Dan Băbuț închide site-urile suporterilor Olimpia Satu Mare

Președintele CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, numit acolo politic, din ordin de partid (da, ați ghicit, e vorba de perioada “USL” în prima sa formă) și totodată „city-managerul” orașului Satu Mare, Dan Băbuț, amenință cu procese și cu închiderea site-urilor create de fanii Olimpiei, deși acestea datează de mai mult timp decât actuala societate, care a luat ființă, exact așa cum îi zice numele, în 2010. De exemplu, fcolimpia.ro este un site creat de suporteri în 1999, iar pe vremea aceea încă exista vechea societate, cea care e și deținătoarea de drept a palmaresului adevăratei Olimpia, cea înființată în 1921.

Actualizare: Suporterii Olimpiei care dețin fcolimpia.ro au hotărât să nu renunțe la site-ul web și să își continue activitatea, indiferent de presiunile venite din partea conducerii clubului. Felicitări! Hai Oli!

Dan Băbuț, președintele clubului Olimpia Satu Mare

Domnule Băbuț, e inadmisibil să puneți lacăt pe aceste site-uri web. Prin acest gest nu dovediți altceva decât că dumneavoastră vă vedeți numai de interesele personale și că nu vă interesează deloc de suporterii care susțin Olimpia, unii dintre aceștia fiind deja suporteri din tată-n fiu, iar cei vechi prinzând chiar și vremurile în care jucau la club Gavrilă Both, Ludovic Keizer, Iosif Helvei, Tibi Csik, Mircea Bolba, Gábor Gerstenmájer și multe alte legende care au îmbrăcat acest tricou. Prin acest gest nu dovediți altceva decât că sunteți un simplu angajat, o marionetă politică.

Olimpia de altă dată
Olimpia de altă dată

Prin urmare, în calitate de suporter (cu abonament) al Olimpiei și care nu face parte nici măcar din galerie, vă cer și eu demisia, la fel ca mulți alții, motivele fiind următoarele:

* Nu aveți studii care să ateste faptul că sunteți omul potrivit pentru job. Dacă aveți cum să demonstrați faptul că dumneavoastră chiar sunteți manager, vă rog să o faceți. Gestul descris mai sus reprezintă pătarea imaginii Olimpiei, iar vina principală o aveți dumneavoastră, fiindcă nu aveți cunoștințele și experiența necesară pentru a conduce un club de fotbal. Demisia!

* De asemenea, nu aveți experiență în domeniul sportului. Aștept să îmi demonstrați că aveți legătură cu domeniul fotbalistic. Și nu, faptul că ați luat Champions League cu Olimpia în Football Manager nu se pune, deși mă îndoiesc chiar și la acest joc video de calitățile pe care le dețineți. În locul dumneavoastră aș dori să fie un adevărat om de fotbal, preferabil sătmărean, cu experiență în domeniu. O soluție ar putea fi chiar Didi Prodan. Demisia!

* Ați mințit suporterii, jurnaliștii și chiar și consilierii de fiecare dată când ați vorbit despre cheltuielile clubului. Demisia!

* Site-ul oficial, pe care îl folosiți să amenințați site-urile suporterilor, pe motiv că acestea vă fac „concurență” (deși toate erau non-profit), nici măcar nu e unul actualizat. Detalii găsiți în linkul de mai sus sau aici. Demisia!

* Olimpia se află în acest moment pe ultimul loc retrogradabil (10) în clasament. De vină bineînțeles că este tot managementul defectuos, adică dumneavoastră. Demisia!

* Ați înlăturat suporterii de la stadion prin toate deciziile proaste pe care le-ați luat. De la 6000 de suporteri în meciul cu FC Universitatea Craiova (primul meci de la revenirea în „B” după mulți ani), probabil că sâmbătă vor fi abia 100 + dumneavoastră, dar nici ăia 100 nu vă (mai) au la „suflet”. Uitați-vă bine la clipul de mai sus, stadionul era arhiplin. Și să vă uitați bine și sâmbătă. Coincidență sau nu, tot cu Clujul jucăm. Demisia!

Prin urmare, domnule Băbuț, e timpul să plecați și să lăsați în locul dumneavoastră pe cineva care e apropiat de suporteri, pe cineva care are experiență în domeniul managementului și care se pricepe la fotbal. Să vă fie rușine, încă o dată, pentru acest gest necugetat. Sper că cel târziu după meciul de sâmbătă clubul să aibă măcar un președinte demis/plecat, după care, cel târziu până la următorul meci, să aibă un nou conducător.

P.S. Didi, hai la Oli! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *