Recomandări de trupe și de activități la Sziget 2017

Mi-am făcut temele în weekendul care tocmai a trecut, pentru ediția aniversară a festivalului Sziget, an în care cel mai mare festival din Ungaria, eveniment care se desfășoară pe Insula Óbudai (o insulă pe Dunăre, poreclită „Insula Libertății”), din Budapesta, împlinește 25 de ani de existență.

Numele cele mai sonore de la Sziget, pentru Untoldiști, sunt următoarele: The Chainsmokers, Major Lazer, Dimitri Vegas & Like Mike, Flume, Galantis, Steve Aoki, DJ Shadow, Paul Van Dyk, W&W, Oliver Heldens, Fritz Kalkbrenner, Andy C, Marteria, Watsky… am să spun stop, fiindcă dintre aceștia mă interesează doar Flume, în mod special. 🙂

Pentru cei cu gusturi mult mai rafinate, așa ca mine, există multe alte alternative pe Insula Libertății, spre deosebire de alte festivaluri. Prin urmare, am aruncat o privire peste programul oficial și am să vă prezint programul meu de festival, de care am să încerc să mă țin cât mai mult posibil.

Miercuri, 9 august

15:15 – 16:00: Next Ex (România), Europe Stage
Gen: Pop / Alternative

Miercuri ajung doar pe la 14-15, ora Ungariei, în Budapesta, deci sunt șanse destul de bune să nu îi prind pe Next Ex, fiindcă și la intrare mă aștept să fie aglomerație și o coadă infernală. 😀 Oricum, dacă ajung la timp, primul lucru pe care îl fac e să dau o fugă la Europe Stage să îi văd pe conaționalii noștri, fiindcă sunt printre primele trupe care deschid Sziget Festival!

16:30 – 17:30: Bazzookas (Olanda), Europe Stage
Gen: Ska

Rămânem la Europe Stage, fiindcă urmează o trupă olandeză de ska, care pare că se pricepe să facă show.

17:45 – 19:00: Dubioza Kolektiv (Bosnia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Hip-hop / Reggae / Dub / Rock / Folk

Mergem pentru prima dată în acest an la scena mare de la Sziget, Dan Panaitescu Main Stage, să îi vedem pe Dubioza Kolektiv, o trupă din Bosnia, pe care ați putut să o urmăriți live și la Revolution Festival, din Timișoara. Garantez că la ei va fi un party de zile mari. 😉

19:00 – 19:15: Clapping Stick Party, Dan Panaitescu Main Stage

La Sziget sunt și o mulțime de activități, iar prima la care voi participa, cel mai probabil va fi Clapping Stick Party.

19:30 – 21:00: Billy Talent (Canada), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Punk rock

Billy Talent e una dintre trupele care mă interesează cel mai mult la acest festival, iar atmosfera de la concertul lor mă aștept să fie una ieșită din comun. Punk’s not dead at Sziget! 😀

21:30 – 23:00: P!nk (SUA), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Pop / Pop rock

Numai când vezi P!nk pe afiș, deja poți să spui că line-upul de la Sziget e mai bun decât la Untold, din simplul motiv că tipa asta chiar interpretează LIVE. Cu ea va începe cu adevărat party-ul, pe „Insula Libertății”! Sper că va trata concertul cât se poate de serios, fiindcă cel mai costisitor artist din line-up a fost chiar ea (da, ați citit bine, nu e vorba de vreun DJ, menționat la începutul articolului), iar experiența neplăcută cu Rihanna de anul trecut ne-a scos din sărite (întârziere de 30 de minute, remixuri, playback etc.). Rihanna sucks!

23:00 – 00:20: Pierce Brothers (Australia), Music Box Stage
Gen: Folk Pop

Sziget înseamnă și să descoperi muzică nouă. În acest an se pare că au și o scenă nouă, Music Box, o scenă destul de interesantă, unde interpretează trupe care au potențial și au șansa ca în câțiva ani să devină mult mai cunoscute. Una dintre acestea ar putea fi chiar Pierce Brothers din Australia, o trupă care aduce a Mumford and Sons, dar pare mai pop.

Joi, 10 august

12:00 – 13:00: Modern Board Games, Chill Garden

Dacă voi avea chef, voi începe ziua de joi cu niște board games la Chill Garden, chiar pe malul Dunării, iar apoi voi explora „Insula Libertății”, până pe la ora 15:00. Probabil va fi și o „sesiune” de „photo shooting”, cu lucruri interesante.

15:15 – 16:00: Romano Nervoso (Italia-Belgia), Europe Stage
Gen: Alternative rock

Continuăm seria de descoperiri la Sziget și observăm că o trupă rock destul de „fun” interpretează pe Europe Stage, după amiază.

16:00 – 17:15: Jamie Cullum (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Jazz-pop / Swing

Dăm o fugă până la scena mare, să îl vedem pe cântărețul englez de jazz-pop, Jamie Cullum. Să sperăm că nu o să mă ia somnul. 🙂

17:00 – 18:00: Oracle Tent, Travelling Funfair

Asta e o activitate de pe listă, dar nu am înțeles exact la ce se referă. Mi se va prezice viitorul într-un cort? Cel mai probabil voi afla la fața locului. 😛

18:30 – 19:45: Chef’Special (Olanda), A38 Stage
Gen: Indie pop

Știu, știu, Tom Odell e pe Main Stage la 17:45, l-ați văzut la Untold etc. Nu îmi pasă. Dacă aș sta să îl văd și pe ăla după Jamie Cullum, chiar m-ar lua somnul. Prin urmare, o să dăm o încercare olandezilor de la Chef’Special, care cântă tot indie pop, precum Odell, doar că ceva mai bine. 😉 Ei vor interpreta pe scena A38, a doua cea mai mare scenă a festivalului, care se află într-un cort uriaș, cu o capacitate de aproximativ 25.000 persoane!

19:00 – 19:15: Ball Party, Dan Panaitescu Main Stage

Dacă mă vor plictisi Chef’Special, cel mai probabil mă veți găsi la Ball Party. Ăsta o fi ceva nou. Anul trecut a fost party cu baloane, dar în anul acesta poate că va fi cu mingi de volei, de plajă. 😀

19:30 – 21:00: Biffy Clyro (Scotia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Alternative Rock

Well, dacă la Electric Castle trupa mea preferată de la festival a fost una scoțiană (Franz Ferdinand), se pare că și cea de la Sziget e tot una scoțiană, dar alta: Biffy Clyro. Aceștia revin pe „Insula Libertății”, după 4 ani, iar pentru mine sunt adevărații headlineri! Merită să aruncați o privire pe hiturile lor, în mod special pe „Mountains”, „Many of Horror”, „Black Chandelier”, „Bubbles”, „Biblical”, dar și pe melodii mai noi, precum „Wolves of Winter” sau „Re-arrange”.

21:30 – 23:00: Wiz Khalifa (SUA), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Hip hop

Dacă nu o să am ce face la ora aia, voi sta și eu vreo 20 de minute la Wiz Khalifa, după care voi fugi de acolo, să văd ceva mai bun și poate că o să-mi doresc să never see him again.

22:00 – 23:15: The Vaccines (Anglia), A38 Stage
Gen: Indie rock

Da, când am spus „ceva mai bun”, mă refeream la The Vaccines, o trupă care nu trebuie ratată în acea noapte. 😉

23:45 – 01:00: Alex Clare (Anglia), A38 Stage
Gen: Alternative rock / Electronica / Pop

Alex Clare e un artist interesant, care îmbină mai multe genuri de muzică, din care iese ceva mișto. Merită să aruncăm o privire.

01:00 – 03:00: The Beatles Tribute (Ungaria), Tribute Stage
Gen: Rock

Majoritatea vor fi la Andy C, în A38 sau la W&W, la Party Arena, dar pe mine mă veți găsi, cel mai probabil, la Tribute Stage, din simplul motiv că The Beatles e trupa mea preferată din toate timpurile, așa că mă duc la o scenă unde voi cunoaște versurile tuturor melodiilor, chiar dacă vor fi interpretate de un „tribute band”. Nu râdeți. 😛

Vineri, 11 august

Am trecut doar de primele 2 zile de festival și deja am pe listă trupe din peste 10 țări ale lumii și câteva activități mișto, iar ziua de vineri e ziua mea preferată, fiindcă e singura zi în care îmi plac toate trupele de pe Main Stage. 😀

15:15 – 15:50: Circo Riccio: In Bilico (Italia), Cirque du Sziget

Începem ziua tot cu o activitate. La Sziget există și trupe importante de circ din întreaga lume. Pe la 15 nu am găsit nimic interesant de văzut (pe „hârtie”), așa că poate că e momentul să mergem la circ! O trupă din Italia ne propune un „Street splash show”!

16:00 – 17:15: Mando Diao (Suedia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Alternative rock

Mergem la scena mare, fiindcă începe showul! Mando Diao este o trupă de văzut live, probabil e printre cele mai underrated de la acest festival.

17:30 – 17:45: Flag Party, Dan Panaitescu Main Stage

O altă activitate mișto de la Sziget este Flag Party-ul de pe Main Stage. Apropo, toate aceste „special parties” apar, anual, în aftermovie-ul festivalului, deci e o șansă de a apărea în aftermovie. 😉

17:45 – 19:00: Rudimental LIVE (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Drum and bass

Rudimental nu are nevoie de prezentare, i-ați văzut LIVE la Electric Castle acum ceva timp și, dacă nu mă înșel, i-ați văzut și la Untold, dar varianta aia care avea scris mărunt „DJ SET”, în dreptul numelui. 😀 Eu i-am mai văzut la Sziget, în 2015, tot LIVE, iar în acest an am să-i revăd. Bineînțeles, tot LIVE. 😉

19:30 – 21:00: PJ Harvey (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Alternative rock

PJ Harvey este cea mai talentată artistă de la această ediție Sziget. Fosta iubită a lui Nick Cave are deja nu mai puțin de 11 albume la activ. Revista Rolling Stone i-a oferit premiul de Best New Artist și Best New Songwriter în 1992, iar în 1995, premiul de Artist of the Year. De asemenea, albumele Rid of Me (1993), To Bring You My Love (1995) și Stories from the City, Stories from the Sea (2000) au fost alese în lista 500 Greatest Albums of All Time. De asemenea, în 2013, a fost decorată cu MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) de către Regina Elizabeta a II-a a Regatului Unit. Așadar, putem să spunem că PJ Harvey e un nume de legendă care va interpreta pe scena mare a „Insulei Libertății”.

20:15 – 21:30: Danny Brown (SUA), A38 Stage
Gen: Hip hop

L-am trecut aici pe Danny Brown, deoarece a avut, recent, o colaborare cu Gorillaz, dar nu cred că voi merge să îl văd live, deoarece sunt șanse mari să vreau să fiu în primele rânduri la Kasabian.

21:30 – 23:00: Kasabian (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Alternative rock

Considerați de multă lume ca fiind adevărații capi de afiș ai acestui festival, Kasabian sunt pregătiți să facă un show de senzație la această ediție aniversară Sziget, la numai 2 ani de când au urcat ultima dată pe Main Stage-ul de pe Insula Óbudai. Un alt lucru interesant e că și turneul trupei rock poate fi numit unul aniversar, deoarece aceasta împlinește 20 de ani de existență.

23:00 – 00:20: Lovely Quinces (Croația), Music Box Stage
Gen: Alternative / Indie

Probabil că după cel mai tare concert al serii, cel mai bine merge ceva mai chill. Și am găsit-o pe Lovely Quinces (un fel de „one girl band”, având în descriere, pe Facebook, la About, „We are Lovely Quinces. We meaning me, myself and I, for now”), la Music Box… exact ce cred că trebuie după Kasabian! 😉

00:30 – 02:00: JazzyBIT (România), Classical, Opera and Jazz Stage
Gen: Loud Jazz

Dacă nu ați auzit de JazzyBIT, este un trio de loud jazz, din Timișoara și, după cum spun chiar ei, „oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk”. Da, știu că voi v-ați duce să îl vedeți pe DJ Shadow, în A38, dar eu mă voi duce să susțin bănățenii, fiindcă sunt printre puținele trupe românești de la această ediție a festivalului.

02:30 – 04:00 NERVO (Australia), Party Arena
Gen: EDM / Electro house

Am să las asta aici, să văd dacă voi avea chef de așa ceva. În funcție de stare, poate am să mă duc să văd cum pun muzică de pe laptop două gemene. 😀

Sâmbătă, 12 august

Mulți sunt de părere că această zi e una dintre cele mai nasoale. Well, probabil că e numai dacă vă uitați pe Main Stage. Iggy Azalea? Galantis? What the fuck? E OK, boss, fiindcă pe „Insula Libertății” mereu găsești ceva de făcut sau de văzut.

13:45 – 14:45: Pinguini Tattici Nucleari (Italia), Lightstage
Gen: Alternative rock

Lightstage a fost una dintre cele mai mișto scene de la Sziget, de anul trecut și ediția trecută a fost tot cea în care și-a făcut „debutul”. Practic e o scenă pe care interpretează, în mare parte, trupe italiene, fiind aproape și de campingul „Alternativa”, camping cu ospitalitate italiană. Prima trupă care mi s-a părut interesantă de aici e Pinguini Tattici Nucleari. Dacă vor fi mișto și live, rămâne de văzut.

15:00 – 16:00: Gli Sportivi (Italia), Lightstage
Gen: Alternative rock

Rămânem pe Lightstage, deoarece se pare că va urma o trupă formată din doi italieni, care interpretează un fel de classic rock. Ascultați piesa de mai sus, chiar sună bine. 😉

16:45 – 18:00: LION BABE (SUA), A38 Stage
Gen: Electronic Soul

Continuăm ziua cu ceva mai chill. LION BABE e un duo de electronic soul, care în câțiva ani poate să devină mult mai mainstream.

18:30 – 19:45: The Strypes (Irlanda), A38 Stage
Gen: Indie rock

Rămânem în A38, fiindcă urmează să urce pe scenă o trupă care seamănă cu Arctic Monkeys, de acum 10 ani, iar AM sunt trupa mea preferată din prezent. 😉

19:00 – 19:15: Color Party, Dan Panaitescu Main Stage

Well, Color Party-urile de la Sziget sunt printre cele mai tari, dar nu știu cât de mult chef voi avea să mă vopsesc… poate că voi avea chef să vopsesc doar pe alții. 😛

20:15 – 21:30: The Courteeners (Anglia), A38 Stage
Gen: Indie rock

Dacă adineaori am avut în A38 o trupă care seamănă cu Arctic Monkeys, de această dată vom avea una care seamănă cu Interpol, altă trupă care vine în acest an la Sziget (dar despre care vorbim mai încolo). Actually, The Courteeners nici nu sună rău.

21:30 – 23:00: Macklemore & Ryan Lewis (SUA), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Hip hop

Cred că Macklemore & Ryan Lewis nu au nevoie de prezentare, e un duo suficient de mainstream, astfel încât toată lumea să știe de la ei cel puțin o melodie. Ei revin la Sziget, după 3 ani. Să zicem că ei sunt un fel de guilty pleasure, dar din păcate nu voi sta foarte mult la ei, deoarece în A38 va urma un show punk rock adevărat. Fuckin’ clashes!

22:00 – 23:15: Bad Religion (SUA), A38 Stage
Gen: Punk rock

Când Bad Religion vor urca pe scenă, în A38, vom asista la cel mai tare concert de sâmbătă, deoarece avem de a face cu o trupă legendară, pionieri ai punk rockului, aceștia fiind activi încă din anul 1980! Ca fun fact, Brett Gurrewitz, unul dintre fondatorii trupei, deține Epitaph Records, una dintre cele mai importante case de discuri americane, cu care au contract sau încă au, trupe sau artiști, precum: Bad Religion (nu e o surpriză, nu?), Architects (pe care ați putut să îi urmăriți în acest an, la Electric Castle), Jamie T, Parkway Drive (Sziget 2016), Pennywise, Refused, Weezer, Bring Me The Horizon (Electric Castle & Sziget 2016), Green Day (i-am văzut în iunie, într-un arena show, în Budapesta), NOFX, The Offspring, Rancid (i-am văzut în deschidere la Green Day) sau You Me at Six.

23:45 – 01:00: Crystal Fighters (Anglia), A38 Stage
Gen: Electronic / Folk

Dacă vrei să te simți ca pe Insulele Hawaii și pe „Insula Libertății”, trebuie să îi vezi pe Crystal Fighters. I-am văzut anul trecut, la afterparty-ul oficial al Sziget, dar eu cred că vor face un spectacol și mai fain la festival. Aceștia revin după 3 ani la Sziget. 😀

01:30 – 02:45: GusGus (Islanda), A38 Stage
Gen: Electronic

La Electric Castle cred că nu am mai avut chef să îi văd pe GusGus, deci mai am șansa de a-i vedea la Sziget, în A38.

Well, se pare că nu e o zi chiar atât de nașpa, precum se zvonește. Printre altele, am trecut de jumătatea festivalului și deja avem peste 35 de concerte de văzut sau activități de făcut. 😉 Să vedem ce ne mai oferă „Insula Libertății” și mi se pare interesant, în cele 3 zile rămase.

Duminică, 13 august

15:00 – 16:00: Moseek (Italia), Lightstage
Gen: Electronic / Pop

Începem ziua tot pe Lightstage, cu Moseek, o trupă destul de mișto, care a participat la X Factor Italia, în 2015.

16:00 – 17:15: Metronomy (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Nu-disco / Indietronica

Continuăm cu muzică electronică de calitate, dar ne mutăm pe scena mare. Pe Metronomy îi veți putea urmări și la Summer Well, în acest an.

17:45 – 19:00: White Lies (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Post-punk

Trecem la treburi mai serioase, deoarece pe scena mare urmează trupa post-punk, White Lies.

19:00 – 19:15: Birthday Party, Dan Panaitescu Main Stage

Urmează un nou special party pe Main Stage, dar habar n-am cum va arăta acest birthday party. Vom sărbători a 25-a ediție a Sziget sau ce? 🙂

19:30 – 21:00: Hurts (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Synthpop

Rămânem înca vreo jumătate de oră pe scena mare, să-i vedem pe Hurts, o trupă cu vreo două melodii OK, dar în rest boring.

20:15 – 21:30: Allah-Las (SUA), A38 Stage
Gen: Garage rock

Ceva mai interesant va avea loc în A38, acolo unde va urca pe scenă trupa americană (prima dată credeam că e vreo trupă arabă) Allah-Las și care nu sună deloc rău, ei încercând să reînvie classic rockul / rockul psihedelic al anilor ’60! Merită încercați.

21:30 – 23:00: Chico Trujillo (Chile), World Music Stage
Gen: Cumbia / Ska / Reggae / Rock

World Music Stage e una dintre cele mai faine scene de la Sziget. Probabil că e locul unde lumea se distrează cel mai bine. Ce e nasol sunt clashurile cu trupele mai interesante de pe celelalte scene, însă la Chico Trujillo am auzit că merită să participi, deoarece ei știu să facă super show live. 😉

22:00 – 23:15: The Pretty Reckless (SUA), A38 Stage
Gen: Rock

The Pretty Reckless pot să devină surpriza plăcută de la acest festival, având în vedere că mulți se plângeau că nu mai este foarte mult rock la Sziget. Să sperăm că se va dovedi contrariul. 😀 Da, știu, The Chainsmokers sunt pe Main Stage, dar nivelul meu de interes față de ei e sub 0 (zero).

23:00 – 00:30: Greetings Sugar (România), Europe Stage
Gen: Alternative

După The Pretty Reckless, voi da o fugă la Europe Stage, să îi susțin pe cei de la Greetings Sugar, trupă alternative din România!

23:45 – 01:00: The Naked and Famous (Noua Zeelandă), A38 Stage
Gen: Indie electronic

Nu vom sta foarte mult la Greetings Sugar, deoarece în A38 vor interpreta trupa de indie electronic, The Naked and Famous. Dacă sunteți fani ai seriei de jocuri FIFA, cu siguranță ați mai auzit melodia de mai sus, acum patru ani. 😉

01:30 – 02:45: Tycho (SUA), A38 Stage
Gen: Chillwave / Ambient

Tycho e un proiect de muzică ambientală, condus de Scott Hansen. Va fi o experiență interesantă și sper că o să îmi placă. Ah, da… și e LIVE! 😀

Luni, 14 august

15:15 – 16:00: Kytes (Germania), Europe Stage
Gen: Indie / Electropop

Începem ziua pe Europe Stage, unde interpretează o trupă interesantă din Germania, Kytes. Amatorii de indie ar trebui să le dea o șansă.

16:00 – 17:15: George Ezra (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Folk rock

George Ezra e unul dintre preferații mei de la această ediție a festivalului. Era și timpul să vină, să ne cânte celebra sa melodie, Budapest. Dacă nu la al 25-lea Sziget, atunci când?

16:45 – 18:00: LÉON (Suedia), A38 Stage
Gen: Indie pop

După George Ezra, poate că dau o fugă până în A38, să o văd pe LÉON, o cântăreață indie pop, care e încă pe la început de carieră și are tot viitorul în față.

17:45 – 19:00: Glass Animals (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Indie rock

Nu știu dacă voi sta până în capăt la LÉON, fiindcă Glass Animals sunt destul de interesanți și cred că voi dori să prind începutul la concertul lor, pe Main Stage. Mai sus aveți noul lor single, lansat acum câteva zile, sper că o să vă placă.

19:00 – 19:15: Cheer Pom-Pom Party, Dan Panaitescu Main Stage

Încă un special party marca Sziget. Vom fi majorete pentru 15 minute. 😀

18:30 – 19:45: Jagwar Ma (Australia), A38 Stage
Gen: Psychedelic dance

După special party, poate că voi da o fugă până în A38, să prind o parte din Jagwar Ma, dar nu știu dacă are rost pentru 10-15 minute, fiindcă următoarea trupă de pe Main Stage îmi place destul de mult.

19:30 – 21:00: Two Door Cinema Club (Irlanda de Nord), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Indie rock

Am aflat de această trupă mai demult, tot cu ajutorul jocului FIFA. Acum 5 ani aveau în joc melodia Sleep Alone. Sunt de văzut live, fiindcă par foarte tari!

21:15 – 22:00: The White Phoenix (Ungaria), Cirque du Sziget

E Major Lazer pe Main Stage, adică ocazia perfectă de a merge să vedem încă un spectacol de circ. Măcar la Cirque du Sziget va fi un circ adevărat, spre deosebire de cel care va avea loc pe scena mare și care va fi un „adevărat circ”, adică la figurat… în 2015 am rezistat doar la 2 melodii de la Major Lazer. Never again.

22:00 – 23:15: Mac DeMarco (Canada), A38 Stage
Gen: Indie rock

Mac DeMarco e unul dintre ăia mai tari de la Sziget și merită văzut live. Din păcate, finalul concertului său nu cred că o să-l văd, fiindcă altfel aș rata ultima șansă de a vedea teatrul de stradă uriaș.

23:15 – 23:45: Latalaya (Spania & Franta), Giant Street Theatre

Dacă anul trecut am ratat showul de la teatrul stradal, în acest an Aerial Jockey Strada din Spania (trupa de teatru de stradă) vine cu întăriri: îi readuc la Sziget pe Collectif Arbuste din Franța, niște tipi care cântă într-o cușcă și pe care i-am văzut anul trecut (sunt geniali!). Aceștia ne vor prezenta Latalaya, un show unic. Dacă anul trecut am ratat teatrul de stradă, argentinienii de la Fuerza Bruta au făcut un spectacol extraordinar, acum 2 ani, la Sziget.

23:45 – 01:00: Vince Staples (SUA), A38 Stage
Gen: Hip Hop

Vince Staples e un alt rapper pe care vreau să-l văd la Sziget, deoarece și el a avut colaborări cu Gorillaz, pe care am să-i văd în noiembrie. It’ll be cool! 😉

01:30 – 02:45: Flume (Australia), A38 Stage
Gen: Electronic

Flume, un DJ care în sfârșit mă interesează, pe bune. Chiar produce muzică bună.

Marți, 15 august

15:00 – 16:00: Dance Therapy Experiment, Chill Garden

Începem ultima zi de Sziget cu un experiment? E vorba de terapie prin dans. Oh, și nici nu trebuie să te pricepi la dans, pentru a participa! 😛

16:00 – 17:15: The Kills (Anglia-SUA), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Indie rock

The Kills sunt cei care deschid ultima zi a festivalului, pe Main Stage. Și nu sunt deloc o trupă rea, actually.

16:45 – 18:00: Alex Vargas (Danemarca), A38 Stage
Gen: Alternative / Soul

După The Kills, propunerea mea e concertul lui Alex Vargas, din A38. Pare să fie un tip destul de talentat, deci merită o încercare. 😉

17:45 – 19:00: Birdy (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Folk / Indie / Pop

Muzica ei nu e chiar genul meu, motiv pentru care nu cred că voi sta la întregul ei concert. Voi merge, totuși, să văd, dacă mă impresionează oarecum.

18:30 – 19:45: Nothing But Thieves (Anglia), A38 Stage
Gen: Alternative rock

Nothing But Thieves e o trupă de rock alternativ destul de mișto, un alt motiv pentru care nu voi sta la Birdy, până la capăt, însă nici la ei nu voi prinde finalul.

19:30 – 21:00: alt-J (Anglia), Dan Panaitescu Main Stage
Gen: Indie rock / Art rock

alt-J au impresionat la Electric Castle și vor deveni prima trupă, la care am asistat de 3 ori (Sziget 2015, Electric Castle 2017, Sziget 2017). Să sperăm că vor impresiona, din nou, publicul de pe „Insula Libertății”.

20:15 – 21:30: De Staat (Olanda), A38 Stage
Gen: Alternative rock

Imediat după alt-J, dau o fugă la A38, să-i revăd pe De Staat, care au fost super tari anul trecut, la Electric Castle.

21:30 – 23:00: Leningrad (Rusia), World Music Stage
Gen: Ska punk

În timp ce Dimitri Vegas & Like Mike va mixa pe Main Stage, eu cred că voi da o fugă la World Music Stage pentru vreo 20 de minute, să prind începutul de la Leningrad, o trupă la care va fi o petrecere pe cinste acolo.

22:00 – 23:15: Breaking Benjamin (SUA), A38 Stage
Gen: Rock

După ce mă voi plictisi de Leningrad, mă voi duce să văd End Showul Sziget 2017. Ah, dar nu la Dimitri Vegas & Like Mike mă refeream, ci la Breaking Benjamin, în A38. 😉

23:45 – 01:00: Interpol (SUA), A38 Stage
Gen: Post-punk revival

Interpol este o altă trupă rock, care împlinește 20 de ani de existență în acest an. Pe lângă asta, ei se află în turneul aniversar al primului lor album (15 ani), Turn On The Bright Lights și îl vor interpreta cap-coadă la a 25-a ediție Sziget!

Ce voi mai face în acea noapte? Poate că voi căuta niște locuri cu muzică bună pe insulă, după care poate că iar îmi va părea rău că Sziget nu poate avea loc lunar. 😛

În concluzie, se pare că și în acest an sunt foarte multe de văzut la Sziget, iar pe lângă programul meu, mai sunt și multe alte activități de câteva minute, precum vizitarea Luminariumului, un loc în care poți să îți găsești liniștea, cam pentru un sfert de oră.

Îmi este foarte greu să fac un Top 10 al trupelor de care sunt interesat, dar hai că încerc:

1. Biffy Clyro
2. Kasabian
3. PJ Harvey
4. Bad Religion
5. alt-J
6. Interpol
7. Billy Talent
8. P!nk
9. Two Door Cinema Club
10. George Ezra

Pe voi ce vă atrage cel mai mult din programul Sziget?

One thought on “Recomandări de trupe și de activități la Sziget 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *