Iată top 10 festivaluri din Europa: Untold nu se mai află printre ele!

Azi s-a afișat shortlistul cu festivalurile care au prins Top 10 în Europa, conform voturilor fanilor festivalurilor pe site-ul European Festival Awards: Dour Festival (Belgia), EXIT Festival (Serbia), Glastonbury (UK), Le Printemps de Bourges (Franța), Lollapalooza Berlin (Germania), Open’er Festival (Polonia), Rock Werchter (Belgia), Roskilde (Danemarca), Sziget (Ungaria), Tomorrowland (Belgia). Ce s-a întâmplat cu Untold? N-au mai funcționat voturile multiple? Sau nu au mai cotizat cu cât trebuie?

Cu alte cuvinte, îmi mențin părerea și despre acel concurs: e o porcărie. Probabil e făcut să încurajeze și festivalurile din alte țări, în afară de UK. Britanicii sunt cei mai buni la acest gen de evenimente și, dacă premiile acelea s-ar acorda pe bune, ar trebui să câștige Glastonbury aproape anual. Dar ar fi prea plictisitor să câștige mereu ei, nu?

În al doilea rând, Untold rămâne un eveniment ultra mediatizat, pe nemerit, fiindcă nu e cel mai bun din Europa. Premiul de anul trecut a fost doar unul de „încurajare”. România încă nu are un festival de top, iar câteva concerte care au loc pe un stadion nu se poate numi festival.

Printre altele, să fim serioși, voi chiar ați votat un festival cu aproape aceiași DJ headlineri precum anul trecut, să ajungă în Top 10 în Europa? Nu vă plictisiți să îi vedeți anual? O condiție necesară ca un festival să fie de succes e să amestece mai multe genuri de muzică (căutați doar line-upurile Glastonbury, Rock Werchter, Sziget, EXIT, Lollapalooza Berlin, Open’er sau Roskilde din acest an), iar Untold nu a făcut asta.

Felicitări celor de la Revolution Festival din Timișoara că au prins Top 10 la categoriile Best Small Festival și Best New Festival!

De asemenea, Dan Panaitescu, fostul booking manager al festivalului Sziget, care a decedat în acest an într-un accident de mașină (iar scena mare a evenimentului i-a purtat numele – Dan Panaitescu Main Stage), a prins, post-mortem, shortlistul la Promoter of the Year și la Award for Excellence and Passion.

Vă las cu aftermovie-ul festivalului meu preferat, Sziget, care a prins din nou shortlistul Best Major European Festival, dar și shortlistul Artists’ Favourite Festival! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *