Nu sunt sadomasochist. Voi protesta și eu la Satu Mare!

Dragi sătmăreni, sunteți sadomasochiști? Dacă nu înțelegeți sensul cuvântului sau dacă nu înțelegeți de ce vă întreb: vouă vi se scoală sau vă udați de plăcere atunci când sunteți furați, bătuți sau violați? Dacă răspunsul este da, atunci nu are rost să citiți mai departe, dar dacă e cel la care mă aștept să fie, atunci trebuie să ieșiți și voi mâine la protest!

Nici eu nu sunt sadomasochist și nici nu m-aș mai simți în siguranță în propria-mi țară dacă aș afla că peste 3700 de pușcăriași din cei aproximativ 27.000 din România ar urma să fie eliberați dacă se va introduce Legea Amnistiei și Grațierii, cea care a fost redactată în biroul lui Liviu Dragnea, deși el nu este membru al Guvernului.

Art. 2 Se graţiază în parte:
a) cu 1/2 pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de 60 ani, femeilor însărcinate (gravide) sau persoanelor care au întreţinere minori cu vârsta de până la 5 ani;
b) cu 1/2 sau, după caz, cu restul de pedeapsă neexecutat din pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care, conform expertizei medico-legale emisă de instituţiile abilitate sunt diagnosticate cu boli incurabile în faze terminale;

Dacă citiți cu atenție „proiectul de OUG”, veți afla în Articolul 2 că criminalii, violatorii, pedofilii și hoții nu sunt o excepție de la această lege. Adică aceștia dacă au peste 60 de ani de la data introducerii legii sau dacă aduc adeverință care atestă că au un minor în întreținere, aceștia ar beneficia de grațiere sau de înjumătățirea pedepsei, chiar dacă au fost condamnați între 5 și 10 ani.

De asemenea, din acel document nu reiese dacă beneficiază de grațiere numai infractorii care au vârsta de peste 60 de ani doar în momentul în care au făcut fapta sau chiar și după ce au împlinit această vârstă în timp ce erau după gratii. La fel, din proiectul de lege nu poți să îți dai seama dacă beneficiază de grațiere cei care aveau un copil în întreținere înainte de a realiza fapta pentru care au fost condamnați sau pot să „toarne” oricând un copil la pușcărie (vedeți cazul Cristi Borcea).

Veți spune că acest proiect de lege este doar de grațiere și nu și de amnistie, fiindcă așa a spus și Ministrul Justiției, Florin Iordache, căruia trebuie să îi mulțumiți și pentru Marțea Neagră, ziua în care parlamentarii și-au votat imunitate de lux, dar se pare că declarația sa e încă o minciună în stilul caracteristic al partidului pe care îl reprezintă.

Dragi sătmăreni, pe lângă faptul că acest proiect de lege a fost dat „cu dedicație”, să scape de la închisoare și politicienii condamnați pentru corupție, vă întreb sincer: voi v-ați simți în siguranță în România, trăind cu gândul că niște hoți, criminali, violatori și corupți au fost puși pe liber?

Eu nu vreau să trăiesc într-o țară alături de niște pușcăriași care au fost eliberați pe nemerit. Dacă nu sunteți sadomasochiști, înseamnă că și voi vă doriți același lucru. Nouă ne pasă! Prin urmare, vă invit la protest, mâine, de la ora 17:00, în Piața 25 Octombrie (Centru Nou). Puteți da un join pe Facebook, aici: Satu Mare va spune „NU” Legii Amnistiei și Grațierii! Vom lupta pentru dreptul nostru de a trăi într-o țară în care să ne simțim cu toții în siguranță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *