și lista poate continua…).

Muzică bună din joc, unde ai dispărut? Se pare că din ce în ce mai mulți pseudoartiști încearcă acum să folosească FIFA ca pe o rampă de lansare. Păcat. They SUCK. Doar Bloc Party, Metric și Kasabian sunt, să zicem, ăia mai OK din FIFA 13!

Controale nasoale

FIFA 13 vine și cu niște controale nasoale și când am văzut noul stil de joc propus de EA și anume Keyboard + Mouse m-a pufnit râsul. Ok, dar hai să vedem și părțile bune ale jocului…

Soluții pentru rezolvarea controalelor în FIFA 13

Prima variantă pentru a juca un FIFA cât de cât OK e să vă cumpărați un gamepad. Ei bine, ia ceva timp să vă obișnuiți cu un gamepad dacă nu ați mai jucat de mult timp, așadar câteva luni probabil veți juca pe nivelurile mai slabe. Uite cum am procedat eu, deși dețin un gamepad încă de anul trecut: din Settings mai întâi alegi Legacy Defending și nu Tactical Defending. Aceeași chestie a fost și la FIFA 12. Tactical Defending e cam slăbuț, nu îmi place mai deloc. Apoi m-am dus la Controller Settings, am selectat Keyboard Only și apoi am ales următoarele:

Through Ball – W
Lob/Pass/Cross Header – A
Shoot/Volley/Header – D
Short Pass/Header – S
Player Run/Modifier – Q
Finesse Shot Modifier – C
Pace Control – Z
Sprint – E
Left Stick Up – Pad 8
Left Stick Left – Pad 4
Left Stick Down – Pad 5
Left Stick Right – Pad 6
De la Pause la Mentality butoanele rămân aceleași.
Right Stick Up – U
Right Stick Left – H
Right Stick Down – J
Right Stick Down – K

Atenție! Va trebui să jucați de la NumPad, cu NumLock-ul activat. Eu unul n-am reușit să setez ca la FIFA 12, jucătorii să îi controlez de la săgeți. În apărare se setează automat așa cum trebuie. Cu aceste controale veți putea avea parte de o experiență asemănătoare cu edițiile anterioare de FIFA. Momentan eu joc pe Profesional și e foarte OK. 😀 Gameplayul pare mult mai bun cu tastele de mai sus, vă recomand să le încercați dacă v-ați obișnuit și voi să jucați de la tastatură. Have fun!

A, și să nu uit! Când trebuie să apărați un penalty vă folosiți de U, H, J, K.

Player Career

Pur și simplu ador îmbunătățirile aduse acestui mod de joc. Am început o carieră de fotbalist pe post de atacant la Liverpool, dar am fost împrumutat în primul sezon la Yeovil Town. În curând termin primul sezon și momentan sunt golgheterul campionatului. Încă nu am testat celelalte moduri, dar oricum ăsta mi se pare cel mai cool.

Skill Games

Vin cu o completare, fiindcă am uitat să scriu despre asta. Mi se par a fi o idee foarte bună. Good job, EA!

5 thoughts on “Chestii ce îmi plac și ce nu îmi plac in FIFA 13…

 1. Am avut şi eu aceeaşi problemă cu săgeţile la controller. Trebuie să selectezi “Custom” sau “Alternate” ca să poţi să joci cu săgeţile.

 2. Gameplay – da
  Controale – da
  Grafica – da
  Nu imi place ca e cam scump, cel putin in momentul de fata.
  Si da, tracklistul e … slabut, ca sa nu zic altfel.

 3. la fel am avut si eu probleme cu controlul, am incercat sa iau de la fifa 2011 fisierul si nimic…nu a mers.
  Mie imi place jocul, dar era bine sa pot sa setez home,delete,end si page down…sa am la indemana dribligul…

 4. E primul joc fifa pe care l-am abandonat dupa doar 3 zile ..e ciudat, l-am asteptat atata timp si mi s-a luat de el aproape instant. Sper sa fie ceva trecator.

 5. Nu am stat prea mult sa-l analizez insa mi-a placut ca are un gameplay ceva mai evoluat fata de 12. Eu il joc doar pe PS, cu un vecin si doar 4fun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *