„Steaua – Chelsea 1-0” sau „Cârcotașii fotbalului românesc”

Steaua a învins Chelsea, locul 4 din Anglia, cu 1-0, în optimile Europa League. Londonezii s-au prezentat la meci cu prima echipă. Și totuși, există și mereu vor exista niște cârcotași care nu pot înghiți victoria Stelei care zic că și-au menajat jucătorii pentru meciul din Cupa Angliei de duminică, atunci când vor întâlni pe Manchester United. Serios? Chiar așa oare?

Singurul mare absent a fost Ashley Cole, dar el nu cred că putea să facă diferența de unul singur aseară. Demba Ba nu are drept de joc în Europa League fiindcă a jucat pentru Newcastle, astfel singurul atacant „veritabil” este și va fi și în retur Fernando Torres, în declin, de câțiva ani buni. Și totuși, nu e vina Stelei că Chelsea nu a știut să gestioneze partida de aseară, totul face parte din joc și echipa mai bună a trebuit să câștige. Da, exact așa, echipa mai bună a fost Steaua și nu altcineva. Frank Lampard, Eden Hazard & co. au fost invizibili pe teren. Dacă Torres nu a fost în formă, trebuia să facă ei diferența. Nu au reușit însă fiindcă Steaua a știut cum să-i oprească.

Magica Steaua

Despre penalty? A fost. Poate că în Anglia nu se dădea așa ceva, dar nu suntem în Premier League, am jucat în Europa, acolo unde regulamentul trebuie respectat. Să fim serioși, am văzut unii cârcotași care spuneau că nu a fost penalty. Serios?! For fuck’s sake, regulile de arbitraj sunt postate pe Internet, căutați-le și apoi spuneți-vă opinia. La fel ca faza cu eliminarea lui Nani din Champions League. A fost de roșu. De ce? Pentru că regulamentul spune așa:

There are seven offences for which a player, substitute or substituted player can be sent off and shown the red card if he:
1. Is guilty of serious foul play.
2. Is guilty of violent conduct.
3. Spits at an opponent or at any other person.
4. Denies the opposing team a goal or an obvious goalscoring opportunity by deliberately handling the ball (this does not apply to a goalkeeper within his own penalty area).
5. Denies an obvious goal-scoring opportunity to an opponent moving towards the player’s goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick.
6. Uses offensive or insulting or abusive language and/or gestures.
7. Receives a second caution in the same match.

Ce înseamnă serious foul play? Păi ia să vedem:

A player is guilty of serious foul play if he uses excessive force or brutality against an opponent when challenging for the ball when it is in play.
“Using excessive force” means that the player has far exceeded the necessary use of force and is in danger of injuring his opponent.

Any player who lunges at an opponent when challenging for the ball from the front, from the side or from behind using one or both legs, with excessive force and endangering the safety of an opponent, is guilty of serious foul play.

Nu contează dacă e intenționat sau nu, regulamentul e cuvânt de lege și trebuie respectat, la fel cum a fost respectat aseară și cum a fost și în meciul de Champions League.

Ce ne spune regulamentul despre penalty-uri? Să vedem:

A direct free kick is awarded to the opposing team if a player commits any of the following six offenses in a manner considered by the referee to be careless, reckless or using excessive force:

 • kicks or attempts to kick an opponent
 • trips or attempts to trip an opponent
 • jumps at an opponent
 • charges an opponent
 • strikes or attempts to strike an opponent
 • pushes an opponent
 • A direct free kick is also awarded to the opposing team if a player commits any of the following four offences:

 • tackles an opponent to gain possession of the ball, making contact with the opponent before touching the ball
 • holds an opponent
 • spits at an opponent
 • handles the ball deliberately (except for the goalkeeper within his own penalty area)
 • A penalty kick is awarded if any of the above ten offences is committed by a player inside his own penalty area, irrespective of the position of the ball, provided it is in play.

  Penalty clar, decizie corectă din partea arbitrului. Cârcotași 0 Marian 1.

  Ce au mai spus cârcotașii?

  Vara, 2012. Steaua învinge în meciurile amicale: „Sunt varză, să-i vedem în oficiale!”
  Prima serie de victorii din Liga 1, 2012: „Până acum au jucat doar cu echipe varză, să-i vedem în meciurile din Europa!”
  Primele victorii din Europa League, 2012: „Au jucat doar cu panarame în preliminarii… să-i vedem ce fac în grupe!”
  Termină pe locul 1 în grupa din Europa League, 2012: „Au jucat doar cu echipe slabe și neinteresante… în plus, adevărata valoare s-a văzut cu Stuttgart când și-au luat-o cu 5-1 și încă la ei acasă! O să vedeți ce o să-i umilească Ajax!”
  2013. Înaintea meciului cu Ajax, cu câteva ore, postează toți cârcotașii video cu câțiva fani ai Stelei care iau bătaie de la jandarmi în Amsterdam. După meciul în care s-a terminat 2-0 pentru olandezi: „Hahahaha! Eram siguri că vor fi umiliți! Am avut dreptate! M*ie Steaua!”
  După întoarcerea spectaculoasă de rezultat cu Ajax, în retur: „Eee… în tur Ajax a oprit motoarele… putea să le dea un 5-0 (serios?! Olandezii trebuiau să fie motivați fiindcă finala se joacă la Amsterdam). Oricum, Ajax e mult sub Chelsea, deci Steaua o va lua rău de tot în optimi.”
  După ce o învinge pe Chelsea în Europa League cu toate vedetele disponibile, în afară de Ashley Cole: „Chelsea nu a fost interesată de UEL! Nu a forțat deloc, se pregătește pentru meciul din Cupă cu United!”.

  Dude, I’m too old for this shit! E nebunie! Întrebarea e acum: pe cine mai trebuie să învingă Steaua astfel încât să le tacă fleanca tuturor cârcotașilor? N-au decât să strângă ei bani și să joace ei în Europa, fiindcă toți sunt specialiști în fotbal. Care mai de care. The Special Ones. Când vor învinge ei o echipă cu buget de 20-30-40 de ori mai mare ca al propriei lor echipe îi rog să mă caute și să mă anunțe.

  Până atunci, chiar dacă Steaua nu va trece de Chelsea, victoria de aseară va fi o performanță greu de egalat, mai ales de echipele pe care le susțin cârcotașii anti Steaua. Cât despre fisa cu comunismul nu pot să zic decât: Trăiască Steaua ceaușistă, leninistă și stalinistă! Poate când voi avea timp și chef voi scrie părerea mea și despre această perioadă a fotbalului românesc.

  Și totuși… am o părere de rău că am scris acest articol. Îmi bat doar capul cu unii care sunt frustrați că echipele lor sunt eliminate din Europa în august, iar Steaua învinge pe Chelsea în martie.

  6 thoughts on “„Steaua – Chelsea 1-0” sau „Cârcotașii fotbalului românesc”

  1. -Steaua invinge pe Chelsea

   -Steaua invinge Campioana Europei

   -o echipa romaneasca invinge pt prima data in istorie o echipa Top 4

   -cel mai interesant aspect este ca publicul din stadion s-a autodepasit. si anume a omis autodegradarea (miau miau, pis pis, chitz chitz, cutzu cuztu, cra cra)

  2. Desi eu practic nu sunt atras de nici o echipa de fotbal(nu ma uit la meciuri,nu pariez si alte alea), ma simt atras de Steaua, de ce oare?
   Sunt prea simpatici oare?:P

   1. Ideea e ca esti atras de steaua pt ca intr-adevar sunt simpatici in sensul ca joaca curat si ne-au facut pe noi romanii mandri de ceea ce suntem. steaua este printre putinele lucruri cu care ne putem mandri in Romania.

  3. steaua este si va fi cea mai buna. indiferent daca au pierdut meciul , este de mare valoare ca au avut sansa sa joace cu ei , avand in vedere cat de recunoscuta este chelsea pe plan international datorita felului lor de a juca. mie mi se pare stupid in sensul ca de fiecare data cand se simteau amenintati, dadeau mingea la portar. dar asta e alta poveste…si da,mereu vor exista carcotasi , dar asta e…ei rad de lucruri stupide,iar noi de cat de stupizi pot fi… nu toata lumea s-a nascut sanatoasa din punct de vedere mintal :\ .

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *