Cum cataloghez vizitatorii care mă mai și citesc

Am reușit să strâng pe acest blog mulți cititori într-un timp relativ scurt. De fapt, prefer să nu încep așa. Pentru a putea cataloga trebuie să găsesc o definiție mai intâi pentru un cititor al blogului meu.

Ce este un cititor?
Îl consider cititor al blogului pe cineva care stă mai mult de 10 secunde la mine pe blog. Sunt persoane care pierd minute întregi citindu-mă, sunt unii care se uită din mare, pe când alții sunt total dezinteresați, dar tot revin aici.

The Reader

Tipuri de cititori

 • Curiosul / Curioasa – acel tip de cititor care pierde vremea și îi place să îmi urmărească fiecare mișcare atât pe blog, cât și pe social shits, fie că mă are la friends, fie că nu.
 • Bârfitoarea / Bârfitorul – a bârfi e cam gay, to be honest. Tipul bârfitorului e cel care intră, citește o postare sau două în 25-30 de secunde, poate a găsit o chestie ce nu îi place și apoi dă fuguța și îi zice altuia ori alteia „uite ce prostii scrie și ăsta, nu-i așa că-i bou?”. Nu așa se procedează, bă! Prefer să îmi scrii ce nu îți place aici decât să mă vorbești pe la spate. Dar e ok și așa, e bine că îmi aduci și alți stalkeri pe blog.
 • Târfa – ar face orice pentru un backlink în plus. Cu norocul încă nu sunt de ăștia la mine.
 • Buni prieteni – sunt și de ăștia și îmi pare bine că bloggingul dă roade cât de cât la Timișoara, spre deosebire de Satu Mare. Înseamnă că sunt destul de bun. Deja sunt câțiva care mi s-au adresat face to face cu apelativul de cel mai bun blogger sau cel mai bun blogger din Satu Mare, ceea ce cred eu că e bine.
 • Cititori fideli – sunt cei care nu mă cunosc, dar îmi citesc postările fiindcă le place stilul meu. Să fim serioși, lumea nu caută postări sentimentale, ci postări realiste, informative etc., oricât de sentimental ai fi tu ca persoană.

Momentan i-am „identificat” doar pe aceștia pe blogul meu, cu excepția târfei. Dacă ești blogger, tu cum ți-ai cataloga cititorii?

P.S. Poza e din „The Reader” (2008). Frumos film!

8 thoughts on “Cum cataloghez vizitatorii care mă mai și citesc

 1. Pe blogul meu din semnatura am doar doua tipuri de cititori, pentru ca nu ma pot numi “blogger” pentru ca scriu mai mult articole pentru webmasteri incepatori, etc. Scopul blogului nu este unul de blogging ci mai mult de tutoriale.

  Deci sa revenim la cele 2 tipuri de cititori:
  1. Cititori care gasesc relevante pentru ei articolele mele sau care le citesc din placere;
  2. Cititori care nu citesc articolele decat asa in 3-5 secunde si adauga rapid un comentariu pentru a castiga un link.

 2. Scuze de offtopic, dar iti mai amintesti cumva cum ii zice la filmul din care ai luat poza din articol?

  L-am vazut mai demult si nu imi mai amintesc cum ii spune si parca m-as mai uita odata azi la el.

 3. Târfa – ar face orice pentru un backlink în plus. Cu norocul încă nu sunt de ăștia la mine.
  Momentan i-am „identificat” doar pe aceștia pe blogul meu.

  Nu crezi ca te cam contrazici?

 4. Sa stii ca lumea cauta postari sentimentala, insa asta daca sti cum sa o prezenti, nu genul de poveste gen mi-a murit pisica, povestiri ceva mai profunde, cel putin asa vad eu problema.

  Ti-ar trebui un buton replay, ca mai spuna omul o parere directa despre comentarile unora, poate imi faci o surpriza!

 5. Liliana,

  E bine așa? 🙂

  P.S. Se numește buton de „reply”. Și data viitoare poate ne faci și tu o surpriză și vei scrie cu mai puține typouri… 🙂

 6. Frumos din partea ta că ai ascultat de rugăminte ei şi este chiar şi mai plăcut să văd că ai preferat să spui typouri în loc de greşeli, nu că eu aş fi prea departe la capitolul asta.
  Oricum ai oferit o atitudine călduroasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *