Relația dintre mine și ING cred că se apropie de sfârșit

Long story short:

9 august 2016: În drum spre Budapesta, observ că mi s-a crăpat cardul Mastercard Paypass de la ING, iar ghinionul a făcut ca crăpătura să atingă foarte ușor și câmpul magnetic al cardului.

Aveam nevoie oarecum de acest card deoarece Sziget Festival are un parteneriat cu Mastercard, cu ajutorul căruia poți să plătești contactless oriunde pe Insulă, fără să fii nevoit să îți faci un card Festipay contactless (la festival nu poți să plătești niciunde cu cash).

Având în vedere că ING-ul a devenit nefuncțional, noroc că mai aveam un card, pe care îmi vine salariul. E tot Mastercard, dar nu și contactless, dar măcar am putut să transfer niște bani de pe el pe Festipay, după ce am stat aproape 1 oră la coadă.

Dar adevărata problemă de azi e faptul că banca nu îmi poate schimba cardul ING Mastercard Paypass cu un alt card de debit, de același tip. De ce? Fiindcă Mastercard nu mai face parte din portofoliu, deși pe site-ul oficial Mastercard, ING apare la băncile care pot să emită carduri contactless.

Mi s-a spus că pot să îmi dea în schimb un Visa, care e tot contactless, dar mie nu mi se pare corect, având în vedere că înțelegerea de la bun început era în legătură cu Mastercard. Mai mult decât atât, la Sziget voi participa și anul viitor, iar parteneriatul cel mai probabil va rămâne în picioare. Dacă vrei să plătești cu Visa contactless acolo, trebuie ca o tranzacție să fie de cel puțin 2.000 forinți (aproximativ 28 lei la cursul curent), în schimb cu celălalt card există clasica limită maximă de 100 lei și nu există una minimă.

Prin urmare, cardul ING ar deveni cam useless, având în vedere că salariul îmi intră pe alt card și că nu am nevoie de un Visa. Mă gândesc să îmi transfer banii din cont în celălalt cont, iar apoi să îl închid pe cel de ING.

Conform site-ului Mastercard, aș putea să îmi fac, teoretic, carduri Mastercard contactless la Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank, CETELEM, Credit Europe Bank, Raiffeisen Bank sau ING. Aveți cumva un card de debit Mastercard contactless de la una dintre acestea și îl recomandați? Merci.

Ah, și încă ceva: acest card urma să îmi expire peste câteva luni. Mi-a mai expirat și am primit altul (cel de acum), era nevoie doar de o plimbare până la sediu pentru a-l ridica pe celălalt. Sunt curios cum procedau și cum vor proceda cu alți deținători de același tip de card, neștiind de faptul că nu mai au Mastercarduri în portofoliu: „aveți aici noul dumneavoastră card, doar că e Visa”, fără niciun anunț în prealabil?

Foto: Sanja Gjenero

2 thoughts on “Relația dintre mine și ING cred că se apropie de sfârșit

  1. Eu am cont la Raiffeisen cu trei carduri legate de el. Un card de student, un card MasterCard embosat si alt MasterCard contactless. Nici eu nu as merge pe Visa fiindca unele site-uri nu prea le accepta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *