Dezgust: furt pe față la Liverpool – Manchester United 1-2

Oare cum e să fii fanul lui Manchester United? Cum e să fii suporterul unei echipe care fură ca în codru sezon de sezon? Deja m-am săturat de victoriile lor mincinoase. Mereu profită de pe urma arbitrilor. Și nu, nu e vorba de o singură decizie aiurea din meciul Liverpool – Manchester United 1-2, ci de mai multe decizii care ridică multe semne de întrebare.

Prima fază dubioasă a venit prin minutul 39, când Jonjo Shelvey a fost eliminat pentru o intrare mai dură. Am urmărit atent discuțiile despre eliminare pe Sky Sports HD (vă dau un sfat, nu ascultați sfaturile „experților” de la DigiSport, sunt PRAF) și au spus specialiștii englezi că atât Shelvey, cât și Evans trebuiau eliminați, nu doar unul singur.

Chiar și în 10 oameni, Liverpool a dominat partida și a reușit să deschidă scorul în minutul 46, prin Steven Gerrard. Au egalat gunoaiele prin Rafael, după 5 minute, iar după nu mult timp, arbitrul a refuzat să acorde un penalty la Suarez. Ok, poate a luat decizia corectă, dar nu a luat aceeași decizie în minutul 80, când a dictat lovitură de la punctul cu var pentru „uniți”. Mi s-a făcut complet scârbă în acel moment, Glen Johnson nici măcar nu l-a atins pe jucătorul de la Man Utd. Van Persie execută, și gunoaiele preiau conducerea. 1-2 avea să și rămână scorul până la final.

Coregrafia fanilor lui Liverpool

Mai mult decât atât, același RVP trebuia să fie eliminat în minutul 84, dar arbitrul a fost indulgent și i-a arătat doar cartonașul galben. Am niște întrebări pentru fanii lui United dacă mă urmăresc în acest moment: chiar nu observați că susțineți o echipă de hoți? Deja ați avut parte de prea multe furturi de acest gen în ultimele sezoane. Cât timp credeți că veți mai putea fura? Nu aș fi zis absolut nimic dacă lucrurile nu ar fi părut chiar atât de evidente. Au fost 4 faze clare în dezavantajul lui Liverpool. Nu aș fi zis nimic dacă meciul ar fi fost câștigat pe teren. Statisticile meciului spun însă altceva: 54-46% posesie, 11-7 ocazii de gol, 6-3 șuturi pe spațiul porții, 7-3 la cornere, mai multe detalii aici. Dacă băgați replica cum că ați fost mai eficienți pe faza de atac, eu zic că ați fost eficienți „my ass”, că n-ați jucat nimic.

Nu înțeleg de ce forul conducător al fotbalului englez (FA = Fergie’s Ass) nu le dă titlul direct, de la bun început, acestor jegoși și să lase celelalte echipe să se bată pentru locul 2. Chiar trebuie să vadă toată lumea furturile lor?

Pe final, vă las cu fanii lui Leeds, cântând o melodie deja arhicunoscută în Anglia. Iar dacă vă întrebați ce e cu poza de mai sus, e (o parte din) coregrafia fanilor lui Liverpool de înainte de meci.

5 thoughts on “Dezgust: furt pe față la Liverpool – Manchester United 1-2

  1. Am jignit doar jucătorii, stafful și arbitrii care îi favorizează pe Manchester United, nu și fanii clubului. Pentru ei am adresat special acele întrebări. 😀

    Dar totuși, îmi permit să îi fac gunoaie și pe cei care au cântat după meci

    It’s never your fault, it’s never your fault. Always the victims, it’s never your fault!

    …în semn de lipsă de respect pentru cei 96 de fani ai lui Liverpool decedați la Hillsborough și nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *