Cum au fost românii pe Facebook, în anul 2015

Uite și ultima postare de aici de înainte de noaptea dintre ani. Tema zilei e cum mi s-au părut, în general, românii pe Facebook, în anul 2015:

Naivi, fiindcă au dat și încă dau share la diferite citate fake din Tony Poptămaș sau din alte surse dubioase. La fel de naivi și cei care dau share la citate și susțin că acestea aparțin de un anumit cult, deși nu e adevărat. Ce ar trebui să învețe românul de aici? Google before share! Exact. Te doare mâna să cauți pe Google un citat și să vezi dacă e unul adevărat sau fals? Au fost naivi și pentru faptul că dau like și share la tot felul de imagini dubioase și ajung să se întrebe „oare am greșit și eu astfel în legătură cu X?”, „oare am procedat bine în legătură cu Y?” etc.

Românii mi s-au părut și niște lași, deoarece nu au curajul să îți spună lucruri importante față în față și preferă să le spună „în privat”, folosind rețelele de socializare.

Românii de pe Facebook mi se pare că au devenit superficiali și nu (mai) știu să facă o conversație să fie cât mai interesantă, ei plictisindu-se repede de orice.

Tot românii care stau pe Facebook au zeci de poze la costum și pretind că sunt mari antreprenori și afaceriști. Expectation vs. reality – am văzut zilele acestea un mare „antreprenor” de genul și cu doar vreo 2-3 ani mai în vârstă decât mine, care are o mașină Ford Fiesta veche de vreo 10 ani. Aceștia trăiesc din faptul că reușesc să prostească alți români de pe Facebook, să participe la seminariile lor (care, bineînțeles, nu sunt gratuite).

Românii de pe Facebook mi se pare că nu au standarde înalte, cu excepția a două lucruri: bani și relații. Majoritatea visează la bani care cresc în copaci și la Feți-Frumoși cu Stea în frunte sau la nișe ‘Lene Cosânzene care să le facă toate pe plac, însă ei nu se simt nevoiți să ofere ceva în schimb.

Tot ei spun că nu ascultă manele, dar Salam e cel mai căutat român de pe Google în 2015.

Bineînțeles că au existat și excepții printre românii de pe Facebook, însă destul de puține. Păcat. În acest an nu s-au văzut cei din 2014, adică cei care au votat pentru un viitor mai bun, și nu cu Ponta. Și lăsați-mă cu vrăjelile că românii care stau pe Facebook au dat jos Guvernul Ponta în 2015. Iohannis a avut dreptate când a spus că a fost nevoie să moară niște oameni astfel încât să demisioneze Guvernul.

Eu sper că la alegerile locale și parlamentare de la anul ce vine în câteva ore îi vom revedea pe românii de pe Facebook din 2014 sau o variantă mult mai bună a lor și nu pe cei din 2015! Îmi pare rău dacă v-ați simțit răniți la corazón, dar chiar se poate mai bine la anul. La mulți ani tuturor!

Printre altele, faith in humanity = restored. Ție cum ți s-au părut românii de pe Facebook din 2015?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *