Există o grămadă de bloguri pe care le urmăresc și care au conținut de calitate, însă pe acestea le găsiți frumos în sidebar, nu cred că e nevoie să explic de ce le citesc. Azi scriu despre ce fel de bloguri nu citesc și nici nu le voi citi vreodată.
1. Voi începe tare și anume cu bloguri despre relațiile dintre bărbați și femei. Două exemple: Radu F. Constaninescu și Blogu’ lu’ Otravă. Nici măcar link nu merită ăștia doi, așa că dacă sunteți interesați și ați avut norocul de a nu vedea postări pe Facebook, share-uite de către prietenii voștri, google them!
De ce nu îi citesc? Pe scurt, fiindcă săracii de ei încearcă să convingă toate femeile naive din țară că o să le pice la un moment dat câte un Făt-Frumos cu Stea în Frunte, direct din cer. Iar când zic de Făt-Frumos, mă refer la câte unul care e plin de bani, frumușel, stilat, aranjat, cu ceas de milioane și cu niște pătrățele perfecte. Oh, iar când retardeii ăștia doi, care arată, de altfel, în ultimul hal, unul dintre ei, chiar ca un cocălar (vezi foto), mai bagă câte un articol gen Ce-și doresc femeile de la bărbați, naivele ajung să creadă toate minciunile de acolo, un motiv foarte bun pentru a rupe relații, fiindcă între ei nu se întâmplă la fel cum scrie în acel articol. Ce urmează la ele? Așteptarea unui nou Făt-Frumos cu Stea în Frunte. Eu cred că majoritatea femeilor care îi citesc pe ăștia și care ating între timp vârsta de 30+ ani ori vor căuta în disperare primul prostănac care e dispus să le ia de nevastă, ori vor rămâne singure pe veci. Una din două. Chiar ar merita de realizat un studiu pe tema asta.
De altfel, sunt aici niște postări de acum 2 ani, pline de umor, în care adevărații bloggeri îi imită pe cei amintiți mai sus: scrie ca Radu F. Otravă day!
2. Blogurile celor care cred că sunt mari antreprenori
Era o vorbă mai demult că noi, românii, suntem vreo 21 de milioane de antrenori / specialiști de fotbal. Mai nou, mai mulți români sunt specialiști în antreprenoriat decât specialiști în fotbal. Din ce în ce mai mulți fac bani, dând sfaturi despre cum să faci bani. Nu mă credeți? Ia căutați pe google câte seminarii există contra cost, pe tema „cum să ai o afacere de succes”, majoritatea fiind ținute de către niște no names. Cine-s ăștia? Bine, mai sunt și excepții, precum Bogdan Buta, ăla care s-a îmbogățit din toată afacerea Untold, dar și ăla s-ar putea să fie în curând săltat de DNA. Oh, și mai sunt destui care țin seminarii sau vând alte servicii contra cost și care nu își plătesc taxele din veniturile obținute, dar au tupeul să știe ei mai bine care dintre politicieni sunt mai mult sau mai puțin corupți. Dacă tot doriți o schimbare, plătiți-vă taxele, dobitocilor, fiindcă neplata înseamnă furt! Abia după ce nu mai furați voi să aveți pretenția de a nu fi furați de către alții! Sunteți ceea ce votați!
În concluzie, avem o grămadă de „lideri”, dar care nu știu să conducă.
3. Blogurile gen proză sau poezie, pline de sentimente profunde
Îmi pare rău să vă dezamăgesc dacă dețineți așa ceva, însă aveți cele mai mari șanse să fiți citiți numai de către prietenii voștri (și asta numai din respect!), nimic mai mult. Și nu mă refer la cei de pe Facebook, fiindcă din vreo 5000 sau câți aveți, maxim 150 sunt cu adevărat prietenii voștri.
4. Blogurile precum cel al Oliviei Steer
Nevasta lui Andi Moisescu e o piți care vede viața în roz bombon cu picățele și care face lobby astfel încât să nu îți vaccinezi copilul, pe motiv că puiuțul tău poate evita toate bolile copilăriei numai cu ceai de mușețel și nu cu ajutorul vaccinului. S-a discutat mult despre asta și nu aș vrea să filosofez prea mult asupra subiectului, însă e o tâmpenie fără margini să nu îți vaccinezi copilul: 1, 2 și 3.
5. Blogurile de „vedete” din România
Legenda spune că de fiecare dată când citești de bună voie câte o postare de pe blogul lui Mircea Badea, Dan Voiculescu, Andreea Esca etc., îți pierzi câte un neuron, which is pretty sad.
Ar mai fi și altele, însă cred că e suficient pentru azi! Iată ce voi citi eu în timpul liber (acum să vedem și cât de mult timp liber îmi voi găsi, deoarece e și perioada aia de stresiune):
Sursă foto: Sebastian Ploszaj
Uite un comentariu pe un blog pe care il citesc. 🙂
Credeam ca doar eu cunosc antreprenori… Mari chiar.