Projects Update #1: SEO & Internet Marketing

După cum am promis aici, mă voi ține de cuvânt și am să public nu numai proiectul ce l-am avut de prezentat la Elemente de Web Design (un tutorial SEO și Internet Marketing), dar și jocul de șah realizat de mine pentru „Proiect Individual”.

Optimizare în motoarele de căutare. Internet Marketing

Proiectul poate fi găsit la această adresă: SEO & Internet Marketing.

SEO & Internet Marketing

A fost vorba să folosim cam tot ce am învățat la cursul de Elemente de Web Design. Am totuși o mică obiecție. În mod normal prin web design ar trebuie să înțelegem aspectul unei pagini web, dar noi am învățat pe lângă asta și câteva chestii de PHP, Javascript sau MySQL. Nu e un lucru rău chestia asta, dar când am văzut că m-a întrebat doamna profesoară de ce nu am folosit bază de date la acest proiect m-am gândit că din cauza unei prostii ca asta să nu mai primesc nota maximă pe proiect. I-am răspuns că un astfel de site web nu are nevoie de bază de date, dar apoi mi-a zis că aș fi putut face frumos una pentru acel test de la final și să pun mai multe întrebări și să le genereze random, așa cum am făcut cu citatele din sidebar. Fuck.

Încă nu știu nota, dar, în fine… cea mai tare chestie a fost că la colocviu la această materie mi-a venit să fac un script PHP care să urce fișiere pe un server, ceea ce mi se pare mai mult programare web. Ce legătură are asta cu Web Design-ul, doar UVT-ul știe, dar important e că m-am descurcat și că în mod normal pe asta ar trebui să iau punctaj maxim.

Așadar, ce am folosit la proiect:

 • HTML & CSS pentru design, evident;
 • PHP – pentru generarea aleatoare a citatelor din sidebar;
 • Javascript – pentru testul de la pagina Test;
 • Conținut original – totul scris de mine.
 • Acum să nu aveți așteptări prea mari de la conținutul din tutorialul meu. Tot ce am scris sunt mai mult bazele SEO-ului și sunt mult mai multe de spus. De asemenea, pe partea de marketing am scris doar 3 metode de a face bani din propriul site web. Dar în orice caz sper că e foarte OK tutorialul meu pentru un newbie.

  De asemenea, am avut și de făcut o documentație. Dar Microsoft Word sucks și mi l-a convertit urât în PDF (o să vedeți cum sunt scrise unele cuvinte – total aiurea, dar nu prea contează). Dacă doriți să o citiți, intrați aici.

  Edit: Se pare că nota finală la Web Design e 10, conform așteptărilor! 😀

  5 thoughts on “Projects Update #1: SEO & Internet Marketing

  1. Ai grija ca nu se recomanda optimizarea portalurilor daca este un site nou, un portal cu ceva categorii, ceva subdomenii este cam greu de administrat.
   Oricum astfel de subiecte sunt practic subiecte ce pot fi dezbătute destul de mult.

   Sfatul meu prietenos este o sa iei parcurgi etapele pas cu pas si nu accelerezi prea tare in ceea ce priveşte optimizarea unui site.

   1. Nu am înțeles exact ce ai dorit să zici, în proiect am precizat că e nevoie de timp ca un site să fie bine optimizat și că nu există rezultate remarcabile de pe o zi pe alta.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *