The Projects for 2013

Vacanța ce urmează nu va fi tocmai vacanță pentru mine, fiindcă pe când ies din vacanță am de dat teste, prezentat proiecte și apoi intru în stresiune. După stresiune am de gând să mă ocup și de alte chestii, dar mai întâi să le vedem pe cele de facultate, în ordine cronologică:

 • Luni, 7 ianuarie 2013, continuă facultatea. Ei bine, în prima zi de după vacanță, eu am test din toată materia la Java. De chestia asta abia azi am fost anunțați.
 • Joi, 10 ianuarie 2013, am examen (mai exact, colocviu – la noi colocviul este examen ce se dă înainte de sesiune cu o săptămănâ, excepție fiind această materie pentru grupa mea) la Teoria Grafurilor și Combinatorică. Domn profesor e un om cumsecade, dar când a fost întrebat de cum va fi la examen, a spus că nu vrea să ne strice sărbătorile. 🙂 Sounds fun!
 • În aceeași zi, joi, 10 ianuarie 2013, am un proiect de prezentat la Elemente de Webdesign, după o temă propusă de mine, și anume Optimizare în motoarele de căutare (SEO). Foarte probabil am să public și aici proiectul, dar numai după ce îl voi prezenta.
 • Tot în aceeași zi, joi, 10 ianuarie 2013, teoretic ar trebui să dau un test de laborator la Baze de Date. Îl voi da în funcție de stare, fiindcă după cum se vede, joi va fi o zi trăznet. Dacă nu o să am chef poate am să dau testul vineri, cu altă subgrupă.
 • Miercuri, 16 ianuarie 2013 sau joi, 17 ianuarie 2013, voi avea examen tip colocviu la Elemente de Webdesign.
 • Tot miercuri, 16 ianuarie 2013, am de prezentat un proiect tip consola (Shell) din Unix, la Sisteme de Operare. Sounds… interesting, având în vedere că shell-ul va trebui să știe (sau cel puțin ar trebui să știe) să facă și așa ceva:

  > client 123.123.123.123 5050
  (client connects to server running at IP 123.123.123.123, port 5050)
  $ Client connected, please enter command to send:
  ls -l | grep -e ‘something’
  $ Server returned:

  (displays command output received from server)

 • Vineri, 18 ianuarie 2013, am de prezentat un Joc de Șah (Player vs. Computer) la Proiect Individual. Cel mai hardcore, având în vedere că pentru Player vs. Computer trebuie să studiez un algoritm pentru Inteligență Artificială (AI). Am ales MinMax, cu Alpha-Beta Pruning. Yep, a lot of fun! 😀
 • 19 ianuarie 2013 – 10 februarie 2013 – sesiune. Adică examene la celelalte materii, care nu sunt colocvii (încă nu știu datele examenelor): Structuri de Date Avansate, Baze de Date, Sisteme de Operare și Programare III (Java).
 • Astea sunt doar ce trebuie să fac pentru facultă, exceptând posibilele proiecte pe care o să le am pentru semestrul 2. 🙂

  Proiecte

  Ce aș mai putea să zic… pe lângă proiectele de la facultate aș face și câteva proiecte online, pe internațional, pentru mine. Și să le monetizez, desigur. 🙂 Am câteva idei și le voi pune în aplicare dacă îmi va permite timpul. Voi încerca să profit și de chestia asta. Am observat că odată cu lansarea Windows 8, Bing poate să îți aducă un număr bogat de vizitatori, cel puțin pentru site-urile internaționale. Nu știu cum e pe .ro, pentru că nu prea mă interesează sau cel puțin nu încă.

  Și dacă tot v-am zis de proiecte online, s-au ocupat locurile pentru Crăciun și Revelion la Cazare Cavnic (Casa Azara), dar din câte știu mai sunt locuri pentru după sărbători. Iarna e lungă, se poate merge la ski! Dacă vă interesează, sunați acolo sau dați un mail și nu mă căutați pe mine, asta fiindcă eu nu sunt recepționer, doar administrez site-ul acelei pensiuni și a paginii ei de Facebook. 🙂

  Ce aș mai vrea să fac? Aș face un montaj video dacă voi avea timp, aici, la Timișoara, dar nu vreau să îl descriu, deoarece nu se știe niciodată dacă nu cumva îți fură cineva ideea. Aș mai vrea să învăț să cânt la chitară, dar și asta doar după sesiune. Ar mai fi o chestie ce aș vrea să o fac și anume să mă duc în vara anului viitor la Sziget Festival, în Ungaria, mai ales că trupa Blur a fost anunțată deja oficial. Damon Albarn rocks!

  Și, într-un final, m-aș cam duce miercuri seara la Videoproiecția concertului „Mizerabilii”. Poate aveți chef să veniți și voi. Știți unde să mă căutați dacă aveți și voi chef să ieșiți.

  Cam asta a fost… pentru o vreme. Concluziile le-ați tras voi: da, dispar din senin pentru 3 săptămâni, dar îmi pierd zilele doar pe acest blog, așa cum zice un puțulică mucos, pe nume Andrei Ungureanu, pentru care viața înseamnă a mânca, a dormi și a se fute zilnic. Să-i spună cineva că viața înseamnă mai mult decât atât.

  Urmează ca acest blog să hiberneze în continuare, așa cum fac urșii iarna.

  P.S. Ah, și melodia! 😀

  1 Comment
  • Vlad
   January 14, 2013

   Chiar ca ai ceva hibernare la activ!

   Bafta la faculta.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *