Facebook – E conținutul lor, nu al tău

Trebuie cumva să mă descotoresc cât se poate de repede de așa numitul „Facebook”. Tot ce postezi pe el e conținutul lor, nu al tău. De ce nu îți faci și tu un blog și tot ce dorești să transmiți prin intermediul Facebookului să îl postezi la tine și să îi dai SHARE pe Facebook? De acum înainte voi da share la articolele mele, voi posta poze pe el când e cazul sau voi da share la poze funny când am chef. În rest, voi folosi Facebook Messenger pentru chat.

Nu mă simt prea comod să văd comentarii lungi, cu mărime mică de font, așa că apreciez mult mai mult dacă aș vedea mai multă activitate aici. E bine să ai blog dacă vrei să îți exersezi stilul de scris și / sau să exersezi să prezinți o temă folosind o înșiruire logică, bine structurată și bine argumentată. Printr-un blog poți să dovedești că ești în stare să faci mai mult decât postarea unui citat care îți place. Mi se pare un spațiu mult mai comod să dezvolți aici idei decât pe un site de socializare gen Facebook.

Facebook

Îmi place mult mai mult să am cu cine să discut în contradictoriu sau nu despre subiecte interesante decât la o poză funny. Apreciez foarte mult persoanele care ştiu să îşi transpună ideile „pe foaie”. Având un blog, ai ocazia de a învăța cum să împingi pe cineva de la spate să comenteze la ce ai tu de zis și nu la o poză share-uită de tine sau la un citat copiat de tine din altă parte.

S-a ajuns deja să se tragă semnale de alarmă. O mare parte a elevilor sau a studenților tocesc la școli / facultăți și ajung niște roboți ambulanți care nu știu să lege două propoziții, dar au note de 9 și de 10 pentru că au memorat totul cuvânt cu cuvânt. Cealaltă parte, cea majoritară, nu își dă interesul în absolut nimic. Puține persoane se mai găsesc care să își dea cu adevărat interesul și care să caute singuri „cheia” care să deschidă ușa către o lume nouă, mult mai bună și mult mai interesantă. Cheia este dorința pentru informație, iar ușa este Google, care te poate ajuta să găsești lucruri mult mai utile decât Facebook.

Un alt scop pentru care am revenit e să reunesc aici persoanele care știu să poarte o adevărată discuție. Un alt motiv ar fi să încerc să îi fac pe cei care simt că nu știu să își formeze o opinie, să învețe să facă asta citind articolele de aici, părerile celor care comentează aici și citind articolele celor care comentează aici.

5 Comments
 • Dan
  September 13, 2012

  Multa lume nu intelege asta. Ce postezi pe facebook (poze, statusuri, check in-uri) ramane in baza lor de date, chiar daca tu le stergi sau iti stergi contul. Unii nu inteleg ca daca postezi 50 de poze/zi si dai check in peste tot pe unde te duci nu esti cool, ci doar esti urmarit.

 • Daniela
  September 13, 2012

  Facebook si blogul nu pot fi aceleasi chestii evident. Asa ca lumea prefera Facebook ca e mai multa lume. Pentru unii, blogul e ceva plictisitor. Sa citim balariile tuturor de pe Facebook decat un articol scurt si la obiect pe un blog. Dap!
  PS: Eu blochez tot ce ma poate enerva pe FB.

 • Marian
  September 14, 2012

  Parțial e corect ce scrie acolo, dar hai să facem un test: pune o poză oarecare pe Facebook, nu neapărat cu tine. Apoi, click dreapta pe poză și copiază adresa URL a imaginii. Șterge poza de pe Facebook, astfel încât să nu o mai vadă nimeni, nici măcar tu (și asta nu cu privacy settings). După ce poza s-a șters, inserează în browser URL-ul pozei. În acest caz al cui mai e conținutul, având în vedere că tu deja l-ai șters de pe propriul profil, dar aceasta mai există în cache-ul lor? 🙂

  Edit: Asta scrie de altfel și în articol, acum observ:

  If someone can see your content on Facebook, they can likely copy it or capture it in some way. You’ll still own the content, but you may have lost control of it. In fact, even if you delete your pictures on Facebook, they still may not be technically deleted.

  Ești deținător și nu prea.

 • Florin
  May 19, 2013

  Eu am renuntat de mult la contul de FaceBook deoarece devenisem prea dependent de el si am inceput sa am probleme chiar si la JOB din cauza lui. Devenisem un zombie pe strada mergeam cu telefonul in mana urmarind tot ce este nou, nici macar nu postam ceva eu persoanl ci doar urmaream alte persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *