Premiu de 3000 de euro pentru nimic la Techschool

I-auzi. Cică un elev ploieștean din clasa a XII-a, pe nume Florin Gheorghe, a luat locul 3 + 3000 de euro pentru o aplicație care te „învață” Gramatica limbii române și care se numește iGrammar. Până acum e totul interesant, nu?

Ei bine, băiatul se lăuda la organizatorii concursului că a folosit HTML, PHP, MySQL, CSS, cURL, C#, Android SDK și JAVA și că aplicația va fi disponibilă pentru sistemele de operare Windows / Linux / MAC, dar și pentru OS-urile telefoanelor mobile. Aplicația o găsiți pe igrammar.ro.

Techschool

Nu văd niciunde link de descărcare a aplicației să o folosesc și offline pe platformele cu care se lăuda premiantul. E disponibilă doar online. A utilizat, așadar, doar HTML, PHP, MySQL și CSS. E amuzant că presa s-a trezit să îl laude pentru nimic, în necunoștință de cauză. Și mai grav e că a primit 3000 de euro pentru așa ceva. Dacă el spune că i-a luat 1 lună să facă acea aplicație, eu o fac în maxim 5 zile…

Designul lasă de dorit. E învechit și urât. Nota 5, doar pentru idee. Nu e nicidecum un proiect de locul 3.

Măcar primele 2 locuri au fost acordate pe bune: tricoul de la care îți încarci telefonul (locul 2 – 5000 euro) și RoboHand (locul 1 – 7000 euro).

7 thoughts on “Premiu de 3000 de euro pentru nimic la Techschool

  1. Se pare că au venit cei de la UPC (foarte probabil) și i-au pus totul pe tavă de ceva timp, acum designul aplicației e foarte tare OK dacă intrați pe igrammar.ro, dar tot nu e responsive sau nu are variantă pentru device-urile mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *