Alegeri europarlamentare: duminică pun ștampila pe Forța Civică

Duminică majoritatea nu se vor duce la vot, alții vor merge să își anuleze voturile, țăranii și unii bugetari, în mare parte, vor merge să voteze cu PSD, că deh, le-au crescut pensiile și salariile, neglijând faptul că atunci când aceștia fac cumpărături impozitele s-au mărit sau că plătesc noi impozite, taxe sau amenzi pe orice tâmpenii.

Ce contează că Ponta a dat o mică țeapă de 53 de milioane de euro, recent, în legătură cu autostrăzile? Ce contează că n-a fost în stare să își facă o lucrare originală de masterat și de doctorat și că a fost nevoit să dea „copy” & „paste” la greu, fără să folosească note de subsol și/sau bibliografia la sfârșit? Ce contează că a introdus impozite, taxe și amenzi la greu, care mai de care dubioase? Aș putea să amintesc aici de Legea Autostopului. Ce contează că Antena 3, televiziunea motanului „Felix” face propagandă prin diferiți șpagatiști? Ce contează că Televiziunea Română, plătită din banii noștri, ne anunță de 2 ori în timpul Eurovision 2014, că Victor „Fă, Doina” Ponta se află la eveniment, alături de soția sa? A mărit pensiile și salariile cu vreo 40-50 de lei, badea Ion? A mărit! Observați că economisiți mai mulți bani față de acum 2 ani? Nu? Nu simte de fapt nimeni. Poate că e chiar mai rău. În cel mai bun caz e la fel.

Mă duc la vot fiindcă absența ar însemna că nu îmi pasă. Am fost și la referendum, nu mi-a păsat de cvorum, dar am votat un „NU” mare cât casa, fiindcă dacă ar fi fost și președintele schimbat, ar fi fost și mai rău în acest moment. Un alt motiv pentru care am votat „NU” e că voiam să se vadă că sunt și unii care nu erau de acord cu „alianța” USL și că nu toată lumea a ales să stea acasă. Mă bucur că n-a ieșit cvorumul.

Nu mă duc să îmi anulez votul, deși ar fi fost și aceasta o posibilitate. Nu voi vota PSD Satu Mare, nici PD-L Satu Mare, nici PNL Satu Mare și nici PMP Satu Mare. Nu votez nici cu Vadim sau cu vreun alt ciudățel.

Mihai Razvan Ungureanu - Forta Civica

Dintre toate partidele, unul singur pare a fi soluția cea mai bună, iar asta e Forța Civică, partidul condus de către Mihai Răzvan Ungureanu, care e din păcate un outsider, după cum a spus Andrei Pleșu în Dilema Veche.

De ce voi vota cu partidul său? Fiindcă spre deosebire de actualul prim-ministru, Ungureanu a făcut masteratul la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, iar CV-ul acestuia arată foarte bine, iar singurul dintre toți politicienii de azi care mă face să mă simt european e tocmai el. Cred că e suficient chiar și 10 minute să îți dai seama că este un om cult și care se pricepe, dacă îți faci puțin timp să asculți engleza lui de nota 10 și să urmărești părerile sale din interviul de mai jos, acordat celor de la Al Jazeera, de pe vremea în care a fost premierul României pentru câteva luni. Cam tot de atunci am început să îl și urmăresc. Mi se pare că e singurul care e de viitor, dar e nasol când vezi că tinerii stau în casă la alegeri și că cei care decid sunt pensionarii și bugetarii în locul acestora.

Și totuși, duminică va trebui să votez pentru Europarlamentare, dar din păcate nu Ungureanu va candida la Satu Mare. 🙂 Chiar și așa, voi pune ștampila pe Forța Civică, mai exact pe Mihai Huzău. Habar nu am cine e, dar prefer să se plimbe el prin Europa pe banii mei decât vreo altă caricatură din politica de la noi. Și, cum sloganul e destul de bine ales, voi vota cu ceva mai „dulce”, fiindcă celelalte alternative politice sunt „amărui”. La prezidențiale voi vota la fel și sper să candideze MRU, fiindcă are deja votul meu, dar din păcate va porni cu șanse de outsider.

Duminică, 25 mai, Alegeri Europarlamentare 2014. Timișoara. Liste speciale. Forța Civică.

P.S. Nu, nu am fost plătit să fac propagandă politică și n-am să insist pe acest subiect. Am descris doar alegerea mea. N-aveți decât să votați cu cine doriți, chiar și cu Ponta, dacă vă place fața lui de șoarec comunist. 😀

Edit 05.09.2020: Au trecut 6 ani. Multe lucruri nu îmi erau în clar atunci și totuși am ales tot după principii. Unul dintre ele este faptul că votul meu a fost de fapt pentru Mihai Răzvan Ungureanu și nu pentru Huzău, dar acum nu regret deloc, mai ales că domnul Huzău s-a dovedit a fi un traseist, trecând la ALDE și mai apoi devenind secretar de stat în Guvernul Dăncilă. Nu știam până când am văzut buletinul de vot că la alegerile europarlamentare avem liste naționale, iar alți tineri, de vârsta mea atunci, nici măcar nu cunoșteau situația politică din țară. Aceste lucruri s-au schimbat însă câțiva ani mai târziu.

2 thoughts on “Alegeri europarlamentare: duminică pun ștampila pe Forța Civică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *