Track review: Childish Gambino – This Is America (2018)

Ah, man, this is… very, very, very good! La prima audiție, dacă ascultați doar varianta de studio, „This Is America”, single-ul de pe viitorul album al rapperului american Childish Gambino, e o melodie relativă simplă, însă mesajul pe care îl transmite și în clipul video arată cu adevărat genialitatea piesei.

Single: This Is America
Artist: Childish Gambino
Gen: Trap
Data lansării: 5 mai, 2018

Dacă e să zic lucrurilor pe nume, simplitatea într-o melodie nu e neapărat un lucru rău. De fapt, aceasta a adus multe trupe sau mulți artiști pe culmile muzicii. Cel mai bun exemplu e The Beatles: piesele lor sunt simple, însă geniale, prin urmare au devenit mai populari decât Iisus, așa cum a spus John Lennon într-un interviu controversat din 1966.

Revenind, melodia începe cu un cor cântând într-un stil „gospel”, iar apoi se face tranziția la trapul foarte serios al lui Childish Gambino. Același cor poate fi auzit și pe la mijlocul piesei sau pe la finalul acesteia, însă varianta studio nu are același impact precum videoclipul, fiindcă în clip primele două treceri de la cor la trap se fac prin niște împușcături.

Deși artistul nu a dorit să ofere explicații despre noul său single, e evident că versurile în primul rând se doresc să reflecte imaginea violenței cu pistoale din SUA și să descrie stilul de viață a majorității persoanelor de culoare.

La prima vedere, probabil că majoritatea vor remarca în materialul video coregrafia excelentă, Gambino realizând mișcări asemănătoare cu cele ale personajului Jim Crow, iar dansatorii care îl însoțesc au și ei rolul de a-ți „fura” privirea. Însă dacă urmăriți mai atent imaginile, veți observa că sunt o mulțime de mesaje ascunse, precum un tip care merge călare prin spatele lor, o persoană care se aruncă de sus, faptul că poliția nu a făcut nimic în momentul în care au constatat moartea celor împușcați, însă îl urmăreau pe artist, imediat după ce a fumat un joint. 🙂 Pentru și mai multe mesaje subliminale din „This Is America”, vă recomand să vizionați acest filmuleț de YouTube.

În concluzie, cred cu tărie că Gambino își merită toate cele peste 235 de milioane de vizionări pe YouTube, până la ora actuală. Piesa e foarte catchy, iar videoclipul e artă în adevăratul sens al cuvântului… probabil nu am văzut un clip atât de impresionant de mai mult de 5 ani. M-a făcut cu adevărat curios de viitorul album, fiindcă prin acest hit a cam ridicat ștacheta, prin urmare mulți au acum așteptări mari din partea sa.

Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah,
Yeah, yeah, yeah, go, go away…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *