Olimpia Satu Mare – Rapid București, în 16-imile Cupei României

Mare meci mare va avea loc săptămâna viitoare la Satu Mare. Olimpia va întâlni Rapid București în șaisprezecimile Cupei României. După atâția ani de zbatere în ligile inferioare fotbalul sătmărean a revenit în prim planul fotbalului românesc, ajungând până în această fază a competiției.

M-aș bucura enorm să reasist la un episod mai vechi, mai exact 1998, când antrenorul Rapidului de atunci, Mircea Lucescu, a fost demis după ce a fost eliminat de Olimpia, tot după un meci din Cupa României (edit: de Divizia A, sorry! – lapsus). Ar fi încă o palmă pentru sătmăreanul de origine George Copos, care a ales să investească în Capitală în loc să facă la Satu Mare o echipă de succes. Potențial ar fi fost și aici, fani iubitori de fotbal avem și noi foarte mulți, ba chiar avem și niște juniori foarte buni, însă lipsește suportul financiar. Mi-am permis să visez și eu 5 minute! Și totuși, ce frumos ar fi să-i eliminăm încurcăm iar! 🙂

S-ar putea ca meciul care să aducă cel puțin 10 mii de sătmăreni la stadion să nu aibă loc aici, din cauză că stadionul nu are nocturnă, iar în cazul în care meciul va fi televizat și programat pentru a se disputa seara, giuleștenii ar deveni „gazdele” partidei. Lucru ce mie nu îmi convine absolut deloc. „Presiunile” deja au început, boul de Zotta dorește disputarea meciului la București, poate chiar pe Național Arena. Diferența e că majoritatea sătmărenilor vor să vadă meciul „acasă”, sper că vor lua asta în considerare oficialii sătmăreni.

Hai Oli!

Olimpia Satu Mare

4 thoughts on “Olimpia Satu Mare – Rapid București, în 16-imile Cupei României

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *