Care e faza de Western Union funcționează doar când vor casierele băncilor?

Am de luat niște bani prin Western Union și mi-am găsit timp să îi iau pe la 16:40, având în vedere că acesta se închide pe la 17 la majoritatea băncilor. Fiindcă întâmplarea de astăzi a avut loc nu doar azi, ci s-a repetat și cu alte ocazii, am decis să scriu acest articol.

Acțiunea s-a petrecut la ora precizată mai sus, pe minunata stradă Arieș din Timișoara, care are câteva bănci cu Western Union, una lângă alta.

Prima bancă pe care o vezi pe stradă e Raiffeisen Bank. Am intrat și am văzut o coadă suficient de mare încât să fie șanse astfel încât să nu am timp să mai pot să îmi ridic banii, dar am întrebat de domnișoarele care se ocupau la casierie dacă funcționează Western Union: răspunsul a fost că „da, până la 17 – numai că depinde de cei din fața mea de la rând”. Fiindcă sunt un tip cu mult bun simț nu m-am băgat în fața cozii și nici nu m-am milogit să fiu lăsat în față, fiindcă nu e chiar o urgență ridicarea banilor. Cred că așa am pierdut vreo 3-4 minute.

16:44: Mă duc mai departe pe stradă și trec pe lângă Bancpost și apoi văd tăblița cu Western Union la ING (asta nu o vedeți pe Google Maps din cauza copacilor). Mi-am spus „Wtf?! De când are ING Western Union?”. Am intrat acolo și am întrebat de angajatele băncii dacă chiar au Western Union. Răspunsul? „La banca de alături”. Uite așa, am mai pierdut vreo 2-3 minute.

16:47: Mă duc înapoi la Bancpost. Nu e lume deloc acolo, așa că mă duc la casierie și îi spun domnișoarei de acolo că am de luat niște bani prin Western Union. Interesant, casiera mi-a spus că nu le merge aplicația de WU. „Mulțumesc, la revedere” și încă 2-3 minute pierdute aiurea.

16:50: Merg mai departe pe stradă și dau de Garanti Bank (nu o vedeți nici pe asta pe linkul de Google Maps, fiindcă am impresia că e un sediu nou al lor acolo). Și ei, cu tăblița WU. Ciudat, nici la ei nu mergea aplicația. Încă vreo 2-3 minute epuizate.

16:53: Banca Românească. Tăblița de WU acolo. Încerc să deschid ușa, „godammit, acum văd că banca s-a închis la 16:30”.

16:54: Arunc o privire la Alpha Bank, însă nu văd să aibă Western Union.

16:55: Mă uit de afară la Raiffeisen Bank dacă nu cumva coada a dispărut, dar tot lungă era. Mă întreb dacă nu cumva toată lumea de acolo își lua banii, fiindcă celelalte bănci nu funcționau. Mi-am zis „fuck it! Asta e, o să revin cu altă ocazie!”.

Apropo de asta, Lucian Mîndruță ne întreba acum câteva zile de ce nu avem încredere în bănci. Răspunsul e unul foarte simplu: când vezi că se pișă pe tine cu jet de sus, nu ai cum să ai încredere în ele. E cam ciudat că la Raiffeisein aplicația funcționa și era o coadă imensă, însă la celelalte nu. Mă îndoiesc că aplicațiile sau serverele utilizate de celelalte sunt diferite. Prin urmare, dragile mele domnișoare casiere care lucrați pe la bănci, dacă nu aveți chef să lucrați fiindcă mai sunt câteva minute și vine weekendul, mai bine lăsați pe alții mai buni să lucreze. Dacă e vorba (și) de incompetență e și mai grav.

Eu mă gândesc mai mult la persoanele care au nevoie urgentă de bani și au de luat de pe la rude din străinătate, iar băncile le dau peste bot astfel. Dacă la mine era o urgență, probabil că aș fi fost și mai nervos. Sunt curios doar dacă vi s-au întâmplat și vouă faze de genul. Aveți cuvântul, puteți să povestiți în secțiunea de comentarii. 🙂

Sursă foto: Pierre Amerlynck

One thought on “Care e faza de Western Union funcționează doar când vor casierele băncilor?

  1. Eu ma chinui de doua saptamani sa scot banii de la WU si nici pana in ziua de azi nu am reusit. Culmea e ca prima data cand am scos bani de la WU, am fost surprins cat de rapid si de usor e, probabil cei de la banca erau intr-o buna dispozitie. Din pacate, acum nu mai am acelasi noroc. Nici nu stiu ce o sa se intample cu banii pe care nu ii pot scoate, deoarece am inteles ca, codul acela este valabil 45 de zile. Mentionez ca toti casierii de la toate bancile cu WU se temeau de intrebarea “Functioneaza aplicatia Western Union?” Parca ii intrebam daca vand droguri. Raspunsul lor era “Da stiti… nu mai merge, a mers pana acum dar deodata nu mai functioneaza, Incercati la alta banca”. Poate trebuia sa ii mituiesc cu ceva? Am vazut ca majoritatea mananca sau stau al fumat. Data viitoare am sa ma duc cu un sandwich si un pachet de tigari. Poate cine stie, o sa debug-uie aplicatia si ca printr-o minune va functiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *