Fashionul sau moda de iarnă în magazinele hipsterești

Scriu această postare numai fiindcă am dat de un articol mișto și scris foarte bine, în legătură cu bloggerițele de „feșăn” și cu frigul de afară, share-uit de zoso pe pagina sa de Facebook.

Ceea ce scrie acolo e adevărat, însă ar mai fi ceva de punctat aici. Am fost ieri la Oradea să mănânc pizza, la Pizza Hut. Pe fugite, am intrat și în magazinele de fashion hipsterești să văd câteva chestii din colecția de iarnă. Nu, nu m-am trezit târziu, fiindcă m-am pregătit deja de frig încă de prin noiembrie. Am intrat doar din curiozitate, să văd dacă e ceva nou și care m-ar putea interesa.

Zara

Atât la băieți, cât și la fete, vezi doar pantalonii sau blugii ăia de hipsteri care îți vin lipiți pe picioare – adică ăia slim și super slim. Pe lângă faptul că sunt atât de subțiri, încât poți să îi porți și vara, mai și arată caraghios al naibii pe ăștia înalți și slabi ca mine.

La geci m-am uitat pe fugite, de la distanță. Exact la fel. Niciuna nu poate să îți țină de cald la sub -10 grade C, dacă nu ai vreo 2-3 straturi de pulovere și/sau tricouri pe tine.

La paltoane nu m-am uitat, mi-am luat 2 de la Zara din Debrecen acum ceva timp, însă pot să spun că nu sunt nici acestea extraordinar de groase și nicidecum nu sunt de ierni cu adevărat geroase (bineînțeles, dacă nu ai vreo 2-3 straturi de pulovere și/sau tricouri pe tine). Nici de materialul paltoanelor de la Zara nu sunt extraordinar de impresionat, iar prețul acestora e și exorbitant de mare, mai ales dacă nu ai nici măcar un salariu peste cel mediu net din orașul tău.

Voiam să îmi cumpăr și eu un fular sau o eșarfă bărbătească mai mișto care să îmi țină de cald la gât, dar nu am găsit decât niște chestiuțe lunguiețe și aproape la fel de subțiri precum un strat dublu de șervețele de hârtie.

Yeah, nu am cumpărat nimic, îi las pe hipsteri să cumpere.

Pull and Bear

Exact aceleași lucruri de spus în legătură cu pantalonii, blugii sau gecile. Mi-am găsit în schimb un fular decent.

H&M

Eu cred că pe timp de iarnă cei de la H&M pot să închidă complet colțișorul lor în care vând îmbrăcăminte bărbătești. Fiindcă da, în orice H&M am intrat, minim trei sferturi din magazin e dedicat femeilor, iar noi avem doar un colțișor care are puțin și spune „ia, fraiere, să nu te plângi că nu îți dăm cu ce să te îmbraci!”. Mi-am găsit și acolo un fular decent, însă rămâne valabilă chestia spusă despre Zara și despre Pull and Bear: nicio îmbrăcăminte de iarnă, în cel mai bun caz tot ce vezi acolo e de toamnă!!!

Tot respectul pentru sacourile mișto de vară pe care le-am cumpărat de acolo vara trecută și la fel pentru pantalonii regular fit de același sezon, însă la colecția de iarnă sunt și ei varză.

Cam asta e situațiunea cu majoritatea marilor magazine de îmbrăcăminte de firmă din România, nu doar cu cele de mai sus. Nu mai găsești nimic ca lumea fiindcă hipsterițele umblă afară cu buricul dezvelit și la temperaturi de -15 grade C, iar hipsterii cu pantaloni slim cred că barba de Moș Crăciun o să le țină de cald și la cuc.

Plm, măcar m-am făcut cu 2 fulare. Cu restu’ mai vedem, ne descurcăm. Pe sub palton luăm un pulover, pe sub pulover luăm cămașă, iar pe sub cămașă luăm un tricou cu mânecă scurtă sau lungă, în funcție de cât de frig e afară – tricoul, bineînțeles, e nevoie tocmai din cauză că nu prea avem pulovere groase. Pe sub blugi sau pe sub pantaloni de catifea (da, nu sunt pantaloni de bunici, sunt pantaloni care chiar țin de cald, spre deosebire de slimurile voastre) vom lua izmene, dacă va fi chiar enorm de frig. În picioare, cizme îmblănite și, mai era ceva… ah, da! Fular! Să nu uităm de fular! Mulțumim magazinelor fiindcă ne înfofoliți mai mult decât ar fi nevoie, fiindcă sunt sigur că se poate evita asta, cu niște colecții care să fie cu adevărat de iarnă.

Foto via Constantin Jurcuț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *