„Farisei” și „marionete”

Fiindcă domnul Nițu Alin Stelian, student în anul III la Informatică Aplicată, nu știe să citească și să-și disciplineze lectura, am să fac niște mici precizări publice.

Revenind la acest citat, din precedentul articol:

Iulius Cezar pentru un semestru. M-am uitat la toată lumea de „sus” și nu îmi pare rău deloc nici măcar acum, fiindcă sunt cel mai bun. Iar ceilalți sunt doar niște farisei sau, în cel mai bun caz, niște marionete. „Veni, vidi, vici.” Sau cum ar zice Andy Dufresne reloaded: „Get busy living, or get busy (stu)dying.”

Vivat academia

Nu m-am referit la colegii mei de la facultate atunci când am vorbit de „farisei” și „marionete”, fiindcă am precizat de mai sus că „nu ar trebui să îmi pese de mediile celorlalți”. Din contră, mi-ar face plăcere să ia toată lumea bursă pe merit.

Dar atunci la cine am făcut referire? Bună întrebare. Deși nu voiam să scriu nimic despre asta, voi povesti pe scurt ce am propus eu în legătură cu regulamentul burselor, imediat după ce am fost dezavantajat în primul semestru.

Pentru a se evita viitoare confuzii în legătură cu regulamentul de acordare a burselor, am propus ca regulamentul pe noul an universitar să fie anunțat din timp (în cazul nostru, regulamentul pe 2014-2015 să se anunțe în anul universitar 2013-2014, cât mai repede și nu după terminarea sesiunilor). Și am dat ca exemplu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, acolo unde regulamentul de burse este anunțat cu un an înainte, iar la anunțarea bursierilor este doar reamintit. Până acum, la Universitatea de Vest, metodologia e anunțată abia deodată cu anunțarea listei cu bursierii. În acest caz, cum mai pot studenții să tragă la bursă, dacă nici nu știu regulamentul pentru primul semestru? Pentru bursele de pe al doilea semestru îl știu, fiindcă îl au pe cel afișat în primul semestru. Merge toată lumea pe „ghicite” sau trag la medii mari de „siguranță”? Ce înseamnă oare siguranță? Siguranță pentru mine a reprezentat media 10 în acest semestru și asta fiindcă se pare că orice e posibil, având în vedere că regulamentul de acordare pe primul semestru s-a schimbat de pe o zi pe alta.

Și, atenție, am propus afișarea regulamentului din timp, chiar dacă pe mine nu mă mai impactează cu nimic în semestrul I de la masterat și asta deoarece eu doar voiam să fie totul în regulă pentru ceilalți în viitor!

Rezultatul, a rămas, bineînțeles, doar la stadiu de „idee”. Încă nici în ziua de azi nu văd afișat pe niciun site regulamentul UVT de acordare a burselor pentru anul universitar 2014-2015 și am toate motivele să fiu supărat. Pe alții și nu pe colegii mei. Pe OSUT, fiindcă lor le-am propus afișarea regulamentului din timp? Pe Conducerea Universității, fiindcă probabil a ignorat propunerea venită din partea OSUT sau fiindcă probabil nu vor să facă în același mod cum se procedează prin „alte locuri”? Nu știu pe cine să fiu supărat. Știu doar că mi-am făcut datoria de student interesat de lucrurile din cadrul Universității, lucruri care nu se petrec la „suprafață” și că am venit cu o propunere pentru mai bine chiar.

P.S. A se observa de asemenea și faptul că în același articol i-am felicitat pe colegii mei cu media 10 (nu știu cine sunt, dar știu că cel puțin este încă unul), așadar nu am avut absolut niciun motiv pentru care să îi „înjosesc” pe ceilalți, așa cum susține sus-amintitul. Fiindcă dumnealui s-a simțit înjosit de faptul că eu am media 10 (și probabil că dumnealui nu) și că a interpretat greșit un pasaj al articolului, nu este treaba mea.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *