De ce votez USR la Satu Mare

(În cazul în care știți ce și de ce trebuie să votați duminică, citiți doar după cele 3 stele, fiindcă primele paragrafe sunt doar o introducere)

Vă mai amintiți când copiii voștri, studenții sătmăreni, v-au sunat acasă prin noiembrie 2014 și v-au implorat să votați Iohannis în al doilea tur, fiindcă ei stau la coadă în străinătate și nu apucă să voteze din cauza lui Ponta? Vă mai amintiți cum au ieșit studenții, corporatiștii și mulți alții, în stradă, în orașele mari, pentru a protesta în legătură cu asta?

Și eu îmi amintesc, fiindcă am fost acolo. Mi-e groază să mă gândesc la faptul că sunt șanse mari să retrăim acele vremuri, dacă duminică vom vota în Parlament aceiași corupți. În cazul în care nu sunteți în temă, încerc să vă pun eu la curent, pe scurt: după ce Iohannis a câștigat alegerile în 2014, a urmat incediul de la #Colectiv, iar Victor Ponta a demisionat, în sfârșit, din postul de premier al României. Tinerii au cerut domnului președinte un guvern tehnocrat, iar acesta s-a conformat dorinței publicului, alegându-l pe Dacian Cioloș prim-ministru. Cu norocul, parlamentarii corupți au acordat votul de încredere primului guvern 100% tehnocrat, în mare parte cu scopul de a mușamaliza întregul caz #Colectiv, prin „calmarea spiritelor” revoltate, până la alegerile parlamentare. Din păcate, mandatul celui mai bun guvern al României din cel puțin ultimii 70 de ani ar putea ajunge la sfârșit, în cazul în care partidele care nu susțin proiectul său ar câștiga alegerile de duminică.

Dacă nu mă credeți că Guvernul condus de Dacian Cioloș e cel mai bun al României din ultimii 70 de ani, aveți aici bilanțul cu realizările Guvernului tehnocrat de când a ajuns la putere, iar dacă doriți să vedeți ce ar putea urma dacă ar rămâne în continuare același guvern, aveți aici programul domnului prim-ministru, România100.

Revenind, spuneam că acest mandat s-ar putea termina, din cauza anumitor partide, în primul rând din cauza PSD, ALDE și PRU. Dacă aceste partide ar avea majoritate în Parlamentul României, atunci nu vor mai acorda un vot de încredere lui Dacian Cioloș, în cazul în care va fi propus de către Klaus Iohannis (prin urmare mulți dintre voi poate că v-ați plânge că „domnul președinte nu a făcut nimic, deși e de 5 ani președinte” – ar trebui să știți că cei enumerați anterior deja pregătesc aceste sloganuri pentru viitoarele alegeri prezidențiale, dacă vor avea, în curând, majoritate în Parlament). Asta ar însemna că domnul președinte va fi oarecum forțat să propună ca premier pe cineva favorabil partidelor corupte, dacă acestea vor ajunge la putere.

De ce există acest interes? Fiindcă în PSD, ALDE și PRU sunt o mulțime de politicieni anchetați penal de către DNA și vor să obțină imunitate, ajungând parlamentari, iar activitatea Direcției Naționale Anticorupție ar ajunge să fie mult îngreunată. Și nu e doar atât. Premierul favorabil partidelor cu politicieni corupți ar putea să desemneze ca Ministru al Justiției pe cineva care poate să îngreuneze activitatea DNA și mai mult sau să desființeze întregul DNA, instituția de stat în care au încredere cei mai mulți români (și nu doar români, ci chiar și străinii, mai ales o mare parte a Parlamentului European – am fost lăudați de către UE pentru luptele anticorupție din România!).

***

Uniunea Salvați România

A fost cam lungă introducerea, însă sper că a meritat să o citiți. Revin la subiectul principal, mai exact să vă spun motivele pentru care voi vota Uniunea Salvați România duminică.

E un partid „pro Cioloș”

Așa cum am spus și în introducere, USR susține programul de guvernare România100, iar dacă ar reuși să formeze majoritate parlamentară cu un alt partid sau alte partide care susțin acest program, atunci Dacian Cioloș ar rămâne premier al României, dacă domnul președinte Klaus Iohannis îl va propune (și sunt convins că ar face-o).

Mă simt reprezentat de către USR

Cred că e prima dată când mă simt cu adevărat reprezentat de către un partid și asta fiindcă studenții, tinerii, corporatiștii, oamenii educați sunt alături de ei. Prietenii mei din orașele mari, studenți, foști colegi de facultate sau de serviciu la Timișoara etc., vor vota cu un partid „pro Cioloș”, majoritatea alegând USR.

E un partid fără probleme penale

Niciun membru al Uniunii Salvați România nu e anchetat penal, precum opoziția, care abia așteaptă să obțină imunitate parlamentară. Să dau niște exemple? Liviu Dragnea, președintele PSD, condamnat la închisoare pentru fraude la alegeri, în Dosarul „Referendumul”. Uite și un exemplu sătmărean: Ovidiu Silaghi, parlamentar, candidat pe lista ALDE, este anchetat penal de către DNA deja în cel puțin 3 dosare. Dacă doriți să vă „distrați”, intrați pe alegeriparlamentare2016.ro și veți vedea cine are probleme cu legea dintre candidați. Iar acum vă întreb: cum puteți să votați astfel de persoane mereu? Nu credeți că merită și alții o șansă? Iar dacă nu mergeți la vot pe motiv că nu vă pasă, tot pe acești corupți îi ajutați. Apropo, cu o bună mobilizare, conform analizei PortalSM, USR s-ar putea să îl lase pe Ovidiu Silaghi fără postul de parlamentar, prin urmare fără imunitate parlamentară.

E format din politicieni care nu au mai fost „la putere”

Prin urmare, eu cred că merită o șansă. Și asta fiindcă nu ne-a dezamăgit, spre deosebire de ceilalți.

E un partid cu șanse reale de a prinde Parlamentul

Nu vă lăsați păcăliți, ei nu sunt outsideri. Clotilde Armand, vicepreședinte USR, a fost la un pas de a deveni primar în Sectorul 1 al Bucureștiului, la alegerile locale din vară. Nici așa nu mă credeți? USR este cel mai căutat partid din România pe Google, în ultima săptămână, inclusiv în județul Satu Mare. După părerea mea, asta se datorează copiilor voștri, studenții sau tinerii care au plecat de acasă în orașele mari și se roagă din nou de voi să ieșiți din case duminică și să votați pentru viitorul lor, fiindcă acest partid pare să fie printre puținele care chiar dau speranțe că ne putem îndrepta spre normalitate.

În cazul în care vor ajunge la putere, având majoritate parlamentară, abia atunci vă veți câștiga tot dreptul să dați cu noroi mocirlă în Dacian Cioloș și în Klaus Iohannis, în cazul în care nu vă convin realizările acestora, dar până atunci vă las iar cele două documente pe care trebuie să le citiți: Bilanțul cu realizările Guvernului „Cioloș” și Programul de Guvernare, Platforma România100. E timpul să înceapă o adevărată schimbare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *