Am revenit pe un stadion de fotbal, după 8 ani

Azi am asistat la meciul dintre ACS Poli Timișoara (sau ACS Recaș pentru unii) și FC Olt. Meci destul de ok pentru unul de Liga a II-a din România. Timișorenii au dominat partida și au condus cu 3-0, iar apoi portarul gazdelor a făcut un fault în careu și oltenii au marcat golul de onoare din penalty. Au fost și unele faze dubioase de arbitraj ce-i drept, un arbitraj tip Premier League, jocul fiind lăsat să curgă, deși cei de la Poli intrau tare la adversari. Eu am fost în Tribuna 1, sectorul E.

Alte câteva mici observații:

 • Scaunele sunt incomode.
 • „Noua” Poli se pare că are susținători cam puțini, majoritatea fiind țărani ce își înjură chiar și jucătorii echipei pe care o susțin. Nu vorbesc de galerie!
 • Tabela de marcaj e cool.
 • Stadionul „Dan Păltinișanu” e OK per total.

ACS Poli Timișoara

Și dacă vă întrebați și care a fost ultimul meci la care am participat, a fost tot unul de Divizia B (numele de atunci al celui de-al doilea eșalon fotbalistic), în penultima etapă a sezonului 2003-2004, când Olimpia Satu Mare a pierdut pe teren propriu cu 1-2 în fața CFR-ului din Cluj-Napoca. În opinia mea acel meci a fost o hoție… din câte îmi amintesc, sătmărenii au avut 2 penaltyuri neacordate. Dacă Olimpia ar fi învins, ar fi promovat în „A”. Am rămas cu un gust foarte amar după acel meci. Dar cu siguranță au fost interese la mijloc, clujenii trebuiau să promoveze, având în vedere că în 2008 CFR Cluj a devenit pentru prima dată campioana României la fotbal.

Cât despre Liga a III-a, Oli azi a pierdut al doilea meci consecutiv (chiar al treilea, considerând și eșecul în fața Rapidului din Cupă), în fața Unirii Dej. Și acum cred că sunt interese la mijloc să promoveze FC Hunedoara.

…Dar cel mai frumos stadion din țară rămâne cel din poza de mai jos, indiferent în ce condiții e acum:

Olimpia Satu Mare

P.S. Am fost îmbrăcat în culorile Olimpiei la meci (noul meu tricou + blugi albaștri). 🙂

2 Comments
 • Claudiu
  October 6, 2012

  Nici vorbă să fie interese pentru a promova Hunedoara. Băieţii de pe Cerna au demonstrat în meciul direct cu Oli că sunt cu mult mai bine pregătiţi pentru acest sezon. De altfel, cei de la conducerea clubului, când au semnat preluarea lui de la vechea conducere au spus că nu doresc promovarea chiar din primul an, ci doar din cel de-al doilea. Însă având în vedere componenţa seriei (una foarte slabă) şi-au schimbat în ultima vreme părerea. Dacă ar fi după mine, ar fi frumos să revină ambele în “B”. Drumu-i lung însă.

 • Marian
  October 6, 2012

  Olimpia e de o valoare apropiată Hunedoarei, dar s-a aventurat în Cupa României cam prea mult probabil și asta i-a cam costat… într-adevăr, poate m-am exprimat greșit și rectific: cred că sunt interese la primăria din Satu Mare ca Olimpia să nu promoveze (cel puțin nu încă). USL-iștii sunt tari în declarații întotdeauna (dar fapte 0), primarul a spus chiar că vrea să o readucă pe Oli în „A” cât mai repede posibil. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *