Mă bucur că mă apreciați

Serios. Nu mă așteptam ca a doua postare de pe acest blog să aibă 7 „like”-uri pe Facebook și 2 „+1”-uri pe Google+. De asemenea, a fost peste așteptări ca articolul despre meciul dintre Olimpia Satu Mare și Rapid București să strângă 9 like-uri. Vă mulțumesc că v-ați pierdut vremea cu mine! (John Lennon zicea „Time you enjoy wasting, was not wasted”. Sper că aprecierile voastre reflectă chiar spusele lui.)

Nici măcar nu știu cine sunteți de m-ați apreciat. Nu am cum să verific și poate că așa e cel mai bine. Apropo, se mai fac „like” exchange-uri sau schimburi de comentarii pe hi5 / Facebook? Cât de penibil să fii să le zici lui x, y și z „boule / vaco, am pus o poză nouă / status nou, dă-mi like și comentează, că-ți dau și eu!”? N-am comentat sau apreciat la „schimb” vreo poză, status de când sunt eu online (cam de prin 2004 – good old times)! Comentez la o poză, la un status, la un articol de pe un blog, doar dacă simt nevoia de a-mi spune părerea, nu pentru a mă afla în treabă. La fel și la aprecierea unei chestii. Așa mi se pare corect și moral.

Cum comentezi pe Facebook?

Încă o chestie despre comentarii azi. Nu îmi plac cei care se bagă în seamă ca musca-n lapte, când e vorba de o discuție între două persoane. Aștepți să termine ce are de spus primul, apoi al doilea și eventual apoi interacționezi și tu. Desigur, aceste mici reguli de „cei 7 ani de acasă” (ok, poate exagerez – așa că să-i spunem „bune maniere”) nu prea sunt respectate mai deloc „face to face”, așa că nu prea pot să am pretenția să fie respectate și online. Cred că sunt multe chestii din codul bunelor maniere ce s-ar putea impune și pe Internet.

Și așa, de final, ceva bun de citit și o întrebare pentru tine: ce te determină să apreciezi sau să comentezi la o poză, la un status de pe Facebook, pe un subiect de pe un forum sau la un articol de pe un blog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *